The Jukebox

Unregistere

Well-known member
Ik blijf ook met de munt van vandaag gewoon even in België. Tom Pintens, ex-bandlid van Zita Swoon, maakte solo fijne platen in zijn eigen taal. De teksten waren grotendeels afkomstig van zijn toenmalige levenspartner Ellen Schoenaerts, een begenadigd schrijfster. En Tom kon die dan prima zingen, zoals op het album Winter Maakt Ons Vrolijk uit 2009.

 

Abubakari

Well-known member
Straks voor het eerst in krap 35 jaar weer de Sportschau kijken, daar hoort dit nummer helemaal bij!

 

Unregistere

Well-known member
Toepasselijk, Abubakari !!!

Wat mij gisteren opviel is dat de politie erg graag bonnen lijkt uit te schrijven voor sporters, want ik zag ze in amper twee uur tijd vier keer langs het sportpark rijden. Rare jongens, die politie. Al geldt dat niet voor de muzikale politie natuurlijk, want ik luister nu met veel plezier naar Synchronicity van The Police. Muntje voor Sting en zijn kornuiten!

 

de waan

Well-known member
De legendarische plaat Barefoot and Pregnant van The Serenes (uit De Jouwer) stond afgelopen weken zomeer ineens op Spotify. Driewerf helde natuurlijk, want dit is toch wel echt een Nederpopklassieker.

Kunnen we ook meteen horen waar de Johan's van deze wereld hun inspiratie vandaan haalden.

 

de waan

Well-known member
Omdat het vandaag de veertigste sterfdag is van Ian Curtis, mag een (wat onbekender) nummertje van Joy Division vandaag niet ontbreken uiteraard.

 

Unregistere

Well-known member
Jij bent sterk bezig, de waan! De klassieker van The Serenes heb ik nog als heruitgave op het label Re:, volgens mij gelieerd aan Excelsior. Hebben uiteindelijk niet zo gek veel platen heruitgebracht volgens mij, maar deze wel.

Zelf doneer ik mijn munt aan The New Pornographers. Omdat dit altijd leuk is om te doen. Een band die AC Newman, Neko Case en Dan Bejar combineert, dat kan alleen maar goed gaan. En dat gaat het ook, onder meer op Challengers uit 2007.

 

Unregistere

Well-known member
De keuze van vandaag valt op Flip Kowlier. Voor een nummer van zijn plaat Cirque uit 2013, een conceptalbum over een circus. Tot op heden zijn laatste werk onder eigen naam. Zonde. Ik mis d'n Flip.

 

Makanaky

Well-known member
Specials meets Rolling Blackouts met gastbijdragen van Jim Morrison en Joe Jackson, schijtgoed zou Theo Wesselo zeggen.

 

Unregistere

Well-known member
Leuk Makanaky!

Zelf doneer ik het muntje vandaag aan Moses Sumney, voor een nummer van zijn nieuwste plaat græ. Geen makkelijke kost, maar wel zeer indrukwekkend!

 

U.G.

Well-known member
Heel arty Unregistere, ik ken een dj die z'n tweelingbroer had kunnen zijn.


Enfin, de criminaliteit past zich altijd aan en is vindingrijker dan diegenen die het moeten bestrijden. Ik vermoed zelfs dat de toplaag rijker wordt in de huidige crisis, maar de onderklasse, inbrekers en zakkenrollers gaan waarschijnlijk nu met de versoepeling hun inhaalslag slaan. Guard your homes people :D
 

Unregistere

Well-known member
Heel arty Unregistere, ik ken een dj die z'n tweelingbroer had kunnen zijn.

Nou, nu je het zegt inderdaad... :duim:

The Clash is ook altijd goed natuurlijk!

Zelf doneer ik de munt vandaag aan Jason Isbell, voor een nummer van zijn nieuwe album Reunions. Is weer een prima plaat geworden, waarbij hij soms zelfs wat aansluit bij het geluid van Drive-By Truckers.

 

Unregistere

Well-known member
Over intrigerend gesproken... dan mag Perfume Genius niet achterblijven. Mike Hadreas, de getroebleerde ziel achter dit pseudoniem, heeft met Set My Heart On Fire Immediately weer een bijzondere plaat afgeleverd. Daarmee verdient hij wel een muntje. Al is het maar als troost!

 

Unregistere

Well-known member
Munten smijten, munten smijten! Blijven we even bij iets recenters, namelijk Frazey Ford. Onlangs kwam haar nieuwe plaat U Kin B The Sun dan toch uit. Was eventjes uitgesteld door alle perikelen, veel artiesten doen dat, al dan niet verplicht door de platenmaatschappij. Frazey Ford zat ooit in The Be Good Tanyas - luistertip! - en haar vorige album Indian Ocean was echt heerlijk, maar viel buiten veel jaarlijstjes door de ongelukkige releasedatum van destijds. Nu waagt ze een nieuwe kans, want ook dit is weer een prima luisterplaat geworden. Een aanrader voor mensen die Natalie Merchant kunnen waarderen.

 

Unregistere

Well-known member
Nu luister ik naar mijn Favoriete. Politievrouw. Ooit. Joan Wasser, oftewel Joan As Police Woman. Haar nieuwste plaat heet Cover Two en bevat, hoe verrassend, covers! Joan neemt onder meer werk van Prince, The Strokes, Talk Talk, OutKast en Neil Young onder handen. En Blur, getuige deze cover:


Muntje voor haar. Het is geen straf om je door Joan en haar fijne nummers te laten arresteren, mannen!!
 

Unregistere

Well-known member
Ik zit nu lekker te luisteren naar All That Glue, een gave compilatie van Sleaford Mods tussen 2013-2019. Vol met 'greatest hits', publieksfavorieten, B-kantjes en onuitgebracht materiaal. Met een smerig urinoir op de hoes, wat wil een mens nog meer? Muntje voor die gasten!

 

Unregistere

Well-known member
Nu aandacht voor Lana Del Rey, voor een nummer van Ultraviolence, een oudere plaat van haar. Later zingt ze nog dat ze 'money, power & glory' wil en ik wil het haar geven.... Maar je moet ergens starten, dus eerst maar een munt.

 

Unregistere

Well-known member
Nu luister ik naar 'ome Bob', oftewel Bob Dylan. De man die eerder deze week zijn 79e verjaardag vierde. Het album Highway 61 Revisited zit in de speler, dankzij het boek van Vantyghem. Bekendste nummer is de opener, Like A Rolling Stone, maar ik kies een ander nummer voor het muntje:

 

Unregistere

Well-known member
Ben vandaag in een Rihanna-bui. In de auto ook al keihard meebrullen met Kiss Is Better, Work, Cheers (Drink To That), Love On The Brain, het ronduit fenomenale Man Down en ook deze stamper. Heerlijke bridge zo rond 2.55 tot 3.12, van mij had Drake niet eens mee hoeven doen.


Muntje dus voor RiRi.
 
Bovenaan