Tweede Kamerverkiezingen 17 maart 2021

Ik stem op:


  • Totaal aantal stemmers
    31

JMD

Well-known member
Omzigt is lastig, maar wel een goeie politicus.
Omtzigt is juist hoe een politicus hoort te zijn, lastig, doorvragend, niet tevreden met halve waarheden. Alleen zijn er daar te weinig van in de 2e Kamer (Westerveld, Leijten, Kwint, Wilders, Van der Staaij bv ook), maar dat lijkt de Nederlander wel goed te vinden gezien de uitslag van vorige week. Vroeger voerde de PvdA keiharde oppositie bij een centrum-rechts kabinet en deed de VVD dat bij een centrum-links kabinet. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer, want men wil de volgende keer wel meeregeren...


Mooie advertentie van de HEMA trouwens:
 

erka

Well-known member
Je kan veel van Ollongren vinden, maar zij weet echt wel hoe ze iets geheim moet houden... Ik denk echt dat dit per ongeluk gebeurd is. Die bleek positief te zijn op corona en realiseerde zich dat ze heel snel weg moest...

Het gaat er ook om waarom je in zo'n verkenning überhaupt dit bespreekt. Wat Renske Leijten nu ook zegt: goed dat er nu eindelijk bewijs voor is.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Omtzigt is zo'n type die je gewoon in de politiek nodig hebt, ongeacht of je het politiek met hem eens bent of niet. Iemand die het niet schuwt om lastige vragen te stellen en zich vast te bijten in bepaalde dossiers. Andere dat soort politici zijn bijvoorbeeld Renske Leijten en Kees van der Staaij. Er zijn er nog een aantal, maar niet zo veel.
 

erka

Well-known member
Goed lezen JMD. Het was niet de schuld van de media. Ze geven de schuld aan de ambtenaren.
 

SanMark.

Well-known member
Wat een sneaky plan dit van D66, Ollegren die het bewust lekt, en daarom nieuwe verkiezingen uitlokt, Kaag is nu nergens te bekennen maar bij nieuwe verkiezingen zal ze 2 maand lang niet van de buis af te slaan zijn. Jinek is nu met vakantie en is al bezig om op krachten te komen zodat ze straks maximaal Kaag kan pushen.

NPO zal nog meer gaan wroeten in de puinhopen van de VVD en het is dan een appeltje eitje voor Kaag om de eerste Islamitische premier van Nederland te worden, volledig gesteund door de NPO en PLO.

Het moeilijkste punt is al achter de rug en dat is dat Ollegren het juiste moest doen, want die heeft de afgelopen 4 jaar helemaal niets voor elkaar gekregen.
 

Maasveld

Well-known member
Ik vind het gedrag van Hoekstra 100x erger. Schijnheilig. Tuurlijk heeft hij dit gedaan. Rutte zal ongetwijfeld wel meegedaan hebben (die gaf in Ministerraden al aan De Jonge aan of hij Omtzigt niet kon laten dimmen)...


Het zou mij niks verbazen als dit gaat gebeuren. No way dat het CDA nu nog in een kabinet wil en die hebben ze wel nodig, want VVD wil echt niet met 'te veel' linkse partijen in een coalitie.
Wat is het nu?
 
Bovenaan