Cricket

PES5

Administrator
Forumleiding
Je speelt dus niet altijd totdat de 10 wickets verloren zijn? Snap je verhaal, alleen die score niet. 158/4 en 145/8. Dat zou toch altijd tot 10 moeten gaan? In ieder geval de eerste slagploeg.
Als de ploeg die als eerste aan slag is geweest wint dan wordt de winst uitgedrukt in aantal runs. Nederland kwam tot 158/4. 158 runs en 4 verloren wickets. Zuid Afrika haalde 145/8. 145 runs en 8 verloren wickets. 158 tegen 145 dus Nederland won met 13 runs.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Je speelt dus niet altijd totdat de 10 wickets verloren zijn? Snap je verhaal, alleen die score niet. 158/4 en 145/8. Dat zou toch altijd tot 10 moeten gaan? In ieder geval de eerste slagploeg.
In T20 speel je in principe 20 overs. Dus je bent klaar als er of 20 overs gespeeld zijn, of je al je wickets verloren hebt. Er zijn 2 andere vormen van de sport, One Day, daarmee speel je 50 overs, en "test", waarbij je 2 innings hebt en doorspeelt tot je of al je wickets verloren hebt, of je zelf besluit te stoppen. Die wedstrijden duren (in internationaal cricket) maximaal 5 dagen. Dat is de "traditionele" vorm van cricket, bijvoorbeeld The Ashes tussen Engeland en Australië wordt in die vorm gespeeld.
 
  • Leuk
Waarderingen: PES5

stc

Well-known member
Goed resultaat en goed nieuws dat Oranje reeds geplaatst is voor het volgende T20 wk.
 

Joost

Well-known member
Gisteren haalde Pakistan al de finale. Tegen Nieuw Zeeland hadden de Pakistani 153 als doel. Met een sterke eerste 5 overs kwamen ze ruim boven Nieuw Zeeland en die statistische voorsprong werd niet weggeven. Met nog 5 ballen te gaan was de winst binnen.

India zette vandaag een target van 168 neer. Dat is een lastige opgave normaliter maar Engeland vermorzelde het werkelijk. Het startende duo Hales en Buttler had al snel een run rate van boven de 10 runs per over te pakken en hield dat 16 overs vast. Toen was de 170 bereikt en de zege binnen. Op de 15e over na werd in iedere over een boundary gescoord.
 

Joost

Well-known member
Het Nederlandse team is weer op pad in het kader van de ICC Cricket World Cup Super League (wat een naam is het toch :love:). Eerst wordt Zimbabwe aangedaan, daarna vliegen ze door naar Zuid Afrika. Misschien herinneren jullie je nog de paniek eind november 2021 toen het Nederlands team in Zuid Afrika was en daar een nieuwe Corona variant opdook. De eerste wedstrijd werd snel na de pauze gestaakt vanwege de regen en daarna moest het Nederlandse team halsoverkop terug omdat het luchtruim dicht ging.

De drie duels in Zimbabwe stonden eigenlijk in september 2020 op het programma.

In deze League staat Nederland zoals verwacht laatste maar met 3 zeges op Zimbabwe kunnen ze nog voorlaatste eindigen. Het zijn helaas ook de laatste duels die Nederland speelt want het toernooi wordt opgeheven na deze editie en dat is zeker voor Nederland zonde. De duels in eigen huis tegen Engeland waren onvergetelijk.

Vanochtend om 8:30 begon het eerste duel op de Harare Sports Ground. Al binnen 13 van de 50 overs had Nederland 5 wickets genomen.
Op dit moment is de score 91/5 na 17.4 overs.

Aan slag is Sikandar Raza, de sterspeler van Zimbabwe. Het is dus zaak om hem zo snel mogelijk uit te krijgen, wat er daarna nog aan slag komt is beduidend slechter.

Te volgen hier;
 

Joost

Well-known member
Ook het zevende wicket is gevallen en ZImbabwe heeft 108 runs op het bord staan.
Madande die nu aan slag is samen met Masakadze heeft nog een beetje aardig cijfers maar eigenlijk zou Nederland dit vrij vlot uit moeten kunnen maken.
 

Joost

Well-known member
Zul je altijd zien, Madanda en Masakadza weten heel langzaam toch nog een hoop runs bij elkaar te sprokkelen.
Masakadza is nu wel uit, 168/8 na 37.1
 

Joost

Well-known member
Zimbabwe is all out na 249 runs.

Dat is een hoop meer dan je na die uitstekende start had mogen verwachten.
 

Joost

Well-known member
110/6 na 31.1 overs maar toen kwam de diesel toch op gang.

Shariz Ahmad ging net uit als 7e wicket bij 220/7 na 46.5 overs.

Concreet; Nederland heeft 30 runs nodig uit 19 ballen.
 

Joost

Well-known member
Teja Nidamanuru zit pas sinds deze zomer bij de selectie en is echt de grote man vandaag bij Nederland.
Hij heeft zijn century al te pakken en slaat net een 6 en nog maar weer een 4.

8 runs uit 8 ballen nu...
 

Joost

Well-known member
Bovenaan