Hankie
Well-known member
Ik vraag niet naar jouw vieze ochtendrituelen.Vanochtend om kwart over acht zat hij er al in.
Ik vraag niet naar jouw vieze ochtendrituelen.Vanochtend om kwart over acht zat hij er al in.
852 dus... ongeveer 500 minder dan vorige weekHet aantal besmettingen komt vandaag vrijwel zeker onder de 1000, dat was voor het laatst begin september.
16 duizend mensen lieten zich afgelopen weekend testen om de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Oekraïne te mogen bijwonen. Dat was verplicht. Begin juni is immers ‘testen voor toegang’ van start gegaan: evenementen met meer dan 50 bezoekers mogen alleen plaatsvinden met een toegangstest. De voetbalsupporters waren daarmee goed voor de helft van alle tests die tussen 11 en 13 juni werden afgenomen in het kader van testen voor toegang. Gemiddeld meldden zich in de eerste twee weken van juni circa 6000 mensen per dag voor een test: 2,7 procent van de inmiddels opgebouwde capaciteit van 225.000 tests per dag.
Valspositieven krijgen de overhand
Los van de kosten is er een fundamenteel argument tegen ‘testen voor toegang’: bij een lage besmettingsgraad onder de bevolking – waarvan nu sprake is – neemt de voorspellende waarde ervan sterk af. Armand Girbes, IC-hoofd van de locatie VUmc van het Amsterdam UMC, zei eind mei tegen FTM: ‘De medische noodzaak voor massaal testen wordt onvoldoende onderbouwd. De samenleving kan ook veilig van het slot zonder verplichte tests.’ Nu het vaccinatietempo er lekker in zit en de zon schijnt, neemt niet alleen het aantal patiënten op de IC flink af, maar ook het aantal mensen dat besmettelijk is, plus het aantal mensen dat besmet kan worden en ernstig ziek wordt.
Omdat de testen nooit 100 procent betrouwbaar zijn, krijgt circa 1 op de 5 besmettelijke mensen ten onrechte een negatieve uitslag. Maar wanneer je vooral gezonde mensen test, wordt een tweede onnauwkeurigheid echt problematisch: zelfs bij gebruik van de meest betrouwbare sneltests neemt het percentage valspositieve testuitslagen sterk toe. Ook het OMT waarschuwde in november al voor het scheppen van ‘onrealistische verwachtingen’: ‘Massaal testen levert verhoudingsgewijs veel foutpositieve testuitslagen op (bij een lage prevalentie zijn er meer foutpositieve dan terecht positieve testuitslagen).’
Bij het huidige besmettingsniveau zou statistisch gezien 43 tot 77 procent van de positieve uitslagen valspositief zijn, afhankelijk van de exacte nauwkeurigheid van de tests. Wanneer de besmettingsniveaus verder dalen, loopt dit al snel op tot 90 procent valspositieve uitslagen. In dat geval worden negen op de tien mensen die positief testen, ten onrechte geweigerd. Girbes noemt testen voor toegang daarom een vorm van ‘schijnveiligheid en willekeur’.
Ja, dat vals positief is een bekend verhaal idd. Is bij veel ziektes en testen. Komt standaard terug bij wiskunde A kansberekenen in klas 4.
Ik geloof ook echt wel dat kantoor nooit meer als normaal wordt. Ik zie het op mijn werk al, het is nu bij ons volledig toegestaan om (kleine) vergaderingen via teams te volgen. Ideaal als je bv om 13.00 klaar bent met je laatste les en je om 16.30 nog een vergadering hebt.Ik ben benieuwd hoe snel werkgevers dan weer de kantoren gaan openen. Ik ben net anderhalve maand begonnen met mijn nieuwe baan en ik zou daarom eigenlijk wel graag deels naar kantoor gaan. Men spreekt al over hybride werken, dus het zal nooit volledig op kantoor werken zijn. Dat vind ik eigenlijk ook wel prima.
Ik geloof ook echt wel dat kantoor nooit meer als normaal wordt. Ik zie het op mijn werk al, het is nu bij ons volledig toegestaan om (kleine) vergaderingen via teams te volgen. Ideaal als je bv om 13.00 klaar bent met je laatste les en je om 16.30 nog een vergadering hebt.
Gaat hoe dan ook minderen hoor. Voor velen ook een stuk fijnerIk ben benieuwd hoe snel werkgevers dan weer de kantoren gaan openen. Ik ben net anderhalve maand begonnen met mijn nieuwe baan en ik zou daarom eigenlijk wel graag deels naar kantoor gaan. Men spreekt al over hybride werken, dus het zal nooit volledig op kantoor werken zijn. Dat vind ik eigenlijk ook wel prima.
Dat vind ik dus weer minder prettig. Ik dwaal veel sneller af, ben veel sneller met andere dingen bezig. En idd, het in de pauze 'netwerken' mis ik ook.Ik volg best regelmatig cursussen via Teams.
Dat vind ik dus weer minder prettig. Ik dwaal veel sneller af, ben veel sneller met andere dingen bezig. En idd, het in de pauze 'netwerken' mis ik ook.
Inderdaad. Een uurtje is niet erg, maar heb meerdere hele cursusdagen online gehad. En het onderwerp vond ik heel interessant (allerlei roosterzaken), maar merkte dat ik veel afdwaalde.Het hangt erg af van de cursus. Een cursus van een uurtje of anderhalf is het op zich lekker dat je daar geen reistijd bij krijgt. Hele cursusdagen online lijkt mij niks.
Ik heb er nu eentje gehad van een halve dag en die vind ik "live" al vervelend genoeg maar via teams trok ik het helemaal niet.
Poe. Ik benijd je niet... Sowieso zijn cursussen van 13.00 - 20.00 al slopend, maar dan online...Ik heb er dit jaar één gehad van 6 cursussen online van 13.00-20.00 na eerst een ochtend lesgeven. Funest.