Ajax, seizoen 2017/2018

ElSimao

Active member
Ik ben van mening dat Dolberg weer een paar wedstrijden de kans in de basis moet krijgen ten koste van Huntelaar. Uiteraard steekt Kasper niet echt in goede vorm, maar het is een speler die tientallen miljoenen vertegenwoordigt en die vorig jaar op een gegeven moment de meest gevolgde jonge spits was na Mbapp?. Je hebt liever niet dat die gedesillusioneerd a la Bazoer zn conclusies trekt, waardoor je hem moet verkopen voor 12 miljoen ofzo terwijl er veel meer in zat.

Huntelaar heeft een paar mooie doelpunten gescoord en je kunt verdedigen dat hij momenteel niet minder is dan Dolberg, echter is het ook bij hem niet denderend. Hij heeft in iedere wedstrijd gespeeld en is er ook niet in geslaagd om de diverse debacles te voorkomen. Hij krijgt iedere wedstrijd weer (levensgrote) kansen, maar echt scherp is hij niet meer. Hij is inmiddels 34 en heeft geen restwaarde, dan zou ik toch echt voor het kapitaal van de club kiezen.

Voor de positie van tweede spits heb je een beetje dezelfde discussie. Cassierra doet het leuk bij JA en mag ook wel weer eens opdraven. Als Huntelaar dan niet significant beter blijkt te zijn, kun je er niet omheen dat Cassierra veel jonger is en wel verkooppotentieel heeft. Hoe jammer dan ook, maar dan is het gewoon Goodnight Irene voor Huntelaar bij Ajax.
 

Batigoal

Well-known member
De handen beginnen te jeuken om een topic voor weer een Huntelaar vs Van Persie in Oranje-discussie te starten.
 

ElSimao

Active member
Je vergeet dat ie niet kan kaatsen.

Om maar eens een klassieker uit de kast te trekken.

Ik heb m echt een eerlijke kans gegeven, ik mag de persoon achter de voetballer ook wel.

Maar genoeg om Dolberg op de bank te houden vind ik het vooralsnog niet. Of nouja, qua spel wellicht wel, maar zn leeftijd in acht nemende niet.
 

Abubakari

Well-known member
Het is al zo'n jonge bende, dus zijn leeftijd vind ik geen nadeel. Ik vind Huntelaar momenteel sowieso veel meer toevoegen dan Dolberg die volledig zoekende is. Als Dolberg het gevonden heeft maar weer eens kijken, maar voorlopig de Hunter in de basis wat mij betreft.
 

ElSimao

Active member
Het is al zo'n jonge bende, dus zijn leeftijd vind ik geen nadeel. Ik vind Huntelaar momenteel sowieso veel meer toevoegen dan Dolberg die volledig zoekende is. Als Dolberg het gevonden heeft maar weer eens kijken, maar voorlopig de Hunter in de basis wat mij betreft.

Ik zie het (het zal je niet verbazen :)) helemaal anders. Het draait in het hedendaagse voetbal bijna volledig om geld. Voor Ajax is er maar 1 wezenlijke manier om daaraan te komen, namelijk de spelersverkoop aan het buitenland. Het buitenland is geinteresseerd in jonge en talentvolle spelers dus naar mijn mening moeten we dat zoveel mogelijk bieden. Zo kunnen we aan veel winst komen waardoor we weer meer uit kunnen geven aan transfersommen en salarissen, zodoende zijn we in staat om nog betere talenten te halen die we voor nog meer kunnen verkopen. Zo zie ik de cirkel omhoog.

Dit wil allemaal niet zeggen dat oudere spelers helemaal uit den boze zijn, maar ze moeten echt een sterke meerwaarde hebben. Naar mijn mening heeft de selectie veel te veel dead wood op het moment, selectieplekken en speelminuten die naar jongens kunnen gaan wiens marktwaarde daardoor verhoogd wordt. Spelers als Dijks, Younes, van Leer, Lamprou en Siem de Jong zou ik sowieso zsm verkopen. Van Viergever en Veltman zou ik er maximaal eentje houden, Schone zou eventueel als breekijzer / supersub kunnen blijven en KJH zou ik nog even wachten met beoordelen. Dolberg heeft een potentiele verkoopwaarde van 35-40 miljoen en die van KJH is 35-40 miljoen minder. Nu wil ik je best geven dat Dolberg momenteel een 5 scoort en KJH een 6, maar dat is voor mij veel te weinig om een Bazoer-scenario met hem te riskeren. Om KJH als optie te zien, zal hij moeten aantonen dat hij het verschil kan maken tussen wel of geen titel. Momenteel slaagt hij daar allerminst in.
 
Bovenaan