Coke, hasj en pillen! Het doorgesnoven Neanderthaler topic

PES5

Administrator
Forumleiding
Na tig stakingen dit weekend lijkt een consumptie meeneem verbod op de tribune gewoon een must. Nu nog een oplossing tegen vuurwerk vinden. Iemand sugesties?
Beveiligingsbedrijven inhuren en laten betalen door de clubs. De stewards durven niet te fouilleren, omdat ze bang zijn voor het tuig.
 

Abubakari

Well-known member
Kneiterhard aanpakken. Al dat softe gedoe van de laatste jaren in Nederland heeft het alleen maar erger gemaakt. Pak zo'n groep die bij Groningen rechtsonder staat en waar elke keer de problemen vandaan komen aan. Als groep. En NIET als individu. Want de groep houdt elkaar de hand boven het hoofd. En alles staat op camera dus heel gemakkelijk om de groep eruit te halen.

De sleutel ligt daarin bij de club. Een stadion is geen openbaar terrein maar een besloten bijeenkomst. Dus een club kan gewoon mensen weigeren of eruit zetten. Dat gebeurt in het uitgaansleven ook, dus waarom in het stadion niet? Ik weet wel waarom niet. Omdat diezelfde groepjes met hun dikke vuist in de kont van de club zitten. Zijn volledig geïnfiltreerd, soms tot aan directies aan toe. Niet alleen bij Groningen maar bij meer clubs.

Als de club doorpakt en die mensen als groep eruit gooit, dan wordt het snel een stuk rustiger in de stadions. Ben ik van overtuigd. Want (om nog maar even bij Groningen te blijven), het betreft nieuwe groepen. De "oude" Z-Side die er naast staat kent een hierarchie en daar gebeuren dit soort dingen niet meer.

En daarom ben ik zo van de club aanpakken. En als de club dat niet durft omdat de criminele scene ook in het personeel of de directie zit, dan moet de club maar bloeden.
Deze gasten komen niet voor de club maar voor zichzelf. Vinden zichzelf groter dan de club.

Helemaal eens, keihard aanpakken, isoleren en uitsluiten. Dat kan alleen met meldplicht.
 
  • Leuk
Waarderingen: JMD

gevegt

Well-known member
Liepen die snufhonden aan de andere kant van het stadion?
Als dat hoekje zoveel problemen oplevert en ze hadden al kenbaar gemaakt dat ze de wedstrijd zouden stilleggen, vraag ik mij af waarom de club van tevoren geen beter toezicht heeft gehouden.
 
  • Leuk
Waarderingen: erka

zwammy

Well-known member
Mooi filmpje op Twitter gezien. Staan ze onder een doek dingen voor te bereiden, vrouwke komt erheen gelopen en krijgt klappen en beveiliging staat op 3 meter en zien niets
 

De Wolf

Well-known member

Maasveld

Well-known member
Kan ene Koen Schuiling die gasten niet gewoon een meldplicht opleggen.

Hmm, volgens @erka is het juist niet de oude kern van de Z-side.
 

Miramar

Well-known member
Dan hebben de fans het mooi voor elkaar. Laatste wedstrijd zonder publiek en de goede supporter is weer het zaadje
 

Max

Administrator
Forumleiding
Biedt ook wel perspectief voor volgend seizoen. Gewoon niet deelnemen aan de KKD of zonder publiek?
 

Abubakari

Well-known member
Het probleem wat Groningen heeft is hetzelfde als dat wat Feyenoord en Ajax (en vast nog meer clubs) hebben. Beveiligers en stewards die worden geïntimideerd waardoor de hooligans de macht hebben en hun gang kunnen gaan.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Vrijwel iedere club. Ga je alleen oplossen als politiek, politie en clubs niet naar elkaar wijzen, maar het gezamenlijk constructief en consequent gaan aanpakken. Het beperkt zich overigens niet tot het voetbal. We doen maatschappij breed te weinig tegen hufters.
 

De Wolf

Well-known member
Groningen is een structueel probleem waarbij de burgemeester genoeg redenen heeft om deze personen een meldingsplicht op te leggen.
 

erka

Well-known member
Mooi dat de burgemeester het nu ook eindelijk doorheeft, wat de meeste volgers al een tijd weten.
 

De Wolf

Well-known member
Die schijt net zoals het OM ook in hun broek voor die gasten. Alleen een boete voor het niet identificeren.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Melding is vaak niet verplicht, maar alleen een manier om je stadionverbod te verkorten. Dat helpt met "meelopers" die 1x over de schreef gaan en met een SV hun lesje leren. Dat helpt natuurlijk niet voor de echte raddraaiers die toch wel manieren zoeken om onder een stadionverbod uit te komen.
 
Bovenaan