Championship en lager

Joost

Well-known member
Bij Southend hadden ze de laatste maanden vooral zorgen om het voortbestaan van hun club. Dat lijkt nu toch goed te komen.
 

JMD

Well-known member
Bij Southend hadden ze de laatste maanden vooral zorgen om het voortbestaan van hun club. Dat lijkt nu toch goed te komen.
Ja weet ik, maar opvallend dat het dan wel lang heel goed ging qua resultaten en op het moment dat het dan goed lijkt te komen vwb de club ze gaan verliezen
 

JMD

Well-known member
Weer 2 weken verder, tijd voor weer een update, met het Paasweekend (dubbel programma) voor de boeg.

Championship (promotie 1 en 2, playoff 3 t/m 6, degradatie 22 t/m 24)
Bovenin komt Burnley heel dicht bij promotie, de ploeg van Turf Moor heeft nog 5 punten nodig in 8 duels. Met 2 zeges in het Paasweekend is de ploeg er dan al. Sheffield United ligt nog altijd op koers voor de 2e promotieplek, de ploeg staat 6 punten voor op nummer 3, met nog 1 duel in te halen. Middlesbrough en Luton zijn wel redelijk zeker van de nacompetitie, maar de overige plekken liggen nog redelijk open, Blackburn heeft dan de beste papieren, maar met name daarachter is een flinke strijd om de laatste plek, Millwall, Norwich, Coventry, West Bromwich, Preston, Watford en Sunderland kunnen nog aspiraties hebben, wel is die kans voor bv Sunderland vrij klein. Onderin begint Wigan weer wat puntjes te pakken, het gat naar plek 21 is nog 5 punten (maar wel met 1 duel meer), dus wie weet lukt het ze. Blackpool staat daar 1 punt boven, maar is juist aan een zwakke serie bezig. Het doek lijkt te gaan vallen voor Blackpool in de Championship. Huddersfield is de voornaamste kandidaat voor de laatste degradatieplek, maar Cardiff, Rotherham en QPR zijn echt nog niet zeker.

League 1 (promotie 1 en 2, playoff 3 t/m 6, degradatie 21 t/m 24)
Het is loeispannend bovenin League 1, Sheffield Wednesday leek op weg naar promotie, maar is dramatisch uit vorm de laatste weken en staat qua verliespunten 3e. Plymouth en Ipswich staan nu nog 2e en 3e maar hebben nog 1 duel in te halen en kunnen dan over Wednesday heen, en ook Barnsley maakt nog een kansje. De 2 ploegen die het niet halen gaan zeker de PO in. Voor de 2 resterende PO-plaatsen komen nog 6 ploegen in aanmerking, Bolton en Peterborough staan nu aan de goede kant van de streep, maar Derby, Wycombe, Portmouth en Shrewsbury hebben in meer of mindere mate nog een kans. Onderin is het een chaos qua gespeelde duels, maar Forest GR is wel zo goed als gedegradeerd, de ploeg staat 12 punten (plus 1 duel meer gespeeld) achter op de veilige 20e plek, met nog 7 duels te spelen. Morecambe heeft al 40 duels gespeeld en staat 22e, de kans dat zij degraderen is ook groot. Cambridge en Accrington hebben de slechtste papieren voor de laatste 2 degradatieplekken, maar Oxford, Milton Keynes en Burton zijn ook niet veilig, al valt de goede serie van MK (10 punten uit de laatste 4 duels) wel op en lijken zij zich veilig te spelen.

League 2 (promotie 1, 2 en 3, playoff 4 t/m 7, degradatie 23 en 24)
Leyton Orient is nog niet zeker van promotie, maar die komt wel snel dichterbij, het heeft 11 punten nodig uit de laatste 8 duels. Daarachter hebben Northampton en Stevenage de beste papieren, maar ligt Carlisle, Stockport, Bradford, Salford en Mansfield op de loer. Dat zijn in totaal 8 ploegen, voor 7 plekken voor 'feest', dus 1 van die ploegen gaat nog buiten de boot vallen qua nacompetitie. Het kan dus voor bv Mansfield nog alles worden (promotie (gat maar 6 verliespunten naar promotieplek)) of niets (geen playoff). Barrow en Sutton moeten hopen op zelf winnen en dat de rest dan punten laat liggen en dan zou PO ook nog kunnen. Onderin lijkt voor Rochdale degradatie uit de League Two onvermijdelijk, Hartlepool staat boven Rochdale, maar is al een flinke tijd ongeslagen en is het gat aan het dichten naar plek 22, wat goed lukt, en zo komt Crawley, Colchester en Harrogate toch in de problemen. Gillingham stond een tijd onderaan, maar heeft de vorm te pakken en lijkt veilig.

National League (promotie 1, playoff 2 t/m 7)
Wrexham is aan een ijzersterke serie bezig en heeft nu 6 verliespunten minder dan Notts County (op plek 2). Ook de ploeg uit Nottingham is goed bezig (13 uit 5), maar Wrexham doet het beter met 15 uit 5 en ligt op pole-position voor promotie naar League 2. Notts County mag het dan weer via de nacompetitie proberen, dat doet het dan sowieso met Woking en Chesterfield. Voor de 3 overige plekken lijkt het tussen Barnet, Boreham Wood, Eastleigh en Bromley te gaan.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Heeft iemand hier eigenlijk al eens die Disney+ serie over Wrexham gezien en wat vond je ervan?
Is erg leuk, vooral het begin. Hoeveel moeite en tijd het de heren kost kost om een club over te nemen en vervolgens moeten ze de sceptische fans overtuigen. Op een gegeven moment staan ze bij een uitduel op de tribune en dan geloven de fans het pas echt. Ik vind het echt een goede serie iig.
 

Batigoal

Well-known member
Knap werk van Vincent Kompany. Ik denk dat hij zichzelf heeft overschat en de situatie bij de club heeft onderschat bij Anderlecht, maar het lijkt me wel een toekomstig toptrainer.
 

JMD

Well-known member
Het Paasweekend brengt in de lagere divisies altijd een dubbel programma, dus we zijn weer 2 duels verder.

Championship (nr 1 en 2 promotie, 3 t/m 6 PO, 22, 23 en 24 degradatie)
Burnley promoveerde afgelopen weekend naar de PL en hebben nog 5 punten nodig (in 6 duels) voor het kampioenschap. Sheffield United verloor hun laatste duel waardoor Luton iets dichterbij kon komen, maar het gat is nog altijd 5 punten (met nog 1 duel te spelen voor Sheffield). Middlesbrough was lang in de race voor promotie, maar valt een beetje weg de afgelopen weken en staat nu 4e. Het gat naar plek 7 (buiten PO) is 6 punten... Voor de resterende PO-plekken komt eigenlijk het hele rechterrijtje nog wel in aanmerking, al is het gat van plek 12 af naar de PO plekken 6 punten. Millwall en Blackburn hebben de beste papieren, maar Preston en Norwich staan heel dichtbij. Onderin lijkt het doek gevallen voor Wigan en Blackpool. Het gat naar de veilige plek 21 is resp. 9 en 8 punten met nog 5 duels te spelen. Reading staat momenteel op plek 22, maar Cardiff (1 punt meer maar nog wel 1 duel in te halen), QPR (2), Huddersfield (2) en Rotherham (4 punten) staan nog wel op 'raakafstand'.

League One (nr 1 en 2 promotie, 3 t/m 6 PO, 21 t/m 24 degradatie)
In League One is het bovenin steeds stuivertje wisselen, Sheffield Wednesday staat nu bovenaan, maar qua verliespunten 3e. Plymouth en Ipswich zijn qua verliespunten de spekkopers en Barnsley heeft ook nog een miniem kansje op promotie. De beste kansen op de resterende PO-plekken is voor Peterborough en Bolton, maar Derby, Wycombe en Portsmouth zijn nog niet uitgespeeld. Onderin hangt Forest Green Rovers nog aan een heel dun draadje, maar die gaat eerdaags doorgeknipt worden en dan is Forest Green weer een League Two ploeg. Ook Morecambe lijkt te degraderen, het gat naar de veilige plek 20 is slechts 5 punten, maar ze speelden 2 duels meer dan Oxford (plek 20). Voor Cambridge en Accrington zijn er nog wel kansen de degradatie te ontlopen, maar dan zal het punten moeten halen. Oxford en Milton Keynes staan nu aan de goede kant van de streep.

League Two (nr 1 t/m 3 promotie, 4 t/m 7 PO, 23 en 24 degradatie)
Leyton Orient staat op het punt te promoveren, het heeft heeft nog 5 punten in 6 duels nodig. Daarachter is het heel spannend, want de 7 ploegen daarachter gaan de 2 promotie- en 4 playoffplekken verdelen en dus valt er sowieso 1 buiten de prijzen. Qua verliespunten is dat momenteel Salford, maar zij staan ook maar 4 punten achter een promotieplek. Onderin won Rochdale de laatste 2 duels, ze staan nog laatste, maar omdat Hartlepool (22) ook de laatst 2 duels won schiet Rochdale er niet zoveel mee op. Door de beide zeges van Hartlepool staat Crawley nu aan de verkeerde kant van de streep. Harrogate en Colchester moeten ook nog oppassen en hebben zeker nog punten nodig.

National League (nr 1 promotie, 2 t/m 7 playoff)
Wrexham en Notts County hebben inmiddels beide 100 punten gehaald, toch promoveert er maar 1 ploeg rechtstreeks. Op Goede Vrijdag verloor Wrexham, waardoor Notts County langszij kwam (wel hadden de Welshmen nog 1 duel in te halen). Gisteren stonden beide ploegen tegenover elkaar en won Wrexham, waardoor het nu 3 punten (en nog 1 duel in te halen) voorsprong heeft op Notts County. De Welshmen dus op weg naar promotie. Woking en Chesterfield zijn ook wel zeker van playoff, maar zullen nog strijden om plek 3, die een vrijloting in de 1e PO-ronde geeft. Ook Barnet (plek 5) is wel zeker van PO. Boreham Wood, Eastleigh en Bromley lijken de resterende 2 plaatsen te gaan verdelen.
 

JMD

Well-known member
Gevallen beslissingen:
Championship: Burnley (prom)
League One: Forest Green Rovers (deg)
League Two: Leyton Orient (prom)
 

JMD

Well-known member
In de Combined Counties League Division 1 (Step 10) moet Sandhurst Town de laatste 10 duels in 13 dagen afwerken... :)
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
In de Combined Counties League Division 1 (Step 10) moet Sandhurst Town de laatste 10 duels in 13 dagen afwerken... :)
Om maar even te zeuren: dit is niveau 10, of step 6. Met "step" wordt namelijk bedoelt in welk niveau van de non-league ze spelen. De National League is daarin dus step 1, National North/South 2 enzovoort.

Overigens heeft de FA de competities op dat niveau en het niveau daarboven extra tijd gegeven om de competities af te werken, dus ze hoeven die 10 duels in slechts 20 of zelfs 27 dagen te spelen. Makkie dus. ;)
 

JMD

Well-known member
Gaan ze redden... :)

Maar waarom willen ze daar in hemelsnaam eind april al klaar zijn met de competitie? Dan wordt het verdorie net lekker weer...
 

JMD

Well-known member
Ik was zaterdag bij Wembley FC, in deze competitie. Daar was het ook het gesprek van de dag.
Overigens is er elk jaar in Engeland wel een club met zo’n schema aan het eind van de competitie… en nooit eens iemand die zich afvraagt of het niet handiger is de competitie pas eind mei te laten eindigen…

Naar welke wedstrijden was je overigens?
 

Joost

Well-known member
Leyton nu wel definitief gepromoveerd!
Overigens is er elk jaar in Engeland wel een club met zo’n schema aan het eind van de competitie… en nooit eens iemand die zich afvraagt of het niet handiger is de competitie pas eind mei te laten eindigen…

Naar welke wedstrijden was je overigens?
Leyton Orient hè, Leyton FC is op de fles.

We waren eerst naar Barnet v Wrexham en daarna Wembley v Flackwell Heath.
 
Bovenaan