Binnenlands nieuws

Max

Administrator
Forumleiding
Dat instellingen drugshollen zijn en vrouwen relaties hebben met gedetineerden lees je te vaak om het idd als incident te betitelen. Dat moet gewoon stoppen.
 

SanMark.

Well-known member
Het is bij vrijwel iedere instelling bal en het gaat nog wel vaker gebeuren. Maar je kunt je woede beter richten op de politiek want die schrapen het geld weg. Zoek maar even de klachten van de Woenselse Poort op van vorig jaar, er zit echt nog wat meer aan te komen komende tijd. Kun je de verantwoordelijken voor willen straffen maar die zijn waarschijnlijk heel goed ingedekt. En gewoon stoppen met vrouwen op zo'n afdelingen, dat scheelt ook al een hoop.

Volgens Jamel is er niets aan de hand en gaat het bijna altijd goed. Dus wat jij hier nu schetst moet wel een incident zijn. En de keren dat het wel fout gaat, ach wat maakt het uit.
 

SanMark.

Well-known member
Je vindt mij een slappe zak, terwijl je zelf geen ene fuck doet om het probleem op te lossen. Behalve wat stoere posts op een voetbalforum plaatsen en wellicht een petitie te ondertekenen. Je hebt echt totaal geen idee en je onwetendheid is aandoenlijk. Ik kan er niet eens boos om worden.

Het is mijn vakgebied niet, maar als ik alle dingen lees heb je er geen tot weinig diploma's voor nodig om er een zelfde puinhoop van te maken.

Gewoon weer wachten op het volgende incident wat ernstig genoeg is om het nieuws te halen. Kun je dat ook weer afzwakken .
 

ElSimao

Active member
Wat mij erg frappeert is dat de verdachte / dader diverse relaties onderhield met zijn begeleiders. Het lijkt me dat dit al snel tot verkeerde beslissingen leidt omdat zo'n vent manipulatief is en zulke meisjes makkelijk inpalmt. Als je als vrouw dit werkveld ingaat, is dat waarschijnlijk ook omdat je een zwak hebt voor "onbegrepen" criminelen en ze de fantasie hebben dat zij die mensen op het rechte pad kan krijgen. Het is iets dat veel voorkomt bij vrouwen, kijk ook maar eens naar de hoeveelheid fanmail die verkrachters en moordenaars krijgen.

Een vrij simpele maatregel die volgens mij al veel uit zal halen is dat als de patient een heterosexuele man is, dat je die alleen maar laat begeleiden door een eveneens heterosexuele mannelijke begeleiders zodat je de relatie feitelijk en nuchter kunt houden.
 

de waan

Well-known member
https://www.volkskrant.nl/binnenland/is-de-dood-van-anne-faber-de-schuld-van-het-systeem~a4521759/

Wat de oud-directeur van het Pieter Baan Centrum zegt is precies hoe ik er ook tegenaan kijk. Volgens de wet kan er veel meer alleen men durft het vaak niet aan.
Die zat van de week ook bij Nieuwsuur, waar hij ongeveer hetzelfde zei. Het grootste probleem is inderdaad het niet opleggen van tbs in dit soort gevallen. Je hebt toch geen rapport nodig om te constateren dat soort figuren behandeld moeten worden zou ik denken.
 

ElSimao

Active member
Mag toch aannemen dat men zelf wel kan verzinnen hoe je een einde aan bijvoorbeeld dat rondgeneuk en de drugsparty?s maakt.

Precies, het meeste is common sense. Ben er uiteraard niet tegen dat mensen tweede kansen krijgen, maar de risico's moeten zorgvuldig worden afgewogen en ik denk niet dat iemand in normale toestand een persoon als deze Michael Panhuis vrij zou laten. Maar goed, in een context met emotie, drank, liefde/sex en alles erop en eraan gebeuren rare dingen. Zorg gewoon dat die situatie niet ontstaat. Het is geen hogere wiskunde.
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Het is mijn vakgebied niet, maar als ik alle dingen lees heb je er geen tot weinig diploma's voor nodig om er een zelfde puinhoop van te maken.

Gewoon weer wachten op het volgende incident wat ernstig genoeg is om het nieuws te halen. Kun je dat ook weer afzwakken .

Het is je vakgebied niet, maar je roeptoetert wel dat er van alles moet veranderen. Als het allemaal zo simpel is, waarom doe jij dan niks? Het enige wat je doet is veilig vanaf je computer roepen dat het allemaal anders moet en de woorden van mensen die een andere mening hebben verdraaien, dingen in hun mond leggen en ze voor slappe zak uit maken. Wat doe jij dan om de wereld een beetje beter te maken? Waarmee bewijs jij de samenleving een dienst, waardoor je denkt te moeten oordelen over mensen die in de zorg werken? Wat zou jij vertellen over jezelf tegen de ouders van Anne Faber, wat hun leed zou doen verzachten?
 

SanMark.

Well-known member
Het is je vakgebied niet, maar je roeptoetert wel dat er van alles moet veranderen.
Dat is niet waar. Ik zeg dat ze zo'n iemand nooit hadden mogen vrijlaten. Jij en Kip zeggen dat het volgens de regels van de wet onmogelijk is. Erka weerlegt dat in zijn link in iedergeval al grotendeels. En dat jij dan zegt dat het ook zo vaak goed gaat doet mij de haren rijzen.

Als het allemaal zo simpel is, waarom doe jij dan niks? Het enige wat je doet is veilig vanaf je computer roepen dat het allemaal anders moet en de woorden van mensen die een andere mening hebben verdraaien, dingen in hun mond leggen en ze voor slappe zak uit maken.
Ik vergroot je woorden, ouwe geitenwollen sok. Tijd van pappen en nathouden is wel geweest.

Wat doe jij dan om de wereld een beetje beter te maken?
Ik houd me netjes aan de wet ( nou vooruit zoveel mogelijk), ik benadeel andere mensen niet op financieel of fysiek gebied. Bij goede doelen waar ik achter sta draag ik een klein beetje mijn steentje bij.

Waarmee bewijs jij de samenleving een dienst, waardoor je denkt te moeten oordelen over mensen die in de zorg werken?
Ik oordeel door de berichten in de diverse media en ik zie dus dat er zeer veel mankeert in deze instantie. zwammy komt met de melding dat het op vele gebieden geld. Nou dan mag je daar de verantwoordelijken op aanspreken en des noods vervolgen.

Maar je kan ook in de Jamel sfeer houden en lekker pappen en nathouden tot het volgende slachtoffer valt. Gewoon doorlopen mannen, jongens en vooral vrouwen en meisjes niets aan de hand en wat kan je nou echt overkomen.
Wat zou jij vertellen over jezelf tegen de ouders van Anne Faber, wat hun leed zou doen verzachten?

Ik zou mijn medeleven tonen, en vooral zeer weinig zeggen, want er zijn geen woorden voordat verdriet. En dus vooral niet dat het met zoveel duizenden anderen in het verleden wel goed is gegaan.

En of je nu zo blij moet zijn als jij wel in die zorg instellingen/instanties zit, want zeer fijne collega's heb je , kun je maar wat trots op zijn met jou instelling.
 
Bovenaan