Vandaag stemmen de kiesmannen toch? Waarom duurt dat zo lang? Dat is toch gewoon: kiesman 1 stemt op Biden (of Trump), kiesman 2 enz??Vandaag vinden de Amerikaanse presidents- en vicepresidentsverkiezingen plaats.
Om 16:00 is Indiana de eerste staat waar gestemd wordt en vannacht om 1:00 is Hawaï de laatste staat. Even na 23:00 is de verwachting dat Biden en Harris voldoende stemmen hebben behaald om definitief gekozen te zijn.
De verwachte uitslag is 306 voor Biden en Harris tegen 232 voor Trump en Pence en in tegenstelling tot vier jaar geleden zal dit waarschijnlijk ook de uitslag worden.
Hoewel we vandaag de definitive uitslag al weten, worden de stemmen pas op 6 januari officieel geteld.
Op 20 januari worden Biden en Harris ingezworen.
Nee, je hebt feitelijk 51 stembureaus. Je kunt het vergelijken met onze Eerste Kamerverkiezingen waarbij er 15 "stembureaus" zijn.Vandaag stemmen de kiesmannen toch? Waarom duurt dat zo lang? Dat is toch gewoon: kiesman 1 stemt op Biden (of Trump), kiesman 2 enz??
Die regel komt uit de begintijd van de VS. Omdat het land zo groot was en informatie nog traag verspreid werd, is deze structuur bedacht. Zo hadden de kiesmannen de laatste informatie toen ze in Washington aankwamen zodat ze bij belangrijke nieuwe ontwikkelingen, andere beslissingen konden nemen namens hun staat. Daarom stemmen de kiesmannen een redelijk lange tijd na de verkiezingen, zodat ze de tijd hadden naar Washington DC te reizen. In de eerste decennia van de VS was dat op zich een prima structuur. Maar naar mate techniek verbeterde, was de noodzaak voor die structuur er steeds minder. Ondanks dat is er nooit veel aan veranderd.Vandaag stemmen de kiesmannen toch? Waarom duurt dat zo lang? Dat is toch gewoon: kiesman 1 stemt op Biden (of Trump), kiesman 2 enz??
Die regel komt uit de begintijd van de VS. Omdat het land zo groot was en informatie nog traag verspreid werd, is deze structuur bedacht. Zo hadden de kiesmannen de laatste informatie toen ze in Washington aankwamen zodat ze bij belangrijke nieuwe ontwikkelingen, andere beslissingen konden nemen namens hun staat. Daarom stemmen de kiesmannen een redelijk lange tijd na de verkiezingen, zodat ze de tijd hadden naar Washington DC te reizen. In de eerste decennia van de VS was dat op zich een prima structuur. Maar naar mate techniek verbeterde, was de noodzaak voor die structuur er steeds minder. Ondanks dat is er nooit veel aan veranderd.
Vroeger kwamen ze wel naar Washington, dat is sindsdien verandert.Dat klopt niet, de kiesmannen komen niet naar Washington. Ze komen samen in hun eigen staat.
Nee, sorry, het is altijd zo geweest:Vroeger kwamen ze wel naar Washington, dat is sindsdien verandert.
het gaat me niet om de tijd tussen de verkiezingen en nu, maar meer om de lange tijd die het gisteren duurde om 'te stemmen'. Dat is toch een kwestie van de kiesmannen laten stemmen. Californië heeft de meeste kiesmannen (ik meen iets boven de 50), dus daar zal het iets langer duren, maar een staat met 3 kiesmannen ofzo zou toch binnen 2 minuten de uitslag moeten hebben?Die regel komt uit de begintijd van de VS. Omdat het land zo groot was en informatie nog traag verspreid werd, is deze structuur bedacht. Zo hadden de kiesmannen de laatste informatie toen ze in Washington aankwamen zodat ze bij belangrijke nieuwe ontwikkelingen, andere beslissingen konden nemen namens hun staat. Daarom stemmen de kiesmannen een redelijk lange tijd na de verkiezingen, zodat ze de tijd hadden naar Washington DC te reizen. In de eerste decennia van de VS was dat op zich een prima structuur. Maar naar mate techniek verbeterde, was de noodzaak voor die structuur er steeds minder. Ondanks dat is er nooit veel aan veranderd.
het gaat me niet om de tijd tussen de verkiezingen en nu, maar meer om de lange tijd die het gisteren duurde om 'te stemmen'. Dat is toch een kwestie van de kiesmannen laten stemmen. Californië heeft de meeste kiesmannen (ik meen iets boven de 50), dus daar zal het iets langer duren, maar een staat met 3 kiesmannen ofzo zou toch binnen 2 minuten de uitslag moeten hebben?