Belgische competitie

Joost

Well-known member
De meerderheid van de clubs wil ook gewoon een 'normale' competitie met 18 clubs. Maar ja, dat zijn de zogenaamde 'kleine' clubs en die hebben maar weinig te zeggen. Benieuwd wat ze nu uit de hoge hoed gaan toveren.
Er zijn 26 profclubs, daarvan hebben er nu 19 zich uitgesproken voor twee reeksen van 18 clubs zonder play-offs.
Dat is is dus iedereen buiten de G6 en Dender dat na de promotie nog geen stemrecht heeft.
 

ALenstra

Well-known member
Karel Geraerts wordt de nieuwe trainer van Union Saint Gillois. Hij was eerder assistent onder Felice Mazzu.
 

Batigoal

Well-known member
Benieuwd hoe dat gaat uitpakken! Janssen heeft in Oranje laten zien het nog niet verleerd te zijn, maar het was wel nodig dat hij weer terug kwam naar Europa om beter in beeld te raken. En met Van Bommel aan het roer zal hij hier wél het vertrouwen als eerste spits genieten.

Overigens denkt Antwerp ook nog steeds aan Alderweireld en wordt nu ook Lukebakio genoemd. Antwerp zet dus ook onder Overmars volop in op vooral namen.
 

Batigoal

Well-known member
De naam "Eerste Klasse B" klonk ook wel een beetje stom voor het 2e niveau. Dat wordt nu "Challenger Pro League".
 

Batigoal

Well-known member
Van stom naar lelijk; Cercle Brugge krijgt een nieuw logo:

cercle2.jpg

(links het oude logo; rechts het nieuwe logo)
 

Batigoal

Well-known member
Ik zit KV Mechelen-Antwerp FC te kijken; de clash tussen Buijs en Van Bommel! Je snapt toch niet dat Antwerp Vincent Janssen heeft gehaald, want goalgetter Michaël Frey zit nog steeds bij de club en heeft er halverwege alweer 2 inliggen. Tenzij ze verwachten dat hij nog een transfer maakt, maar voorlopig hoeft Janssen denk ik nergens op te rekenen.

Club Brugge-RC Genk was een spectaculair duel. Dessers maakte een prima spitsengoal, maar had er nog 1 of 2 moeten maken. Toch boog Club Brugge een achterstand om in een 3-2 overwinning. De Deen Skov Olsen was de matchwinnaar met 2 doelpunten.
 

Kielse Rat

Well-known member
Lekker potje tussen Club Brugge en Racing Genk. Genk speelde bij vlagen echt geweldig voetbal, maar de kampioen toonde zich trefzekerder.
 

Joost

Well-known member
Jammer alleen dat de Genkse supporters een groot deel gemist hebben vanwege een file door een ongeval.
 

Maasveld

Well-known member
Aiai, Tarik Tissoudali stond op het punt een miljoenencontract te tekenen in de zandbak, maar scheurde afgelopen weekend zijn rechterkruisband af. Geen transfer (voorlopig) en ook geen WK voor hem.
 
Bovenaan