Binnenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

gevegt

Well-known member
Krijgen we weer een paar weken gezeik over Gordon. Die man doet ook werkelijk alles om in het nieuws te blijven.
 

zwammy

Well-known member
Wow, die europeese commissie is echt een zegen voor ons land:

De knappe koppen in Brussel hebben bedacht dat Estland, Letland en Litouwen ruim de helft minder vluchtelingen hoeven op te vangen. Die landen hebben nu al weinig asielzoekers. Een fikse toestroom aan vreemdelingen zou tot een cultuurschok leiden. Andere landen, zoals Nederland, Duitsland en Frankrijk, moeten maar instemmend knikken en de poorten openhouden voor extra vluchtelingen.

7.000 extra vluchtelingen voor ons, ben benieuwd hoeveel er komen in de grachtengordel en in de buurt van de politici komen.
 

leo1949

Well-known member
In Wassenaar Blaricum en Bloemendaal zullen ze ook wel niet terecht komen want dat is VVD gebied.
 

zwammy

Well-known member
Het gaat niet door. Rutte heeft gezegd dat Nederland alleen maar extra vluchtelingen opneemt als alle andere landen dat ook doen, anders houdt hij vast aan de 2200. En we weten dat Rutte altijd zijn woord houdt.
 

leo1949

Well-known member
zouden ze het erom gedaan hebben al die vluchtelingen om gisteren op de verjaardag van Geert Wilders hier naar toe te gaan?
 

Wigboldus

Well-known member
Nee, Slob zei neem er ??n in huis.

Verder is het inderdaad een goed idee alleen komen de echte vluchtelingen niet hier, die komen niet uit Turkije of Syri?. Vind het knap dat jij dit doet, zou het zelf ook niet erg vinden om te doen.

Ik zou ze echt niet in huis nemen, maar dat zou ik ook niet doen met een man of vrouw die "afhankelijk" is van voedselbank. Ik maak daarin geen verschil. Ik neem alleen bekende in huis. Maar ik vind het wel interessant wat voor verhalen achter die mensen schuilt en voetbal verbind hier enorm in en dan merk je ook dat we helemaal niet zoveel van elkaar verschillen; de vluchteling en ik.
 

Pascallovic

Well-known member
Duizenden asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon'


Duizenden mensen die na het generaal pardon van 2007 een verblijfsvergunning in Nederland kregen, hebben gelogen over hun identiteit. Dat zeggen bronnen tegen de researchredactie van RTL Nieuws. Het nieuws wordt vandaag onthuld in het nieuwe programma Z Today op RTL Z.

Het generaal pardon betekende voor 28.000 mensen, die illegaal in Nederland verbleven, dat ze toch mochten blijven. Maar een aanzienlijk deel van hen loog daarvoor over zijn identiteit, blijkt nu. Vaak was dat handiger voor de procedure, bijvoorbeeld omdat alleen mensen in een bepaalde leeftijdscategorie onder het pardon vielen.

Liegen nu probleem
Maar voor sommige 'generaal pardonners' vormt die valse identiteit inmiddels een probleem. Zij willen bijvoorbeeld hun familie over laten komen, maar de naam en geboortedatum die ze in Nederland hebben, past niet bij de paspoorten van hun vrouw en kinderen. Deze mensen proberen nu hun juiste identiteit alsnog geregistreerd te krijgen. Ook naturalisatie is een probleem, omdat de daarvoor benodigde geboorteakte in het land van herkomst niet klopt met de hier opgegeven identiteit.

Uit dossiers die RTL Nieuws inzag, blijkt dat er gemeenten zijn die daaraan meewerken. Er zijn ook mensen die naar de rechter stappen om alsnog hun gegevens te laten wijzigen. In alle zaken die RTL Nieuws zag, wees de rechter zo'n verzoek af.

'Veel liegende Chinezen'

Advocaat Sett heeft veel klanten uit de Chinese gemeenschap die acht jaar geleden generaal pardon kregen. "Ik schat dat 80, misschien wel 90 procent van de Chinezen niet is wie hij zegt dat hij is.", zegt Sett tegen RTL Nieuws.

Volgens Sett zijn de meeste mensen in deze groep niet om politieke redenen in Nederland. "Ze willen gewoon hier blijven, linksom of rechtsom, en dat is gewoon om economische redenen." In totaal kregen 1800 Chinezen destijds een generaal pardon.

'Meederheid loog'
Een IND-bron zegt tegen RTL Nieuws dat hij per week tientallen fraudezaken langs ziet komen. Een overheidsjuriste meldt ons dat een meerderheid van de generaal pardonners een geheel of gedeeltelijk valse identiteit heeft opgegeven.

Het ministerie van Veiligheid en Justite laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat er sinds 2012 een fraudemeldpunt bestaat voor dit soort gevallen. Sindsdien zijn er 32 mensen die onder het generaal pardon vielen onderzocht. In geen enkel geval is de verblijfsvergunning ingetrokken.

Verder meldt het ministerie dat er in 2014 van vijftig mensen die onder het generaal pardon vielen, de verblijfsvergunning is ingetrokken. In vier gevallen ging het om mensen die met hun identiteit hebben gefraudeerd.

Bron: rtlnieuws.nl

Je verwacht het niet en al die mensen die het zielig vinden blijven er maar intrappen:eek:mg:
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan