Ajax Nieuwstopic

Status
Niet open voor verdere reacties.

JMD

Well-known member
Dat is echt bizar inderdaad.

Hoe lang is die al weg bij jullie? Was dat na het WK van 2010 of na de titel van 2011?
 

Voetbal-Coach

Administrator
Roger van Boxtel moet de nieuwe algemeen directeur van Ajax worden. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend. De dagen van Michael Kinsbergen als algemeen directeur van Ajax zijn daarmee geteld. D66-coryfee Hans Wijers, commissaris van Ajax, stelde Van Boxtel voor..

Van Boxtel was minister in het tweede kabinet Kok en is sinds 2011 voorzitter van de D66-fractie in de Eerste Kamer. Ook is hij voorzitter van de raad van bestuur van PSV-sponsor Menzis en voorzitter van de publieke omroep NPS. Eerder zat Van Boxtel in de opgeheven ledenraad bij Ajax. Ook zat hij in 2011 in het interim-bestuur van de club en was hij deel van de klankbordgroep financi?le zaken.

Exit Kinsbergen.
Het is nog onbekend hoe lang Van Boxtel zal tekenen en wat er nu met Edwin van der Sar gebeurt, die aanvankelijk de opvolger van Kinsbergen zou worden. Vast staat dat Kinsbergen de club verlaat, zoals Ajax Showtime eerder bepleitte in een column.

Kinsbergen maakte zijn positie onmogelijk door een nieuw tweejarig contract te eisen bij Ajax. Daarnaast wist hij de ontstane onrust in de club niet te voorkomen en was hij eindverantwoordelijk voor de exorbitante prijsverhoging van seizoenkaarten aan de oostzijde van de Amsterdam Arena.

Bron: Ajax Showtime
 

Maasveld

Well-known member
Hij zou de opvolger van Kinsbergen worden. Of hij heeft zelf aangegeven er nog niet klaar voor te zijn.
 

Keyser S?ze

New member
Dat laatste toch? Dat vind ik juist wel dapper.

Dat is enerzijds dapper maar in de macho-voetballerij geldt zoiets ook als signaal van zwakte. Het etiket van een niet al te sterke bestuurder is zo geplakt en lastig te verwijderen.

Daarnaast was Van der sar altijd zeer lovend over Kinsbergen als grote leermeester. Dan is het pijnlijk als de RvC je mentor weghaalt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan