Feyenoord 2016 - 2017

JFK

Well-known member
Kuyt ziet eruit alsof hij 3 weken met een bakfiets over de Alpen heeft gefietst.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Feyenoord 2015 - 2016

Feyenoord 2015 - 2016

0-3 nog een paar weken voor wat vers bloed.

Waar zou Van Geel in godesnaam mee bezig zijn geweest? Het was toch al een half jaar duidelijk dat Mathijsen en Boulahrouz vervangen dienden te worden en dat Nelom ook geen zekerheidje is.
 
Laatst bewerkt:

erka

Well-known member
Klasseverschil was erg groot, al was Feyenoord wel (iets, niet heel veel) beter dan Groningen tegen Southampton.

Maar Southampton hobbelt gewoon mee in zo'n potje, zet op momenten druk, tegenstander maakt fouten en hup, goals.
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Erg onder de indruk van het gemak waarmee Southampton hun positiespel speelt. Zo'n hoog tempo, altijd de vrije man vinden. Positiewisselingen, nooit paniek in de opbouw. Dat kan echt geen enkele Nederlandse ploeg.

Bij Feyenoord is er nog wel het ??n en ander aan werk te verrichten. Want hoewel het geen schande is dat je het tegen zo'n tegenstander behoorlijk aflegt, heb ik me met name de eerste helft ook wel zitten ergeren aan de inspiratieloosheid van onze kant. Tweede helft ging het beter. Wat meer druk naar voren en bij vlagen aardig voetbal. Bilal en Karsdorp bevielen me wel en Vilhena viel prima in. Grootste tegenvaller was Toornstra. Slecht in de passing en fysiek ook te vaak afgetroefd. Kazim was ook drama, maar dat gaf Gio gelukkig zelf ook al aan.
 

Miramar

Well-known member
Waar zou Van Geel in godesnaam mee bezig zijn geweest? Het was toch al een half jaar duidelijk dat Mathijsen en Boulahrouz vervangen dienden te worden en dat Nelom ook geen zekerheidje is.

Twee ervaren killers in de laatste linie en de wereld ziet er al anders uit.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Kazim was als linksbuiten minder negatief aanwezig dan zaterdag in Halsteren. Kreeg volgens mij twee vrije trappen mee en nul tegen. Verder was het niet veel. Wel bij een goede combinatie betrokken in de tweede helft.

Verder bevielen ook Karsdorp, Bilal en Vilhena mij. Toornstra en El Ahmadi vielen mij net als in Halsteren erg tegen. Vejinovic liet zo nu en dan aardige dingen zien, maar kon het uiteindelijk ook niet bolwerken. Ook logisch als je tussen een matige Dammers, matige Kongolo, matige El Ahmadi en matige Toornstra staat. Zoals El Ahmadi en Toornstra nu spelen is het wachten op het moment dat Immers er weer in staat, zo eerlijk moet je zijn. Verder zou ik Vilhena op de plek van Venjinovic plaatsen en Vejinovic op de plek van El Ahmadi of Toornstra positioneren. Vilhena komt qua duels en bikkelen veel meer in de buurt bij Clasie dan Vejinovic.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Twee ervaren killers in de laatste linie en de wereld ziet er al anders uit.

Je speelt in de eredivisie dan kom je er al mee weg als je Botteghin, Van der Heijden en Drenthe haalt. Kost je 2 miljoen euro aan transfersom en drie salarissen. Ik mag toch hopen dat Van Geel nog wel zoveel budget heeft overgehouden voor verdedigers. De hoop dat wij verdedigers buiten Nederland kunnen scouten heb ik wel opgegeven.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Nou, dat viel me niet mee van Feyenoordkant.

Misschien een gekke gedachte, maar is het niet een idee om het goede voetbal maar even los te laten en iets opportunistischer te gaan spelen? Dat past namelijk bij deze spelersgroep. Veel lopers op het middenveld, bikkelaars en veel power voorin. Gewoon lekker afjagen met Kuyt en Kazim en daarachter Bilal, Toornstra en Vilhena en dan Vejinovic daarachter. Gaat het publiek erachter staan en krijg je weer spookduels in de Kuip.

Ik heb namelijk het idee dat Feyenoord er voetballend niet doorheen gaat komen zo. Veel te weinig mensen met een passeeractie en weinig creativiteit en ook geen hoog tempo.
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Laatst ging het hier over dhr Krabbendam en zijn verzonnen nieuwtjes. Vandaag weer een mooi voorbeeld.

Krabbendam zegt dinsdag dit:

Vlaar kan zo tekenen in De Kuip, de club is bereid te wachten tot hij hersteld is van de operatie aan een meniscus

En Gio zegt vandaag dit:

Het is niet concreet. Hij speelt in een mooie competitie en het contract liep af. Het is geen optie voor ons om hem bij de selectie te halen

Kortom, dit is dus hoe @Mkrabby rolt. Hij verzint gewoon wat en maakt er een 'nieuwtje' van.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Gustafson was volgens Krabbendam de opvolger van Clasie. Van der Heijden werd meteen benaderd toen Van Beek wegviel als de opvolger van Van Beek. Blijkt ook langer te spelen. Zijn analyse over de wedstrijd zelf bij Radio Rijnmond was verder weinig mis mee.

Ik kwam overigens wel een hoop mensen toevalligerwijs tegen. Het begon met Eloy die bij mij de tram instapte. Vervolgens kwam ik na afloop na het verlaten van het vak nog Willem tegen die schijnbaar dit seizoen bij mij op vak R zit. In de trein vervolgens nog een oud-collega van mijn bijbaantje.
 

Maasveld

Well-known member
Dat kan geen toeval zijn Max, er speelt meer...

Vrij armoedig overigens dat een tot rechtsback gekunstelde aanvallende middenvelder de meest opvallende man is in de voorbereiding. Ik geloof dat Gio nog heul veul werk heeft te verrichten.
 

Fabian

Active member
Karsdorp speelde goed, zoals de gehele voorbereiding. Ik hou van zijn voorzet. Strak, hard. Die jongen ontwikkelt zich prima.

Vejinovic is een uitstekende voetballer die we goed kunnen gebruiken, maar helaas komt de creativiteit vooral van hem. Dat is een probleem. En laat hem de dode spelmomenten nemen. Niemand anders!

Vilhena viel goed en driftig in. Dat was wel mooi om te zien. Die jongen liet zien dat hij gewoon kan voetballen. Nu is het wel zaak dat hij dat vol blijft houden.

Bilal was ook wel aardig gisteren, maar bij hem moet die voorzet een stuk beter. Maar laat die jongen lekker staan.


- Wat betreft negativiteit... hebben we even? Dammers, kan niet. Uit de teksten van Van Bronckhorst blijkt dat hij nu ook definitief is afgeschreven. Bij aankomst van verdedigers zal hij wel verhuurd worden.

- Kongolo was ook slecht. Ik weet niet wat er met die jongen aan de hand is, maar die lange uitschuifbare benen zitten op slot. Goed, je speelt tegen Man?, maar kom op... iets meer pit in die reet. Het loopt vooral sloom en onge?nteresseerd erbij.

- Nelom is Nelom. Het huppelt vrolijk mee, doet af en toe iets aardigs, maar verder is het vooral een gemankeerde beperkte linksback die niet vaak zuiver is in passing of tackle. Meneer ziekenhuisbal ga ik hem noemen.

- Toornstra... over ziekenhuisballen gesproken. Die heeft er de laatste maanden ook een handje van om ballen te kort te geven. Of te lang. Het zou handig zijn wanneer die passes weer eens zuiver zijn collega's vinden. Heeft overigens moeite in de kleine ruimte. En laat in godsnaam die dode spelmomenten over aan Vejinovic. Die is echt tien keer gevaarlijker daarmee. Weg met die te korte corners... Die jongen moet even heel goed in spiegel kijken en zich weer tillen naar het niveau van de eerste maanden. Heeft wellicht te lang rechtsbuiten gestaan. Dus ja... (speciaal voor Janssen en SanMark) de schuld van Rutten dus.

- El Ahmadi... je hebt er eigenlijk geen fluit aan. Het oogt leuk, maar het is niet efficient. Het is breed en terug. Af en toe een leuke schijnbeweging, maar het is gekrioel op een stukje veld waar het niets oplevert. Er zit geen enkele risico in zijn spel alhoewel hij dat wel wil laten denken door zijn ogenschijnlijke frivoliteit aan de bal. Hij levert Feyenoord geen treffer of assist op. Wellicht een enkele.

- Kazim, een hele grote tja. Deed werkelijk alles verkeerd vanaf de linkerkant. Als je al geen bal kunt aannemen, waarom speel je dan ?berhaupt dit spelletje? Het ziet er niet alleen onbeholpen uit, het is onbeholpen. Dan had ik toch liever wat meer dynamiek gezien met een Bo?tius. Hoewel die in zijn vorm ook niet alles is, maar het stelt toch wel wat meer voor dan Kazim. Drama met uitroeptekens.

- Kuijt, probeert, sleurt, doet van alles. Maar hij heeft nog geen impact. Beperkt nog aan de bal. Zijn voorzetten zijn ook niet goed. Wel balvaster als aanspeelpunt dan Kazim. Ik moet echter nog bezien of episode twee van Kuijt een succesvolle wordt. Ik ben bang dat zijn doelgerichtheid nog maar in beperkte vorm aanwezig is. Voetballend was het altijd al een zesje, dus dan blijft er niet heel veel over. Wellicht dat hij tegen clubs als Roda en NEC nog wel van waarde kunnen zijn, want die treden aan met huis-tuin-en-keuken-verdedigers.

- Ik vergeet Vermeer... drie kansen, drie goals. De laatste vond ik niet fijn om achter een keeper te zien belanden. Moet beter. Hahn staat te trappelen.
 

De Wolf

Well-known member
Kazim kan echt niet meer. Wanneer wordt die een keer verkocht.

Voor Nelom geld hetzelfde. Enkeltje Breda kost maar 8,5 Euro
 

Fabian

Active member
Heel veel heeft Southampton niet gecre?erd. Ze waren dodelijk effici?nt.

Ik vind het meer dankzij Southampton dat het geen 0-6 is geworden. Ze hebben zich ingehouden.
 
Bovenaan