Het ASWH topic

Abubakari

Well-known member
Gezien zijn prestaties als coach in de Sat?kroketten Lekker & Gezond competitie denk ik dat ze hem niks gaan vragen of degene die hij voorstelt gelijk van het lijstje schrpappen. Ik bedoel, verliezen van Wanne Eickel?
 

Unregistere

Well-known member
Inmiddels al zo'n dertig sollicitanten.... Hoop ook die je gelijk kunt afschrijven. Wel ook wat namen die voldoen aan het 'profiel' dat gisteren is samengesteld. Nu even rustig de tijd nemen om te bepalen wie er op gesprek mogen komen.

Wel achter de schermen ook zo goed als rond met de eerste nieuwe speler voor volgend seizoen, maar ook daarover ongetwijfeld later meer.
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Groen licht:

ASWH stelt Cesco Agterberg aan als nieuwe hoofdtrainer

Het bestuur is er in geslaagd om de vacante positie van hoofdtrainer in te vullen. Cesco Agterberg is per direct aangesteld als nieuwe trainer van ASWH. Hij wordt daarmee de opvolger van de naar Katwijk vertrokken Jack van den Berg.

Bij de keuze voor Agterberg (43) heeft het bestuur zich laten adviseren door de technische commissie. Hoewel meerdere kandidaten interesse toonden, was de TC al snel overtuigd dat de inwoner van Werkhoven de juiste man is. Zijn ruime ervaring als trainer, uitstekende staat van dienst, vermogen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge spelers en het goede gevoel dat ontstond in de gesprekken gaf de doorslag

Agterberg is al ruim twintig jaar actief in het trainersvak. Hij werkte als jeugdtrainer bij Elinkwijk, Argon en AZ, waarna hij hoofdtrainer werd bij Woerden. Na een periode van een jaar als assistent-trainer van Al Hazm Sport Club in Saoedi-Arabi? keerde Agterberg terug naar Nederland, waar hij achtereenvolgens trainer was van Alphense Boys, Sportlust '46, Excelsior Maassluis en SC Feyenoord. Dit seizoen was hij actief bij de Utrechtse zaterdageersteklasser DHSC, waar hij onlangs om hem moverende redenen stopte. Bijzonder is dat Agterberg met al de clubs waar hij hoofdtrainer was een kampioenschap mocht vieren en dus ook met al zijn werkgevers promoveerde. Ongetwijfeld herinneren supporters van ASWH zich nog dat de Ambachters in 2013 als tweede eindigden in de hoofdklasse achter Excelsior Maassluis, waar Agterberg toen werkte.

Bestuur en TC zijn dan ook verheugd dat er overeenstemming is bereikt met Agterberg. De trainer heeft zich tot en met de zomer van 2019 aan ASWH verbonden. Hij meldt zich vandaag al bij de club en zal zich samen met de technische staf gaan voorbereiden op de competitiewedstrijd tegen Scheveningen van komende zaterdag. Agterberg liet in een eerste reactie weten blij te zijn onderdeel te mogen vormen van een mooie club als ASWH.

Wij heten Cesco van harte welkom bij onze vereniging en wensen hem een plezierige en succesvolle tijd op sportpark Schildman!

Altijd afwachten, maar lijkt mij een goede keuze. Gisteren al een korte kennismaking, al kende ik hem eigenlijk al uit het verleden.
 

Unregistere

Well-known member
Wederom een speler uit de huidige selectie die blijft. Mels van Driel (35) gaat na de zomer zijn achtste jaargang bij de club in. Daarmee is hij in de huidige groep de langst dienende speler bij de A-selectie.
 

Unregistere

Well-known member
En ook rechtsback David Almeida (33) blijft, dus dat is mooi. Leek er aanvankelijk op dat hij er niet uit zou komen, maar club en speler hebben elkaar toch gevonden. De verdediging en het middenveld zijn dus al aardig op orde, nu de voorhoede nog!
 

Unregistere

Well-known member
De eerste speler uit de voorhoede ligt in elk geval ook vast. Ismail Yildirim (27) speelt ook komend seizoen bij ASWH. Mooi, want hij komt de laatste weken steeds beter in zijn spel.
 

Unregistere

Well-known member
Inmiddels is zo'n beetje van iedere speler bekend wat hij volgend seizoen doet en is de TC bezig met de invulling van de laatste posities in de selectie. Er zullen vrij veel jongens vertrekken (11), maar dat zijn voor het overgrote deel toch wel reservespelers die elders voor meer speeltijd gaan. Zij worden wel vervangen door grotendeels jongere spelers, dus nog even afwachten hoe het er straks voor zal staan. Ik verwacht nog wel wat aanvulling de komende tijd, zal ook nog wel moeten.

In elk geval schuift Serkan Tanriseven vanuit het tweede elftal door. Twintigjarige middenvelder die in zijn eerste seizoen bij de senioren een goede indruk maakt en ook al enkele tijd vast meetraint met het eerste. Zou leuk zijn als hij zijn ontwikkeling dusdanig kan voortzetten dat hij zich op termijn in de ploeg speelt.
 

Unregistere

Well-known member
Wederom een plekje ingevuld in de selectie voor komend seizoen. Ook Jeremy Boshart schuift vanuit ASWH 2 door naar de selectie van het eerste elftal. Een 18-jarige verdediger die momenteel bezig is aan zijn tweede seizoen bij het tweede, waarin hij dit seizoen de speler is die de meeste minuten heeft gemaakt. Trainde al regelmatig mee en speelde ook al enkele keren mee in oefenwedstrijden. Ook de jonge Dordtenaar krijgt dus de kans om zich verder te ontwikkelen op hoger niveau. In principe is hij een centrale verdediger, maar ik verwacht dat hij zich bij 1 in eerste instantie op de rechtsbackpositie zal moeten richten.
 

Unregistere

Well-known member
En de nieuwe trainer van ASWH 2 is - nu ook officieel - bekend. Gokan Akgoz (32) staat volgend seizoen voor de groep bij onze reserves. Hij is nu nog hoofdtrainer van Spartaan '20, dat onder zijn leiding vorig seizoen kampioen werd van de tweede klasse zondag en nu in de eerste klasse speelt. Ook traint hij bij de Rotterdammers het Onder 17 team.

Ik vind het een mooie keuze. Eens wat anders dan de vaste rij 'namen' die solliciteert op zo'n functie of een oude bekende die weliswaar wel een band met de club heeft, maar qua leeftijd al verder afstaat van de generatie waarmee hij moet werken. Mooi dat de TC dat ook zo zag.
 

Unregistere

Well-known member
Wat een feest was het gisteren toch eigenlijk. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Magreb '90, die eindigde in 9-0, werden twee jubilarissen gehuldigd. Rechtsback David Almeida speelde enige tijd geleden zijn 100e offici?le duel in ASWH 1, middenvelder Mels van Driel vorige week zijn 250e. Gisteren was hij toevallig nog aanvoerder ook, toen de voorzitter van de supportersclub beide spelers een bloemetje en een presentje overhandigde. In de wedstrijd vierden David en Mels het feestje ook goed mee, want ze waren allebei betrokken bij het voorbereiden van diverse goals.

2zhfrz9.jpg
 

Unregistere

Well-known member
Zo, na het Familieweekend van afgelopen zaterdag is het seizoen 2017/18 definitief afgesloten en kan de blik richting volgend seizoen. Met een toch behoorlijk ververste selectie gaan we dan weer van start in de derde divisie. Vanavond al de eerste kennismaking met de nieuwe selectie. Tevens is bekend geworden dat Ed Ridderhof weer terugkeert als assistent-trainer. Dat was hij al eens twee seizoenen onder Michel Langerak, daarvoor en daarna trainde hij ASWH 2. Nu dus weer bij het eerste, waar hij samen met Ferry van Lare hoofdtrainer Cesco Agterberg zal assisteren.

En dan op 3 juli weer de eerste training, in de aanloop naar het oefenduel tegen Excelsior op 10 juli. Vervolgens weer een weekje rust en dan gaat het echt beginnen, met oefenduels tegen FC Dordrecht (31 juli, thuis), Westlandia (4 augustus, thuis), het Smitshoek-toernooi (7 en 11 augustus, tegenstanders pas bekend na uitkomst nacompetitie) en vervolgens nog de buren van IFC (14 augustus, thuis, om de zogenaamde Ambacht Bokaal).

Ben heel benieuwd!
 

Unregistere

Well-known member
Nou, het is 16 juni en dus zijn de selecties bekend. Veel mutaties dit jaar, grotendeels door het vertrek van veel (voornamelijk) reservespelers. Deze mannen moeten het voor ons gaan doen in de derde divisie:

Keepers

Stef Doed?e
Stefan Kok (afkomstig van Excelsior)
Kristijan Nikolic (afkomstig van SC Feyenoord)

Veldspelers

David Almeida
Yassine Belghar (afkomstig van Spartaan '20)
Clarence Bijl (afkomstig van FC Dordrecht)
Jesper van den Bosch
Jeremy Boshart (doorgeschoven uit ASWH 2)
Lars Bosscha
Sanzio Dieterich (afkomstig van RVVH)
Vince van Dongen (afkomstig van Excelsior)
Mels van Driel
Bilal El Amrani (afkomstig van Ajax amateurs)
Josh Gross Santana (afkomstig van Spartaan '20)
Stanley Husen
Fabian Korporaal (afkomstig van NEC)
Sam van de Kreeke (afkomstig van Halsteren)
Lester Pires (afkomstig van Alexandria '66)
Nick Slotboom
Serkan Tanriseven (doorgeschoven uit ASWH 2)
Nebi Tiryakioglu (afkomstig van Excelsior Maassluis)
Peter Verhoeve
Menno Vooges (afkomstig van Excelsior)
Gilmaro van de Werp
Ismail Yildirim

In vergelijking met vorig seizoen zijn vertrokken: Jerry Tieleman, Marvin Nootenboom (beiden SC Feyenoord), Juanito Sequeira (VOC), Peter de Lange (Spijkenisse), Kevin de Geus (BVCB), Jerson Anes Ribeiro (FC Maense), Danny de Jel (VUC, al tussentijds vertrokken), Akin Arslan (Unitas zo), Sven Breukhoven (VVGZ), Kyle Doesburg (Hoek), Ryan van Dijk (Smitshoek), Ruben Post (lager elftal), Jeremy Hubregtse (Nieuwenhoorn)

Evenveel nieuwkomers als vertrekkers dus uiteindelijk, maar in totaal toch wat meer spelers door het doorschuiven van twee jongens vanuit het tweede elftal.

Trainer Cesco Agterberg heeft twee assistenten. Ferry van Lare, afgelopen seizoen al als 'stagetrainer' bij de groep, wordt nu definitief assistent-trainer. Ook Ed Ridderhof wordt assistent-trainer. Hij vervangt Johan Sturrus, die hoofdtrainer wordt bij Papendrecht. Ridderhof is een bekende binnen ASWH, want hij werkt al sinds 2012 bij de club. Eerst was hij trainer van het 2e, toen twee jaar assistent van Michel Langerak bij 1 en daarna weer drie jaar trainer van het 2e. De rest van de begeleidingsstaf en medische staf blijft ongewijzigd.

Eerste potje wordt de oefenwedstrijd tegen Excelsior op 10 juli.
 

Unregistere

Well-known member
Best veel nieuwelingen, dus dat schreeuwt om een voorstelrondje. Deze keer eens gekozen voor een luchtige, op de VI-rubriek Persoonlijk gebaseerde vragenlijst. De info over vorige clubs en dergelijke stond immers doorgaans toch al in de stukjes waarin de komst van de spelers werd aangekondigd. Speciaal voor de jonge generatie die niet graag lange verhalen leest! :p

In deel 1 Menno Vooges: http://www.aswh.nl/nieuws/nieuwsberichten/2018/07/even-voorstellen-menno-vooges/

IMG-20180420-WA0000_500x715.jpg
 
Bovenaan