District West II

Unregistere

Well-known member
Natuurlijk mag ook het topic over West II niet ontbreken, nu we de beslissende fase van het seizoen naderen.

Hoe staat het er op zaterdag zo'n beetje voor?

In 1B heeft het Vlaardingse Deltasport alles laten liggen. Zij stonden heel lang bovenaan, maar hebben nu betalingsproblemen en dus zijn diverse spelers al opgestapt. Daardoor vechten Swift en Sportlust '46 nu om de titel. De Amsterdammers staan ??n punt voor op de club uit Woerden. De zaterdagtak van Haaglandia speelt ook mee in deze afdeling. Zij staan vierde en hebben al een periodetitel op zak. Onderin strijden GHC (21), HBOK (21) en DSO (20) punten om de twaalfde plaats, die in ieder geval nog recht geeft op een herkansing via de nacompetitie.

In 2C strijden Vitesse Delft (44) en BVCB (43) om de titel, met VDL (40) wellicht nog als stiekeme outsider. In 2D is het Zuidland van trainer Adri van Tiggelen bijna kampioen. In deze afdeling vinden we ook Papendrecht, de gewezen zondaghoofdklasser, terug. Ze hebben wel een periodetitel op zak, waardoor ze deelnemen aan de nacompetitie om promotie. Onderin valt op dat Drechtstreek het zwaar heeft. Zij stevenen af op een tweede degradatie op rij, nadat ze vorig jaar al uit de eerste klasse kelderden.

In de derde klasse zien we als opvallendste naam natuurlijk SC Feyenoord. Zij zijn al kampioen in 3D. De overmacht was nog altijd indrukwekkend, hoewel minder imposant dan een jaar eerder in de vierde klasse. Maar dan nog, 20 zeges uit 24 duels tot nu toe, ??n keer gelijk en drie keer verloren en een doelsaldo van 91-19. De Rotterdammers gaan volgend seizoen opnieuw voor promotie.

In de vierde klasse heeft het nieuw opgerichte zaterdagteam van IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht na de winterstop de koppositie verspeeld aan Streefkerk. Het verschil is twee punten. Mocht dat zo blijven, dan wacht op de slotdag nog de kraker IFC - Streefkerk.

En dan de zondag...

In 1B strijden RKAVV en Nieuwerkerk om de titel. RKAVV heeft drie punten voorsprong, nog twee duels te spelen. Het programma lijkt in het voordeel van RKAVV. IFC is derde. Zij kunnen geen kampioen meer worden, maar onze buren doen wel mee aan de nacompetitie en maken dus nog kans op promotie. Onderin beleeft HMSH een rampseizoen. Zij wonnen twee keer en speelden ??n keer gelijk, maar kregen ook drie punten in mindering. Daarom dus pas vier punten en een doelsaldo van 25 - 123. Kansloos gedegradeerd dus. XerxesDZB (14) en Kocatepe (13) maken uit wie de tweede degradant wordt.

In 2C strijden vier teams om het kampioenschap. Koploper TAC '90 heeft 46 punten, de achtervolger Wilhelmus heeft er 44 en dan zijn er nog VUC en Foreholte met 43 punten. In 2D is PFC kampioen.

Heb je een nieuwtje over West II? Plaats het dan in dit topic!
 

Lennard95

New member
Valken 68 mag nog vrezen voor degradatie maar ze moeten nog tegen Voorschoten 97 die 1 punt boven hun staat dus hopelijk komt het wel goed.
 

Unregistere

Well-known member
Blijft spannend bovenin in 1B zaterdag. Koploper Swift wint met 3-0 van ARC, maar achtervolger Sportlust '46 wint ook. Zij klopten HBOK met 5-4.

Verschil blijft ??n punt in Amsterdams voordeel. Volgende week: HVC '10 - Sportlust '46 en Nootdorp - Swift.
 

Unregistere

Well-known member
In 1B zondag is de kampioen bekend. RKAVV klopte XerxesDZB met 2-0 en concurrent Nieuwerkerk kwam bij IFC niet verder dan 1-1. Genoeg voor RKAVV, dat dus snel terug is in de hoofdklasse. Nieuwerkerk en IFC spelen nacompetitie. Het derde ticket gaat naar Wateringse Veld / GONA, Olympia, Poortugaal of heel misschien GDA. Olympia moet dan overigens, als ze de periode zouden winnen, wel een plek stijgen, want ze staan nu op een plaats die deelname aan de nacompetitie om handhaving betekent.
 

Unregistere

Well-known member
Een dramatische ontknoping voor Swift vandaag in 1B.

De Amsterdammers bleven bij Nootdorp steken op 0-0 en Sportlust '46, dat met een puntje achterstand aan de speelronde was begonnen, profiteerde optimaal. De club uit Woerden won met 0-2 bij HVC '10 en is dus kampioen.
 

JMD

Well-known member
SV Hillegom is al weken kampioen in 3A. Hebben slechts 1 duel verloren dit seizoen (geen gelijkspelen) en staan een straatlengte voor.

Is ook eigenlijk wel aan de stand verplicht, want de fusieclub (fusie in 2012) degradeerde vorig jaar uit de 2e klasse. Er is jeugd doorgebroken het afgelopen jaar (aan sommige van die jongens heb ik nog wiskunde gegeven...), en de club wil een stabiele 2e klasser worden. Dit seizoen won Hillegom zelfs op de kermiszondag en corsozondag, dat is echt een tijd geleden. Meestal verliezen ze op die dagen, was de kroeg de avond ervoor toch iets te gezellig...

Wel speelde de club voor het eerst in West II dit jaar. Is ook logischer eigenlijk, want West II is Zuid Holland, en Hillegom ligt ook in Zuid Holland. Maar zolang ik me kan herinneren speelde Hillegom in West I (en toen ik zelf ook voetbalde bij vv Hillegom (1 van de 2 clubs die samen de fusieclub vormden) speelden we altijd in de regio Haarlem). Dit jaar was er voor het eerst in jaren de streekderby tegen Van Nispen (De Zilk), de complexen liggen nog geen 3 km uit elkaar. Het heenduel was in De Zilk, toen stond Van Nispen nog 2e, dus was het echt een derby met alles erop en eraan. De scheidsrechter wist niet wat hij meemaakte, zoiets had hij nog nooit in de 3e klasse gezien.
 

stc

Well-known member
In 2C is Vitesse Delft vorige week kampioen geworden. Na 5 wedstrijden stond deze club nog onderin met 2 punten. Het derde van deze club is ook kampioen geworden in de reserve 2de klasse. Voor dit team is het het derde kampioenschap op rij.
 

Methone

New member
In vijf seizoenen 47 clubs weg uit zondagvoetbal in district West 2

Over vijf seizoenen gemeten ? de voetbaljaargangen 2010-2011 tot en met 2014-2015 ? zijn er in het zondagvoetbal in het district West 2 liefst 47 ploegen verdwenen. Van de veertien klassen plus hoofd- en topklasse, waarin in het seizoen 2010-2011 nog geacteerd werd, zijn er nu nog tien plus een hoofd- en topklasse over.

Waren er vijf seizoenen geleden nog 208 standaardteams actief in het zondagvoetbal, nu zijn dat er nog 161. Als de top- en hoofdklasse daarvan uitgezonderd worden, daalde het aantal verenigingen dat op zondag speelt van 179 naar 132.

Van de in het zondagvoetbal verdwenen clubs besloten er 37 voortaan op zaterdag te gaan spelen. Negen clubs hielden op te bestaan, twee andere fuseerden. Twee verenigingen van West 2 verkasten naar het district West 1.

In het zondagvoetbal in West 2 kwamen er in de laatste vijf jaar twee ploegen bij: sv Hillegom en Besiktas Rotterdam. Voorts maakte Goes de overstap van Zuid 1 naar West 2. Dit heeft onderzoek van Haaglanden Voetbal uitgewezen.

Opvallend

Opvallend genoeg besloot een aantal gerenommeerde clubs het zondagvoetbal vaarwel te zeggen. Argon, Haaglandia/Winston, sv Hilversum, sc Feyenoord, Elinkwijk en UVS zijn enkele voorbeelden. Wat de klassen betreft kende West 2 vijf seizoenen geleden nog zeven vierde klassen, nu zijn dat er nog maar drie.

De KNVB organiseert in West 2 discussieavonden over de toekomst van het zondagvoetbal. Dit is het enige KNVB-district waar zich een sterke terugloop voordoet in het zondagvoetbal. De voetbalbond denkt eraan het zondagvoetbal in West 2 te mengen met zondagteams uit aanpalende districten. Dat betekent echter langer reizen, hogere kosten en wedstrijden voor minder publiek (minder ?bekende? tegenstanders). Een andere optie is het bundelen van zaterdag- en zondagvoetbal in gezamenlijke klassen, waarbij zaterdagverenigingen hun thuisduels op zaterdag spelen en zondagverenigingen op zondag (voor het niet gaat om een principi?le zaterdagclub). Bij de bond wordt er ook nog op gewezen, dat er in geen enkele andere tak van sport een onderscheid bestaat tussen zaterdag en zondag middels gescheiden competities.

Bron: Haaglandenvoetbal

Nieuws is al van een paar weken terug, maar vond het toch wel interessant om te posten. Vooral de laatste alinea. Ik heb zelf het idee dat de zondagclubs in West 2 best op zaterdag zouden willen voetballen.
 

Joost

Well-known member
Nieuws is al van een paar weken terug, maar vond het toch wel interessant om te posten. Vooral de laatste alinea. Ik heb zelf het idee dat de zondagclubs in West 2 best op zaterdag zouden willen voetballen.

Ik ben er vrij zeker van dat dit punt door Unregistere dit al eerder gepost heeft. Er komen ook zeker geen gemengde klassen meldde hij toen.

Het hele artikel is maar matig van opzet. Wat ze bijvoorbeeld vergeten is dat het zaterdagvoetbal in absolute aantal ook gekrompen is ondanks de aanwas van zondagteams. Ook zijn er veel clubs geweest die zowel op zaterdag als zondag een standaardteam hadden en besloten hebben om het zondagteam niet meer in de standaardklassen te laten spelen. Dat is een logisch gevolg van het feit dat er minder voetballers zijn. Daarnaast maakt kunstgras het makkelijker om veel teams te laten spelen op dezelfde dag.

West1 is de enige regio waar dit fenomeen echt opvallend is. In andere regio's zie je dit zo goed als niet, ook niet in Zeeland waar toch heel veel gereformeerden wonen en de bevolking krimpt.

Het aantal teams dat in West om religieuze redenen op zaterdag speelt is volgens mij heel beperkt.
 

Unregistere

Well-known member
Dat er in West steeds minder zondagclubs komen, is inderdaad al een punt dat vaker is genoemd. Ik snap ook niet wat Haaglandenvoetbal er nu mee wil zeggen. Sowieso klopt het bij mijn weten niet dat GOES zou zijn overgestapt naar West II. Ja, ze spelen in 1B, maar dat geldt ook voor IFC en heeft te maken met het systeem om competities in te delen. Want het blijft gewoon een Zuid I-vereniging, als ik het wel heb.

Maar goed, zoals Joost aangeeft is er voorlopig nog geen sprake van gemengde klassen in West II. Ik zie het dan ook eerder gebeuren dat nog meer clubs kiezen om over te stappen naar de zaterdag. Als dat het geval is, dan zullen ze wel een oplossing moeten gaan bedenken. Wie weet dat er dan ooit een gemengde indeling komt. Als dit in de Landelijke Divisie straks succesvol is, neemt dat wellicht ook een drempel weg.
 

de waan

Well-known member
Ik heb het een tijdje terug gepost, omdat dit werd getwitterd door iemand van Vlissingen. Kennelijk is het mengen van de klassen toch een denkrichting. Is het niet zo dat West II eigenlijk gewoon een te klein district is? Samenvoeging of opsplitsen tussen west I en Zuid I is misschien een optie.

Verder staan er heel veel rare en onjuiste dingen in zoals anderen al meldden. Elinkwijk heeft bijvoorbeeld nog gewoon een zondagteam. En is bovendien West I.
 
Laatst bewerkt:

Methone

New member
Voortbestaan van DFC ligt in uw handen: bestuursleden gezocht!!!

Het demissionaire bestuur had eerder al toegezegd het lopende verenigingsjaar af te maken, hetgeen betekent dat er tot en met 30 juni 2015 nog een bestuur is. Ge?nteresseerde personen voor de beschikbare bestuursfuncties zullen zich dus v??r die datum kandidaat moeten stellen, anders kan de vereniging helaas niet langer voortbestaan!

http://www.dfc-dordrecht.nl/2015/05...rzitter-penningmeester-secretaris-bestuurslid

Zou zonde zijn als zo'n oude club zou verdwijnen. Viel me op dat ze niet zo heel veel jeugdteams hebben. Geen A en B.
 

Unregistere

Well-known member
Tja. Er zijn ook best wel veel clubs in Dordrecht. Een groot deel daarvan heeft meer bestaansrecht dan DFC en vist bovendien ook in dezelfde vijver als het gaat om het vinden van nieuwe leden. Die kijken niet echt naar historie.
 

Unregistere

Well-known member
West II is twee nieuwe eerste klassers rijker.

Oude Maas, dat eerder DSO liet degraderen, bleek over twee duels te sterk voor Papendrecht. Geen promotie voor de ambitieuze Papendrechters dus, die na de overstap van zondag naar zaterdag graag omhoog willen, maar voor Oude Maas. Na een 2-1 thuiszege, won Oude Maas ook in Papendrecht: 0-3.

Neptunus-Schiebroek, ook al een club die van zondag naar zaterdag is verhuisd, promoveerde ook. Na een 2-3 zege bij HVC '10 werd het op eigen veld 2-2, genoeg voor de Rotterdammers.
 

Unregistere

Well-known member
Onze buren van IFC zijn gisteren begonnen aan de nieuwe competitie in 1B. Na de misgelopen promotie in de finale van de nacompetitie tegen Nieuwerkerk worden de Ambachters dit seizoen gezien als titelkandidaat, samen met Poortugaal en hoofdklassedegradant VOC. Immers, RKAVV en Nieuwerkerk promoveerde en het eveneens hoog ge?indigde GOES verhuisde naar 1C.

Op bezoek bij GDA werd zonder de spitsen Rombouts en Leons, die een schorsing meenamen uit de nacompetitiefinale, met 1-2 gewonnen. Nieuweling Frits Paap en routinier Ufuk Akkanoglu scoorden. Rombouts heeft nu nog ??n duel schorsing staan, Leons nog altijd vier.
 

Unregistere

Well-known member
Vanmiddag eerste potje voor de krant. IFC thuis tegen Wateringse Veld GONA. Vorig jaar wonnen ze verrassend genoeg twee keer niet van die club, dus eens zien wat het vandaag wordt. Rombouts mag weer meespelen. Verwacht eigenlijk wel een goaltje van hem.
 
Bovenaan