District West II

Unregistere

Well-known member
Naar verluidt met geen enkele. Lijkt er gewoon op dat zijn aanpak buiten de Hoeksche Waard / Voorne Putten niet zo aanslaat.
 

Unregistere

Well-known member
Eigenlijk twijfelt niemand er nog aan dat SC Feyenoord kampioen wordt in 1B zaterdag. Na gisteren zeker niet meer. Een 1-0 overwinning op Kloetinge, terwijl nummer twee Brielle thuis verloor van hekkensluiter Bruse Boys (0-2). Verschil nu tien punten en dan hebben de Rotterdammers ook nog eens twee duels minder gespeeld.

In 1B zondag deed Unitas goede zaken, zonder zelf te spelen. De virtuele concurrent Hoogland verloor namelijk met 1-0 van BMT en heeft het nu dus niet meer in eigen hand. Verschil blijft namelijk veertien punten, maar nu nog heeft Hoogland nog maar twee inhaalduels te gaan. Ook als ze die allebei winnen en dan nog de twee duels met Unitas winnen, blijven ze nog achter de Gorcumers staan. Als het zo verder gaat, is de kans groot dat de onderlinge ontmoetingen niet eens meer van belang zijn.

Zelf even een frisse neus gehaald in Dordrecht, aangezien er geen duels bezet werden voor de krant. Was aanvankelijk naar Dubbeldam - Pretoria gegaan, maar dat was een saai potje. Dubbeldam wel wat beter, maar scoren lukte niet en het spel viel ook tegen. Omdat ik hoorde dat RCD een stukje verderop in Dordt met 1-0 leidde tegen koploper Meeuwenplaat, ben ik de rust daarheen gereden. Goede keuze, was een enerverende tweede helft. Veel strijd van RCD, dat echter toch de gelijkmaker moest incasseren. Daarna kreeg Meeuwenplaat een strafschop, die door Yoeri Rombouts snoeihard tegen de onderkant van de lat werd geknald. Geen goal, vond de scheids. Denk dat hij gelijk had, al was het amper te zien of de bal nu voor, achter of op de doellijn stuitte. Meeuwenplaat bleef aandringen en scoorde toch nog. Leek op buitenspel, maar de scheids negeerde het vlagsignaal van zijn assistent (clubgrens) en dus maakte Rombouts zijn 34e. Meeuwenplaat weer wat dichter bij de titel dus, RCD blijft middenmoter en Dubbeldam - dat uiteindelijk toch met 2-0 won - blijft op koers voor deelname aan de nacompetitie.
 

Unregistere

Well-known member
Zaterdageersteklasser DCV doet goede zaken op de spelersmarkt. Ze hebben niemand minder dan voormalig Excelsior-supersub Carlo de Reuver aangetrokken voor volgend seizoen!
 

Unregistere

Well-known member
SC Feyenoord kwam in 1B weer wat dichter bij de titel door gisteren met 0-1 te winnen bij Deltasport. De nog altijd ongeslagen Rotterdammers hebben nog twee overwinningen nodig uit de resterende zeven duels.

Zelf straks voor de krant naar een wedstrijd in 1B zondag. Koploper Unitas, ook op weg naar de titel, neemt het op eigen veld op tegen nummer negen Spartaan '20. Een elftal vol grillige balvoetballers, waaronder toekomstig Unitas-aanvaller Soufian Charraoui. Lekker zonnetje, heb er wel zin in. Hopelijk ook daadwerkelijk een leuke wedstrijd.
 

Unregistere

Well-known member
Unitas bleef vanmiddag op titelkoers. Al na 33 seconden opende Armand Selmani de score tegen Spartaan '20. De verwachte galavoorstelling bleef echter uit en de Rotterdammers antwoordden vrij snel via Soufian Charraoui, de toekomstig Unitas-speler. Spartaan '20 durfde in tegenstelling tot veel andere teams die naar Gorinchem komen wel te voetballen. Viel in ze te prijzen en ze maakten het de koploper best lastig, maar gaven daardoor ook de ruimte weg waar Unitas vooral na rust van profiteerde. Selmani bracht de ploeg in de eerste helft met zijn tweede weer aan de leiding, in de tweede helft tilden Onur Ulusan, Mekonen Kibrom Mihreteab (strafschop, kassa voor het verslag) en wederom Selmani de eindstand naar 5-1. Desondanks was trainer Rick Adjei maar gematigd tevreden. De voorsprong op Hoogland blijft echter intact. Zestien punten, al heeft Hoogland nog twee duels te gaan. Unitas speelt nog zes keer deze competitie, Hoogland dus nog acht keer. Daarvan spelen ze er twee tegen elkaar.
 

Unregistere

Well-known member
Geen offici?le volgens mij. Maar lijkt een kwestie van tijd voor in elk geval SC Feyenoord (1B za), Unitas (1B zo), Soccer Boys (3A za), Meeuwenplaat (3D zo) en OVV (4G za) kampioen zijn.
 

Unregistere

Well-known member
SC Feyenoord is vandaag kampioen geworden en promoveert dus naar de hoofdklasse. De Rotterdammers rolden in Zwijndrecht VVGZ op (0-6), terwijl 'concurrent' Brielle met 3-6 van SHO verloor. SC Feyenoord dus zes duels voor het einde al kampioen in 1B met dertien voorsprong en dan hebben ze er ook nog eens twee minder gespeeld dan Brielle.
 

Unregistere

Well-known member
De titel voor Unitas in 1B wordt toch nog even uitgesteld. De Gorcumers speelden doelpuntloos gelijk in de altijd lastige uitwedstrijd bij BMT. Hoogland won wel, liefst met 5-0 van VELO, en dus is de spanning enigszins terug. Unitas staat op 19-50, Hoogland op 17-38. Unitas heeft er dus nog vijf te gaan, Hoogland nog zeven. Als ze de twee inhaalduels winnen en vervolgens ook beide ontmoetingen met Unitas, kan Hoogland in theorie naast 'de roodbroeken' komen.
 

Unregistere

Well-known member
Hoewel de titel nog even op zich laat wachten, blijft Unitas bezig om hoofdklassewaardige versterkingen aan te trekken. Mo Ajiach komt over van GVVV. Spits Armand Selmani, die eerder liet weten te vertrekken, heeft bovendien besloten om alsnog te blijven. Krijgen een leuke selectie voor het avontuur in de hoofdklasse.
 

Unregistere

Well-known member
Ik begrijp nu dat hij weer gaat zaalvoetballen bij ZVG. Dan is de link met Unitas natuurlijk ook vrij snel gelegd. Maar een prima versterking weer.
 

noordooster

Well-known member
Ook in West II stappen vele verenigingen over naar het zaterdagvoetbal.
Volgens de Kok zijn er in West II initiatieven gestart om klassen te gaan mixen, waarbij een groot aantal zaterdagverenigingen wedstrijden op zondag zal moeten afwerken.
Maar hoe groot is het probleem in West II ?
Er zijn op zaterdag en op zondag evenveel eerste klassen, tweede klassen en derde klassen.
Weinig reden tot verandering, lijkt mij.
Op zondag is er 1 vierde klasse, tegen 8 op zaterdag.
In die ene klasse zitten 9 teams uit Den Haag , 1 uit Leiden, 1 uit Rotterdam en 1 uit Rozenburg bij Rotterdam.
Prachtige derby's weinig reiskilometers, waarom veranderen en gaan mixen, met de voorwaarde dat zaterdagclubs maar moeten spelen op zondag of op ongewenste tijden op zaterdag ?
Overigens heeft de helft van die verenigingen ook een zaterdagteam in de vierde klasse.
 

Unregistere

Well-known member
De zondagafdelingen in West II moeten dit jaar wel worden aangevuld met diverse clubs uit andere districten. In 1B hebben ze bijvoorbeeld Unitas en Hoogland geplaatst, in 3D zitten twee Dordtse clubs en zelfs een Brabantse club. Dus het aantal afdelingen zegt niet altijd of er daadwerkelijk genoeg clubs zijn. Zeker in het tempo waarin clubs nu afhaken of overstappen.
 

noordooster

Well-known member
De zondagafdelingen in West II moeten dit jaar wel worden aangevuld met diverse clubs uit andere districten. In 1B hebben ze bijvoorbeeld Unitas en Hoogland geplaatst, in 3D zitten twee Dordtse clubs en zelfs een Brabantse club. Dus het aantal afdelingen zegt niet altijd of er daadwerkelijk genoeg clubs zijn. Zeker in het tempo waarin clubs nu afhaken of overstappen.

OK, maar kennelijk lukt het in de 1e, 2e en 3e klasse toch om er met wat schuiven op het goede aantal competities te blijven zitten.
En dat de KNVB bij de competitie indeling wat meer grensoverschrijdend te werk zou gaan , was aangekondigd .

Ook tussen Noord en Oost vindt er sinds 2 jaar een behoorlijke uitwisseling plaats . Meer van Oost naar Noord, dan omgekeerd trouwens.

Overigens dacht ik dat in West II een belangrijke klacht was dat op zondag bij de competitie indeling de afstanden te groot worden.
Maar kijkend naar die ene 4e klasse op zondag valt dat erg mee. Heel veel derby's zelfs.
Er zijn in mijn regio tal van pupillenteams die meer kilometers maken dan die clubs in zo 4A van West II.
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Straks eens in het zonnetje naar Dubbeldam - SV Charlois kijken voor de krant. Potje in 3D, waarin Dubbeldam dus als 'leenclub' acteert. De Dordtenaren staan tweede. Kampioen worden zal niet meer lukken, de nacompetitie halen wel. Bij winst kunnen ze een goede stap zetten, maar vorige keer verloren ze van Charlois. Tijd voor revanche dus, in de laatste thuiswedstrijd van Dubbeldam in de reguliere competitie.
 

Unregistere

Well-known member
Keurige overwinning voor Dubbeldam vandaag, al zag dat er voor rust nog niet naar uit. Eerste kansen waren voor SV Charlois, maar tien minuten voor rust toch de 1-0 door Jerry van Ingen. Op aangeven van topscorer Dennis Geschiere, al goed voor dertig goals, die er daarna geblesseerd af moest. In de eerste tien minuten van de tweede helft liep Dubbeldam echter uit naar 3-0 door goals van Enzo van de Vossenberg en wederom Jerry van Ingen. Toen was SV Charlois, dat verder nergens meer om speelde, wel geknakt. Ze maakten nog wel de 3-1 via Antonio Fernandes Costa Neto - prachtige naam -, maar een serieuze inhaalrace kwam er nooit. Jurgen Abrahamse, wederom Jerry van Ingen en Enzo van de Vossenberg schoten nog raak voor Dubbeldam. 6-1 voor de Dordtenaren dus, mede doordat SV Charlois-verdediger Jack Punselie niet scoorde vanaf de stip. Zijn eerste poging vloog hoog over, maar de scheids liet hem nogmaals aanleggen. Nu pakte Dubbeldam-goalie Robin van Dijk de bal echter.

Dubbeldam blijft koploper in de tweede periode, heeft nu twee weken rust en kan dan in de topper bij Virtus een gouden slag slaan richting periodetitel. En anders hebben ze de ranglijst achter de hand, want ze staan ook vrij stevig tweede achter Meeuwenplaat.

Stukje inmiddels ook te lezen op de Dubbeldam-site: https://vvdubbeldam.nl/hard-op-weg-naar-de-nacompetitie/

In 1B won koploper Unitas met 3-0 van VOC. Ook achtervolger Hoogland won (2-3 bij Nieuwerkerk), dus er verandert weinig. Nog altijd twaalf punten voorsprong in de wetenschap dat Hoogland naast Unitas kan komen als ze hun twee inhaalwedstrijden en de twee onderlinge duels winnen. Op 10 mei Hoogland - Unitas, dat wordt interessant.
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
In 1B zondag deed koploper Unitas goede zaken, zonder te spelen. Achtervolger Hoogland verloor namelijk in Rotterdam met 2-0 bij VOC. Verschil is dus nog altijd twaalf punten, alleen heeft Hoogland nu nog maar ??n inhaalduel te gaan. Eventueel kan Unitas in de onderlinge ontmoeting op 10 mei dus al kampioen worden.
 

Unregistere

Well-known member
Was lekker weer en had geen wedstrijd voor de krant, omdat de zondagteams of vrij waren of een onbelangrijk duel speelden. Toch maar even ergens gaan kijken. Het werd RCD - Besiktas. Geen goede pot. De Dordtenaren waren amper vooruit te branden en verloren uiteindelijk met 2-3. Stond voor beide teams eigenlijk niets meer op het spel.

Hoogtepunt was de invalbeurt van de grensrechter van Besiktas. Minimaal een veertiger, misschien zelfs wel al de vijftig gepasseerd. Hij vlagde in een dikke trainingsbroek, maar nam niet de moeite om die uit te doen en in korte broek verder te gaan. Merkwaardig gezicht, zeker met deze temperaturen.
 

de Kok

Member
https://twitter.com/JozefvdVooren/status/993390519194615808?s=19

Eens kijken of er binnenkort ook eindelijk eens spijkers met koppen geslagen worden.

Dit is wat ik al een keer had aangekondigd. En gisteren ook bij Westlandia opgevangen van een insider.
Als er geen weekend voetbal mogelijk wordt dan komt er een idee op tafel waarbij de hele zondagsectie op de zaterdag gaat spelen. Wel apart uiteraard.
Dit om verloop van spelers naar zaterdagclubs tegen te gaan.

Ik blijf het een aardig alternatief vinden. Het onstaan van 2 bonden in 1 bond zeg maar.....
 
Bovenaan