N.E.C Nieuwstopic

Unregistere

Well-known member
Misschien kan Harrie Derks wel instappen, nu Achilles '29 het betaalde voetbal vaarwel heeft moeten zeggen.
 

Batigoal

Well-known member
Bij NEC is pas geleden de van RKC overgekomen jonge Remco Oversier begonnen als technisch directeur. Hij geeft aan dat hij niet verwacht dat er op korte termijn een nieuwe trainer gevonden is. De start van de eerste trainingen gaat waarschijnlijk niet gehaald worden. Ook nieuwe spelers halen gaat moeizaam, omdat ze op zoek zijn naar 'bepaalde type spelers'. Van dat soort berichten zullen de fans niet vrolijk worden.
 

Pascallovic

Well-known member
Goed voor de verkoop van de seizoenskaarten. Een gammele basis qua selectie en geen enkel zicht op welke kant ze op willen qua trainer, speelstijl en nieuwe spelers.
 

Unregistere

Well-known member
'Remco de Rosser' zal vast wel een trainer en spelers vinden, maar neemt slim de tijd. Bij RKC lukte het hem ook altijd wel om een behoorlijke selectie in elkaar te zetten met weinig middelen.
 

Susa

New member
De NEC profs verliezen de jaarlijkse wedstrijd tegen de amateurtak met 0-1 en mijn collega Younes Corty werd de matchwinner en lacht zich nog steeds de ballen uit zijn broek.

NEC amateurs hebben trouwens een goed team dit jaar en gaan het goed doen in de 1e klasse!!
 

Joost

Well-known member
Want? Dat zijn toch gewoon teams die eerder bestonden dan de proftak.

Niet helemaal. Het team dat nu NEC amateurs is was vroeger het tweede elftal can NEC. Door de splitsing van prof en amateurtak werd NEC2 ook NEC1 en daarom in 1996 ingedeeld bij de standaardteama.
 

de waan

Well-known member
Dan zal het hem dat zijn. Enorm sfeerloos gedoe bij SC NEC in ieder geval. Kan me voorstellen dat dat bij andere amateurtakken van profclubs anders is.
 
G

Gast

Guest
Wel bizar dat een Jupiler League-club verliest van een amateurteam uit de 1e klasse Zondag..

Toch heb ik er op de lange termijn wel weer vertrouwen in met Oversier en Van Schaijk. Over allebei las en hoorde je toch positieve verhalen bij RKC en Utrecht. NEC is toch wel een club die in de Eredivisie hoort.
 

Batigoal

Well-known member
Wel bizar dat een Jupiler League-club verliest van een amateurteam uit de 1e klasse Zondag..

Toch heb ik er op de lange termijn wel weer vertrouwen in met Oversier en Van Schaijk. Over allebei las en hoorde je toch positieve verhalen bij RKC en Utrecht. NEC is toch wel een club die in de Eredivisie hoort.

Veel zal afhangen van wie er nog vertrekken. Ze zijn in tegenstelling tot de vorige degradatie niet genoodzaakt om spelers te verkopen, dus je hebt best kans dat uit het rijtje Dumic, Golla, Kadioglu, Grot of Delle er nog een paar blijven.
 

Pieros

Active member
Eigen volk eerst
Het zou zo maar een verkiezingsslogan kunnen zijn van ??n of andere rechts-extremistische partij, maar in dit geval doelt het op het transferbeleid van NEC van deze zomer. Remco Oversier gooit het in Nijmegen over een hele andere boeg. Niet meer worden spelers bijna standaard uit het buitenland gehaald, zoals de afgelopen jaren de gewoonte was, maar wordt er vooral gekeken naar spelers binnen onze landsgrens. Wat mij betreft een zegen. Mijn NEC-gevoel is danig op de proef gesteld met allerlei spelers de afgelopen jaren waar niemand nog ooit van gehoord had die NEC ook alleen maar zagen als een etalage om hogerop te kunnen en dus vaak 0,0 binding met de club hadden. Dan heb ik liever dit.

Wie zijn er dan gekomen?
Achahbar (PEC Zwolle, gehuurd, met optie tot koop als het goed is)
Joppen (Willem II)
Jansen (ADO)
Mart Dijkstra (Sparta Rotterdam)
Ted van de Pavert (PEC Zwolle, gehuurd, met optie tot koop als het goed is)
Calvin Verdonk (Feyenoord, gehuurd)
Suently Alberto (Jong PSV)
Sven Braken (Almere City FC)
Jari Schuurman (Feyenoord, gehuurd)
Joey Sleegers (VVV-Venlo, was verhuurd dus weer terug)

Is het dan ineens allemaal koek en ei? Nee, tuurlijk niet, er moet altijd wat te nuilen zijn. Zo zijn niet alle namen bekenden, in ieder geval voor mij, maar dat is niet zo’n probleem. Liever een Joppen die ik niet ken dan een Fomitschow die ik niet ken. Daarnaast zijn er een aantal spelers gehuurd, maar ik denk dat dat gewoon realistisch is in de situatie waar NEC in zit. De selectie is nu nog erg groot met de spelers erbij die er al waren. Ik ga ervan uit dat er nog wel een aantal vertrekken. Zo zou het me niks verbazen als Kadioglu, Delle, Golla en Breinburg nog vertrekken voor 31 augustus. Op zich niet erg, ook zonder hen hebben we een goede selectie voor de Juup.

Vanavond staat de eerste wedstrijd op het programma tegen Almere City. Meteen een speciale wedstrijd, aangezien ze in Nijmegen graag de Gier als trainer hadden gehaald. Op ??n of andere manier is dat niet doorgegaan en moeten we het nu met Bogers doen. Qua opstelling wel een paar verrassingen.

Op doel staat Smits, die eigenlijk alleen het seizoen in de Juup heeft gekeept voor NEC. Dit zou inderdaad kunnen betekenen dat Delle nog weg gaat.

In de verdediging staan Joppen, Golla, Van de Pavert, Verdonk. Drie nieuwelingen en Golla die weg wil.

Op het middenveld staan Dijkstra, Sleegers, Breinburg, waarbij Dijkstra de aanvoerder is. Hij neemt de aanvoerdersband over van Breinburg, die ook wel weg zal gaan.

In de aanval staan Larsson, Grot, Groeneveld die vorig seizoen alle drie al onder contract bij NEC stonden.

Verrassende afwezige in de basis is Kadioglu. In hoeverre we hier over een “Sanchez” kunnen spreken weet ik niet. Hij heeft een tijdje geleden aangegeven dat hij liever op het hoogste niveau wil spelen (wat natuurlijk begrijpelijk is), maar half Nijmegen viel over hem heen. Nu zouden er toch weer clubs ge?nteresseerd zijn en er weer gesprekken zijn geweest. Het zal allemaal wel, we wachten het wel af.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Weer een aantrekkelijkere selectie. Dit jaar weer promoveren en dan weer vervallen in de oude fouten van veel buitenlanders halen. Al hoop ik dat voor jou niet natuurlijk.
 
Bovenaan