SC Heerenveen

Well-known member
Een paar jaar (ik meen 2019) was ik bij OJC Rosmalen v Hoogland, toen waren de rollen onderscheiden en promoveerde Hoogland ten kosten van OJC. Was jij daar toen niet ook al assistent?
Volgens mij niet, maar ik zal het thuis vanavond even checken.

De laatste wedstrijd van het seizoen, en wat voor één! OJC Rosmalen tegen Hoogland. Eerste wedstrijd 2-1 voor Hoogland, dus nog volop spanning. Hopelijk een spannende wedstrijd met veel publiek.

Fregge

Trouwens, @SC Heerenveen. Ik zag dat je bij een wissel naar het midden rende om de wissel te controleren terwijl er een 4e official was. Macht der gewoonte zeker haha?

Nou, de vierde official riep mij. Dus ik dacht dat er meer dan één wissel klaar stond. Want dan hoor ik wel te komen. Niet voor één wissel. Maar ja, hij gaf aan dat er gewisseld kon worden aan mij, maar niet dat er maar één speler klaar stond om in te vallen. Stukje miscommunicatie, maar zag er wel even knullig uit.

Verslag volgt nog hoor.

OJC ROSMALEN - Hoogland

Ruim 1.500 supporters waren hierbij aanwezig en zagen na het vuurwerk en rookbommen vooraf ook al snel vuurwerk in de wedstrijd. Binnen de wedstrijd kwamen Rosmalen namelijk al op 1-0. Vanaf dat moment kreeg ik al aan één stuk door te maken met commentaar vanaf de bank van Rosmalen. Bij elk duel waarbij een speler van Rosmalen ging liggen kreeg ik, soms op een zuigerige manier, commentaar. Echt moedeloos werd ik ervan.

Hoogland wilde vlak daarna een strafschop, maar de scheidsrechter vond het te weinig. Bij Hoogland vielen 2 spelers op vanwege aanhoudend commentaar op de scheidsrechter, zij deden daarmee hun echte voetbal kwaliteiten ernstig tekort. Wel kwam Hoogland beter in de wedstrijd wat ook de verdiende gelijkmaker opleverde. Daarna voetbalde Hoogland best aardig en waren ze bovenliggend. Maar in de laatste minuut voor rust kwam Rosmalen vanuit het niets op voorsprong.

Kort in de tweede helft een cruciaal moment in het nadeel van Hoogland. Eerst werd er geappeleerd voor hands en vervolgens voor buitenspel (al was dat in mindere mate), maar het doelpunt telde. De scheidsrechter net beter zicht erop had geen handsbal waargenomen. Ik dacht wel hands gezien te hebben, maar kon dat ten eerste niet met zekerheid vaststellen en ten tweede wist ik niet door welke speler/club. Omdat ik dus niets zeker wist heb ik de scheidsrechter ook geïnformeerd niets te hebben gezien, nadat hij bij mij gekomen was.

Hoogland probeerde daarna van alles om dichterbij te komen, maar hield zich ook meer en meer bezig met de arbitrage. Meerdere opstootjes volgden er ook. Na de prachtige 4-1 van de nummer 11 (hattrick) was het verschil 2. In minuut 93 viel de 4-2 nog, maar het was te laat voor nog een treffer om er een verlenging uit te slepen. Al kwam een Hoogland speler eenmaal nog een teenlengte tekort.

Groot feest bij Rosmalen, teleurstelling en woede bij Hoogland. Wij waren gauw binnen, vanwege de zeer agressieve houding vanuit veel Hoogland supporters en enkele spelers. De trainers bleven knap vrij koel.

Mooie ervaring in ieder geval, voor zoveel publiek en belangen. Eerste helft voelde ik ook echt wel de spanning in mijn benen zitten.

Fregge

Ah het waren dus ook OJC-ers die steeds aan het zeuren waren. Zal er wel bij horen. Ik zag het vooral bij Hoogland. Met als toppunt dat de trainer eerste en bal pakte van een ballenjongen om hem snel terug te geven. Dat hoefde uiteindelijk niet, maar hij wou hem ook niet meer teruggeven.

Dankje @Fregge Interessante beelden! De protesten van enkele Hoogland spelers over buitenspel bij de 3-1 lijken niet onterecht. Let maar eens op de speler die de assist geeft. Nadeel is echter dat in het beeld niet waarneembaar is wanneer de bal terug komt van de aanvaller centraal van het doel en of die überhaupt wel terug komt van die aanvaller.