Als je je niet kunt motiveren voor een kampioenschap moet je het vooral bij jezelf zoeken.
Waarom niet?Dat is niet relevant.
Ja, omdat het allebei matige trainers zijn die de ploeg niet kunnen inspireren. Onder Bosz was het geen issue, kennelijk wist hij de jongens wel te motiveren.
Ja, omdat het allebei matige trainers zijn die de ploeg niet kunnen inspireren. Onder Bosz was het geen issue, kennelijk wist hij de jongens wel te motiveren.
Ja, omdat het allebei matige trainers zijn die de ploeg niet kunnen inspireren. Onder Bosz was het geen issue, kennelijk wist hij de jongens wel te motiveren.
Of die geweldige wedstrijd uit bij Excelsior wat nergens op leek. Die was wel aardig met FC Groningen uit te vergelijken qua niveau en inspiratie.Groningen uit. Feyenoord laat in de 12.30 wedstrijd punten liggen, en Ajax speelt 1 van zijn slapste wedstrijden van het seizoen. (buiten de eerste twee misschien) Dus de inspiratie was er bij Bosz ook niet altijd.
Onder Bosz speelde dat probleem ook al, anders laat je niet gelijk al 5 punten liggen thuis tegen Roda JC en Willem II waardoor je het hele seizoen achter de feiten aanhobbelt
En ook onder Bosz werden ze geen kampioen. Verder is het verschil tussen Bosz en Keizer/Ten Hag in de eredivisie ook te verwaarlozen.
2 Ajax 34 25 6 3 81 79-23
2 Ajax 33 24 4 5 76 87-32
Of die geweldige wedstrijd uit bij Excelsior wat nergens op leek. Die was wel aardig met FC Groningen uit te vergelijken qua niveau en inspiratie.
Jij vergeet dat als je 15 Europese wedstrijden tussendoor speelt je amper een week rust hebt. Dus dat ze 'maar' 2x puntverlies hebben geleden na een week rust zegt niet zo veel als ze maar 5x een week rust gehad zouden hebben (Weet overigens niet precies hoe vaak Ajax een week rust had). Ook is het altijd arbitrair hoe je meet. Kan mij herinneren dat we de laatste 2 wedstrijden van de groepsfase met een veredeld b-elftal hebben gespeeld omdat we toch al gekwalificeerd waren als groepswinnaar. Hoe tel je die weken dan mee? Het B-elftal won thuis van Panathinaikos, terwijl het a-elftal het weekend erna onderuit ging in Enschede. Dat is puntverlies na een Europese wedstrijd, maar met vermoeidheid had het niks te maken.Jullie vergeten nu dat er in het seizoen van Bosz 15 zware Europese wedstrijden tussendoor gespeeld werden. Het is heel anders om met zo'n belasting 81 punten te halen dan zonder deze belasting 79. De wedstrijd die PV aanhaalt, was dan ook 3 dagen na de ontknoping tegen Kopenhagen. Jammer, maar ik denk dat het dan meer ligt aan de extra belasting dan aan zogenaamde motivatieproblemen. Sowieso heeft het team van Bosz bijna al het puntverlies (buiten die eerste maand) geleden na een zware midweekse wedstrijd. Slechts 2x puntverlies na een week rust.
Dus nee, ik deel jullie stelling dat er ook onder Bosz een motivatieprobleem was niet.
Ik denk dat gemakzucht daar alles mee te maken had. Zowel tegen Willem II als tegen Roda JC kwam men op voorsprong. Dat het elftal meer op elkaar ingespeeld is geraakt staat volgens mij niet ter discussie. Wel dat Ajax onder Bosz ook veel last had van concentratieproblemen. Zelfs in de Europese campagne.Niet geheel toevallig dat je met wedstrijden komt in de eerste maand van het seizoen. Toen was Bosz nog bezig met de transitie van het spel/de basis van de Boer naar zijn eigen. Ik denk dat het puntverlies in die wedstrijden eerder daarmee te maken heeft gehad, maar zelfs als je denkt dat het bij de motivatie zit, moet je vaststellen dat Bosz dat daarna aangepakt heeft.
Jij vergeet dat als je 15 Europese wedstrijden tussendoor speelt je amper een week rust hebt. Dus dat ze 'maar' 2x puntverlies hebben geleden na een week rust zegt niet zo veel als ze maar 5x een week rust gehad zouden hebben (Weet overigens niet precies hoe vaak Ajax een week rust had). Ook is het altijd arbitrair hoe je meet. Kan mij herinneren dat we de laatste 2 wedstrijden van de groepsfase met een veredeld b-elftal hebben gespeeld omdat we toch al gekwalificeerd waren als groepswinnaar. Hoe tel je die weken dan mee? Het B-elftal won thuis van Panathinaikos, terwijl het a-elftal het weekend erna onderuit ging in Enschede. Dat is puntverlies na een Europese wedstrijd, maar met vermoeidheid had het niks te maken.
Ik denk dat gemakzucht daar alles mee te maken had. Zowel tegen Willem II als tegen Roda JC kwam men op voorsprong. Dat het elftal meer op elkaar ingespeeld is geraakt staat volgens mij niet ter discussie. Wel dat Ajax onder Bosz ook veel last had van concentratieproblemen. Zelfs in de Europese campagne.
Als je ziet hoe dominant Ajax over het algemeen in de thuiswedstrijden was, dan is het toch bijzonder vreemd hoe die uitwedstrijden verliepen. De eerste wedstrijden tegen PAOK al en dan met name die uitwedstrijd. Helemaal weggespeeld voor rust met die dramatische Heiko Westermann en dan met een gelukje dat je nog in blessuretijd een strafschop krijgt en vlak voor tijd de winnende maakt. Celta de Vigo thuis met 3-0 voor na 71 minuten en je speelt hem nog gelijk ook als die Bongonda hem netjes breed legt op Guidetti. Panathinaikos uit de enige uitwedstrijd in de EL die we wonnen. Dat mag je niet overkomen als je bijvoorbeeld thuis tegen Schalke en Lyon zo dominant bent. Lyon uit is nog het beste voorbeeld van gebrek aan concentratie. Er is niks aan de hand met 4-1 thuis en na 44 minuten een 0-1 voorsprong. Lyon was niks en je geeft 1 penalty weg en het stort volledig in elkaar dat je voor rust ook nog de 2-1 incasseert. Ik kan dat niet anders omschrijven dan concentratieproblemen.Concentratieproblemen in de Europese campagne? Zou je daar over uit kunnen wijden.
Als je ziet hoe dominant Ajax over het algemeen in de thuiswedstrijden was, dan is het toch bijzonder vreemd hoe die uitwedstrijden verliepen. De eerste wedstrijden tegen PAOK al en dan met name die uitwedstrijd. Helemaal weggespeeld voor rust met die dramatische Heiko Westermann en dan met een gelukje dat je nog in blessuretijd een strafschop krijgt en vlak voor tijd de winnende maakt. Celta de Vigo thuis met 3-0 voor na 71 minuten en je speelt hem nog gelijk ook als die Bongonda hem netjes breed legt op Guidetti. Panathinaikos uit de enige uitwedstrijd in de EL die we wonnen. Dat mag je niet overkomen als je bijvoorbeeld thuis tegen Schalke en Lyon zo dominant bent. Lyon uit is nog het beste voorbeeld van gebrek aan concentratie. Er is niks aan de hand met 4-1 thuis en na 44 minuten een 0-1 voorsprong. Lyon was niks en je geeft 1 penalty weg en het stort volledig in elkaar dat je voor rust ook nog de 2-1 incasseert. Ik kan dat niet anders omschrijven dan concentratieproblemen.
Ik snap best dat de spelers liever niet onder Ten Hag willen werken, maar bovenstaande conclusie is niet echt logisch. Ze kunnen zich niet voor de eerste helft opladen, maar wel voor de 2e helft (als ze achterstaan)?Blijkbaar kunnen de spelers zich niet opladen voor Ten Hag, iets wat je natuurlijk kunt afleiden uit de resultaten en hoe vaak we in de tweede helft na een achterstand de punten toch nog (gemakkelijk) konden behalen.
We hadden in de winterstop een achterstand van 5 punten op PSV. Mede gezien het verleden geen onmogelijke opgave om dat in te halen. Als er een gebrek aan motivatie in de spelersgroep heerst, dan is het aan ten Hag om dat om te draaien. Gezien de prestaties met name in de eerste 60 minuten steeds, is ten Hag daar nooit echt in geslaagd. Als de spelersgroep structureel pas na een uur spelen wakker wordt en echt gaat voetballen, is dat de trainer aan te rekenen.
Sowieso krijg ik het idee dat hij de jongens niet echt mee krijgt. Als je ziet hoe makkelijk o.a. Onana, Ziyech, de Ligt en Kluivert met een vertrek spelen en hoe makkelijk Younes hem een Fuck You geeft krijg ik niet de indruk dat hij heel veel waardering afdwingt. En dat is een probleem want de spelers zijn toch degenen die het uiteindelijk moeten doen.