District Zuid I

Unregistere

Well-known member
Bonehead mag dat wel van mij!

Zondag toch nog ??n potje voor de krant, zal normaal gesproken de laatste zijn voor dit seizoen. Finale om promotie naar de derde klasse tussen SC Emma en WDS '19, op neutraal terrein in Raamsdonksveer.
 

Unregistere

Well-known member
RBC is bezig om, waarschijnlijk onder impuls van Koos Waslander, allerlei spelers uit het Rotterdamse aan te trekken. De nieuwste aanwinst is Carlos Ramos. Hij speelde in het verleden al eens voor RBC toen ze nog in het betaalde voetbal uitkwamen. Dit seizoen speelt hij voor Leonidas, maar hij droeg ook al de shirts van onder meer Deltasport, SC Feyenoord, Kozakken Boys, ASWH en Brielle.
 

Unregistere

Well-known member
Ja, ik heb alle clubs - voornamelijk BVO's - uit zijn jeugd maar even buiten beschouwing gelaten, anders werd het wel een erg lange post. ;)
 

de waan

Well-known member
Ik zag dat De Groe ook nog nacompetitie speelt voor promotie. Dat moet jou toch deugd doen, Unregistere.
 

Unregistere

Well-known member
Zeker. Ik heb het afgelopen maandag in Terheijden ook met een schuin oog gevolgd via Twitter en dat doe ik morgen in Raamsdonksveer weer. Hoop dat ze het redden!
 

Unregistere

Well-known member
Vanmiddag dus de kraker Papendrecht - NSVV om promotie naar de eerste klasse. Op neutraal terrein, De Molenwei in Heerjansdam. Het was lekker druk.

Papendrecht was voetballend voor rust de betere ploeg en nam een 2-0 voorsprong, nadat NSVV wel een enorme kans op de openingstreffer had gemist. Op slag van rust maakten de Numansdorpers de aansluitingstreffer en dus leek een spannende tweede helft gegarandeerd. Dat liep anders, na rust was het beduidend minder. NSVV zocht de aanval, maar leek energie te missen. Papendrecht schakelde richting de 'overlevingsmodus' en was op de counter dicht in de buurt van een derde goal. De lat voorkwam een vroegtijdige beslissing, waarna het een hectische slotfase werd met twee rode kaarten, keurig verdeeld over beide teams. NSVV kreeg nog een serie hoekschoppen en vrije trappen, de met Petr Cech-helm getooide keeper ging mee naar voren, maar op ??n enorme kans en enkele scrimmages na werd het niet meer gevaarlijk.

Papendrecht dus gepromoveerd, een mooi succes voor trainer Johan Sturrus in zijn eerste seizoen. Heel gaaf voor hem! Hij moet nu wel weer in de boeken duiken, want zijn diploma is niet toereikend voor de eerste klasse. De KNVB geeft na een promotie een jaar dispensatie, maar daarin moet hij dus wel de vervolgcursus gaan doen. Dat is van later zorg uiteraard en sowieso een mooie aanleiding om verder te gaan met de cursus. Papendrecht nu dus terug op het niveau waarop het destijds met het zondagteam acteerde toen dat werd opgeheven. Dat was altijd het idee toen ze besloten alles op de zaterdag te gooien.

Verder was het goed toeven in Heerjansdam. Leuke sfeer, twee intens meelevende Papendrechtse voetbalmoeders in onze nabijheid en een grote groep bekenden uit het regionale voetbalwereldje langs de lijn.
 

Unregistere

Well-known member
Zeker. Goed feestje geweest ook, begreep ik.

Straks naar Raamsdonksveer voor de finalewedstrijd om promotie naar de nacompetitie tussen SC Emma en WDS '19. Toch wel echt het laatste klusje voor de krant dit seizoen, vermoed ik.
 

Unregistere

Well-known member
Dat werd nog een leuke afsluiter van het seizoen.

WDS '19 was voetballend wel wat beter, maar dat liet SC Emma bewust gebeuren. Rond het strafschopgebied wilden ze de ruimtes klein houden om de gevaarlijke spitsen, twee broers, niet te veel gevaar te laten stichten. Dat pakte goed uit. Na een kleine twintig minuten kwam SC Emma zelfs op voorsprong. Een goede counter leverde nog geen goal op, maar wel een hoekschop. Die belandde uiteindelijk bij Michel van Pelt en zijn schot werd door Vincent de Klerk - op zaterdag trainer van Zwaluwe, op zondag eigenlijk vooral in nood inzetbaar al speler voor SC Emma - van richting veranderd: 1-0. Een eigen doelpunt van Maikel Steenbakker bracht de stand weer in evenwicht, maar kort voor rust schoot de Dordtse captain Thomas Vigelius vanaf de stip de 2-1 binnen.

Direct na rust liet Shendro Cristina d? kans op 3-1 liggen en kort daarna vonden de broers in de aanval van WDS '19 toch de ruimte. Broer ??n bediende broer twee en het was weer gelijk. Dat bleef zo, al kregen beide teams nog kansen. Verlengen dus. In de eerste verlenging gebeurde weinig, maar in de eerste minuut van de tweede verlenging tikte Vincent de Klerk - weer hij - een rebound binnen en dus was het 3-2 voor SC Emma. De Dordtenaren hielden vervolgens stand en mochten daardoor feesten.

Een bijzonder seizoen zo voor ze. Bij het ingaan van de winterstop was het vooral de vraag wanneer ze kampioen zou worden, maar een afgrijselijke serie na de hervatting veranderde alles. De titel werd verspeeld, er was onrust in de groep, maar de koppen werden op tijd bij elkaar gestoken. Dat was wel de rode draad in de nabeschouwing. Precies op tijd voor een succesvolle wandeling door de nacompetitie. Voor trainer Roy de Bruin, nog altijd pas 31, is het al de derde promotie in zijn loopbaan. De vorige twee waren bij Dubbeldam, ook toen sprak ik hem na de kampioenswedstrijd. Dat begint dus een beetje traditie te worden, constateerden we na afloop.

Nu dus naar de derde klasse, met mogelijke derby's tegen RCD en Dubbeldam. Bovendien strikte de club Johan Versluis, de 35-jarige ex-prof van FC Dordrecht, als versterking. Hij besloot op de laatste dag over te stappen en was vanmiddag al aandachtig toeschouwer.
 

Unregistere

Well-known member
Nu de stofwolken zijn opgetrokken, is het tijd om de balans op te maken qua overschrijvingen. In deze regio (Drechtsteden / Gorinchem) gebeurde er ook weer genoeg. Enkele opvallende zaken:

* De enige regioploegen met nul mutaties zijn VVAC en Streefkerk. Bij Dubbeldam bleef het ook rustig. Slechts ??n nieuwkomer bij de zaterdag en slechts ??n vertrekker bij de zondag.

* Oranje Wit ziet liefst tien van de gebruikelijke elf basisspelers vertrekken. De gaten bij de eersteklasser moeten worden gedicht met spelers van lager niveau, maar ook gewezen Feyenoord-jeugdspeler Gilberto da Silva streek via Barendrecht neer in Dordt.

* Derdeklasser Groote Lindt roert zich flink met zestien nieuwkomers, waarvan er liefst vijf afkomstig zijn van IFC (2 van de zondag 1, 2 van de zaterdag 1 en 1 uit de O19).

* Ook Alblasserdam (7 nieuwkomers versus 0 vertrekkers) en Schelluinen (12 nieuwkomers versus 2 vertrekkers) gaan er in elk geval kwantitatief op vooruit.
 
Bovenaan