Coronavirus 2

Max

Administrator
Forumleiding
Ja maar dat had je al een jaar geleden mee kunnen beginnen maar toen mocht er niet over gesproken worden want toen was het discriminatie. We zouden als land wel een stuk verder zijn geweest als we daar toch eens van af zouden stappen en gewoon rationeel gaan nadenken hoe je de ic leger krijgt.

Man, 50+, overgewicht, niet westerse achtergrond.

Ga dan achter die 4 zaken aan voordat je begint over kinderen vaccineren lijkt me.

Eens. Je gaat gewoon profileren op basis van risico. Jij noemt nu het eerste risicoprofiel met waarschijnlijk de hoogste prioriteit. Zo kun je daarna doorpakken op de volgende risicoprofielen. Ik kan mij voorstellen dat kinderen ergens onderaan staan.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Eens. Je gaat gewoon profileren op basis van risico. Jij noemt nu het eerste risicoprofiel met waarschijnlijk de hoogste prioriteit. Zo kun je daarna doorpakken op de volgende risicoprofielen. Ik kan mij voorstellen dat kinderen ergens onderaan staan.
Ok, maar ik word hier aangesproken als ik zeg: Is het dan echt zo fout om te zeggen: We hebben nu twee of drie keer zonder dwang iedereen geprobeerd aan een vaccin te krijgen, dat werkt niet goed en het gaat ook niet de goede kant op met de cijfers --> Of je laat je prikken, of je blijft thuis.

Dat is fout, maar Man, 50+, overgewicht, niet westerse achtergrond aanspreken is prima.
 

Hankie

Well-known member
21 duizend maar vandaag! Maar vooral ouders niet langs de lijn want dat is gevaarlijk, dat ze nu met zijn allen voor een hek moeten wachten is niet erg natuurlijk.
 

Hankie

Well-known member
:ROFLMAO:Elke keer als ik dit lees moet ik lachen en kan ik dit bijna niet geloven. Des te sneuer dat het dus echt gebeurt.
Nou idd. Het gaat om een team onder de 8 en het jongetje wilde graag keepen elke keer (we hebben geen vaste keeper) afgesproken met moeder en dat was geen probleem. Maar toen kwam vader om de hoek kijken en die daarvan mocht hij niet keepen, uitgelegd dat wij gaan rouleren maar dat het wel was afgesproken. En toen ging de vader de hoofdtrainer bedreigen.
 

SanMark.

Well-known member
1g, 2g, 3g en wel of niet voor medische gevallen een uitzondering maken heeft allemaal een bepaalde mate van effect op de hoeveelheid ziekenhuisgevallen. Alles voor iedereen gelijk betekent heel veel ingrijpende maatregelen. Meer beperkingen in de populatie betekent meer vrijheden. Geen enkele oplossing is ideaal.

We kunnen lacherig doen over het langs de deuren gaan, maar als je de ziekenhuiscijfers bekijkt en kijkt waar deze mensen vandaan komen dan kun je op zich gericht achter een groep aan gaan. Het heeft meer effect om de vaccinatiegraad onder 40/50+ te verhogen dan onder tieners. Ja in theorie zouden kinderen natuurlijk bij die categorie wonen. Maar een directere methode dan die mensen prikken is er niet. Op basis van de statitieken qua gewone en IC opnames weet je precies waar je moet zijn.
Wat Baudet en herstel.nl aan het begin van de crisis wilden doen zeg maar.
 

Friesland

Well-known member
Elke woensdagmiddag worden de vaccinatiecijfers tot de zondag ervoor bekend gemaakt. Dit zijn de cijfers tot 14 november:
minimaal 1 prik: 87,9% --> 88,3% (18+), 85,9% --> 86,4% (12+)
volledig gevaccineerd: 84,4% --> 84,7% (18+), 82,4% --> 82,7% (12+)
(7 november --> 14 november)
 

Max

Administrator
Forumleiding
Wel om op de IC terecht te komen. Maar ze kunnen wel gemakkelijk ouderen of andere mensen uit risico-groepen besmetten.

Maar het is toch vooral aan die mensen om hun prik te nemen. Dat is meest directe manier om de kans te verkleinen dat die mensen op de IC terecht komen.

Ik denk dat mijn ouders nu vrijwel geen symptomen hebben vanwege hun vaccinatie. Ik denk dat ze meer symptomen hadden gehad als zij niet, maar de kleinkinderen wel waren gevaccineerd.
 

De Wolf

Well-known member
Even een tabelletje gemaakt welke leeftijdsgroepen vorige week op de verpleegafdeling en IC zijn bijgekomen.
Het valt wel op dat weinig 80+ op de IC liggen. Deze groep is ook al een tijdje aan het stijgen. Percentage ongevaccineerden (14-11) is op verpleegafdeling 55% en IC 69% als ik het ANP mag geloven



Verpleegafdeling​
IC
0-29​
74​
5%​
7​
3%​
30-39​
83​
6%​
18​
8%​
40-49​
86​
6%​
18​
8%​
50-59​
149​
11%​
35​
15%​
60-69​
230​
17%​
73​
32%​
70-79​
341​
25%​
64​
28%​
80+​
421​
30%​
12​
5%​
Totaal​
1384​
100%​
227​
100%​

Cijfers komen van stichting NICE
2.JPG1.JPG
 
Laatst bewerkt:

Jamel

Administrator
Forumleiding
In Tsjechië mogen inmiddels enkel volledig gevaccineerde mensen kaarten halen voor een voetbalwedstrijd. Dat 2G systeem wordt in het ene na het andere land dus doorgevoerd. Nederland zal aanstonds volgen, het is enkel de vraag wanneer het er definitief doorheen is. Die debatten van gister en vandaag zijn een schijnvertoning, dat 2G systeem moet en zal er komen. De grote vraag die bij mij steeds meer op popt is: waarom nou eigenlijk precies?
 
Bovenaan