Wie is er dan verantwoordelijk voor de fouten uit het verleden?
Degene die destijds verantwoordelijk was lijkt me.
Wie is er dan verantwoordelijk voor de fouten uit het verleden?
Degene die destijds verantwoordelijk was lijkt me.
Is dat altijd nodig dan? Ik heb altijd het idee dat het puur en alleen wordt gedaan om "het volk" iets te geven.Dat is natuurlijk ook zo, maar wie moet je dan politiek verantwoordelijk stellen als er een nieuwe bewindspersoon is?
Dat is logisch ja.
Maar ik blijf het toch wel een beetje vreemd vinden dat als minister A ergens bv 8 jaar zit, en dat dan 2 maanden nadat de nieuwe minister er zit hij/zij moet opstappen vanwege een fout van minister A. En dat daarna minister C de post gaat overnemen van B en er dan spreekwoordelijk niet meer over gesproken wordt 'want er is een minister voor opgestapt'.
(Bijv Ed van Thijn stopte als burgervader van Amsterdam om de overleden Ien Dales op te volgen, maar was maar 4 maanden minister omdat hij moest aftreden vanwege de rotzooi rond de IRT-affaire, waar hij weinig schuld aan had)
Klinkt als Jan Olde Riekerink.
Klinkt als Jan Olde Riekerink.
Is dat altijd nodig dan? Ik heb altijd het idee dat het puur en alleen wordt gedaan om "het volk" iets te geven.
Ik las dat de keuring van het voertuig een aantal jaar geleden was gedaan op basis van een toetsing die men in de jaren '70 al deed voor gemotoriseerde voertuigen. Inmiddels zijn die eisen vernieuwd, maar het blijft raar dat men zo kort geleden voertuigen met software beoordeelden op basis van eisen uit een tijd waarin die software nog niet ontwikkeld was.
Toen kwam ik ook nog een interessant draadje tegen waarin men de lobby destijds van de segway omschreef. De fabrikant voerde vrij agressief lobby in Den Haag om zijn voertuigen op de openbare weg te krijgen. Iets waar de politici van destijds maar wat graag in mee gingen onder het mom van 'innovatie'.
Bron: https://nos.nl/artikel/2264234-koolmees-meeste-loonstrookjes-laten-volgend-jaar-plusje-zien.htmlKoolmees: meeste loonstrookjes laten volgend jaar plusje zien
Op het loonstrookje dat werknemers in januari krijgen, staat 1 tot 2,5 procent meer netto loon dan op het loonstrookje van december. De loonstijging is lager dan verwacht, maar volgens minister Koolmees gaan veruit de meeste Nederlanders er toch op vooruit.
Werkenden gaan minder inkomstenbelasting betalen, terwijl de algemene heffingskorting en de arbeidskorting omhoog gaan. Vooral mensen met een middeninkomen profiteren daarvan.
Volgens Koolmees gaan ook gepensioneerden en mensen met een bijstandsuitkering erop vooruit.
Compensatie voor stijgende prijzen
In 2019 gaan veel prijzen stijgen, vooral door de verhoging van het lage BTW-tarief en de energiebelasting. Koolmees stelt dat de meeste huishoudens door het hogere netto loon gecompenseerd worden voor die prijsstijgingen. "Naar schatting gaat 96 procent van de huishoudens erop vooruit."
De koopkrachtstijging is in doorsnee 1,6 procent ten opzichte van 2018, blijkt uit de berekeningen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Koolmees houdt wel een slag om de arm: "Niemand kan natuurlijk precies voorspellen wat een nieuw jaar brengt. Niet alleen kabinetsbeleid, maar ook de ontwikkeling van de economie heeft impact op deze koopkrachtberekeningen."
zorgpremie is al 7,50 meer. Ik ga er vanuit dat m'n gas/licht minimaal 4 tientjes omhoog gaat en water zal ook wel 2,50 omhoog gaan. Die 5 tientjes die je er op je loonstrook op vooruit gaat geloof ik al helemaal niet, maar wel volgend jaar weer zo'n lulverhaal dat we er in koopkracht allemaal 1% op vooruit zijn gegaan.