KNVB Beker -- (2017-2018)

Joost

Well-known member
Spanning bij Excelsior Maassluis v Lisse.

De keeperswissel had effect want Wesley Storm stopte namens Lisse de 2e pingel. Zijn ploeggenoot mist echter de laatste strafschop. Ze gaan nog even door.

UNA ligt er wel al uit, staphorst door.

de waan

Best opvallend hoeveel lager spelende teams winnen van hoger spelende teams.

Nog opvallender hoe dramatisch de zondagclubs het er af hebben gebracht.

JMD

Noordwijk komt dus 0-2 achter en met 10 man te staan en wint nog van de Vogels.

Ter leede leek in een zetel te zitten bij een 0-3 voorsprong maar het werd nog spannend 2-3.

Alle zeven deelnemende bollenstreek clubs gaan zaterdag de ballenbak in. Katwijk had zich rechtstreeks geplaatst, de overige 6 via 1 of 2 (ter leede) kwalificatierondes.

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Forza AZ

De Hoofdklassers doen het inderdaad goed. Tot nu toe 10 door naar de 1e ronde, en alle 10 versloegen ze een club uit een hogere divisie. 1x tegen Tweede Divisie en 9x tegen Derde Divisie (waarvan 7x in een uitwedstrijd!).
IJsselmeervogels als enige uit de Tweede Divisie verloren van een club uit een lagere klasse.

Dat levert de volgende verdeling op van amateurclubs in de 1e ronde:
Tweede Divisie: 12
Derde Divisie: 7
Hoofdklasse: 10 of 11 (als Genemuiden wint van Buitenpost)
1e klasse: 0 of 1 (als Buitenpost wint van Genemuiden)

En van de 30 amateurclubs is de verdeling zaterdag-zondag 22-8:
Tweede Divisie: 7-5
Derde Divisie: 4-3
Hoofdklasse/1e klasse: 11-0

Laatst bewerkt:

Joost

Hoofdklassers gingen als underdog de wedstrijd in en hoefden vooral te verdedigen. Dat is voor nog niet ingespeelde teams toch makkelijker denk ik.

Unregistere

Sowieso is dat een voordeel en goede hoofdklassers doen vaak niet heel veel onder voor clubs uit de tweede of derde divisie. Opvallend is het wel.

de waan

Als ik de twitterverslagen zo las (voor zover beschikbaar) dan kwam het daar vaak wel op neer inderdaad. het had nog wat erger kunnen zijn, maar De Meern redde zich nog vanaf de strafschopstip.

de waan

Ik heb wel een beetje het idee dat aardig aan het nivelleren is allemaal. Op een paar uitzonderingen na ook weinig hoge scores. Veel verlengingen of ??n doelpunt verschil.

Unregistere

Misschien wel. Scheelt natuurlijk wel welke ploeg je treft, rechterrijtje hoofdklasse is vaak wel een stuk minder. Die willen ook die defensieve tactiek hanteren, maar hebben vaak minder vermogen om dat echt goed uit te voeren.

Abubakari

Vanmiddag naar Buitenpost-Genemuiden geweest, duel om het laatste plekje. Voor rust was Buitenpost beter, kregen ook de beste kans. Counter, spits alleen voor de ver uitgekomen keeper, hij deed het bijna perfect, lobde hem keurig over de keeper heen, maar de bal eindigde tegen de lat. Verder nog wat halve kansjes. Grote kansen waren er niet, tot de 67' minuut, toen was het ook gelijk 0-1. Minuut later een penalty voor Buitenpost, maar Berend Schootstra miste (net als vorige week) de kans om direct weer gelijk te maken. In de slotfase kreeg Buitenpost ook geen grote kansen, in blessuretijd counterde Genemuiden naar 0-2.