WK 2018 -NIEUWSTOPIC

Makanaky

Well-known member
Die mensen mogen toch helemaal hun land niet uit? Enkel hooggeplaatste personen hebben daar ?berhaupt paspoorten.
 

ALenstra

Well-known member
In het verleden hebben gastarbeiders uit Noord Korea ook gewerkt in de oostblok landen. Ze werden daar streng in de gaten gehouden en weten dat vluchten vervelende consequenties heeft voor hun families. Zelfde verhaal zal nu wel in Rusland zijn.
 

Makanaky

Well-known member
Apart, daar het vluchtrisico met de val van de USSR flink is toegenomen. Sowieso misselijke praktijken weer.
 

SanMark.

Well-known member
In Polen op scheepswerven word of werd ook veel gebruik gemaakt van Noord Koreaanse werknemers / slaven.
 

Mario

Well-known member
De altijd integere Putin heeft de al net zo integere Blatter uitgenodigd om het WK bij te wonen.
 

Tobcoach

New member
De FIFA zal de FIFA-Ranglijst van 16 oktober gaan gebruiken om de potten voor de loting van de groepsfase van het WK te bepalen. In tegenstelling tot andere jaren zullen er buiten de groepshoofden geen regionale potten meer zijn, wel is het zo dat er geen landen van dezelfde confederatie in ??n groep mogen komen. Dit met uitzondering van Europa, waar 6 groepen 2 Europese landen zullen bevatten en 2 groepen slechts ??n Europees land.

Er zijn na gisteravond/vanochtend nog 8 plaatsen te vergeven voor het WK: 4 via de Europese play-offs, 2 via de intercontinentale play-offs, en 3 vanuit Afrika. Als we al een voorzichtige blok werpen op de potindeling, kunnen we het volgende zeggen:

Pot 1 staat al vast: Rusland, Duitsland, Brazili?, Portugal, Argentini?, Belgi?, Polen, Frankrijk

Pot 2 in ieder geval: Spanje, Engeland, Colombia, Mexico, Uruguay
Pot 2: 3 van de volgende teams: Peru (ipo), Zwitserland (epo), Itali? (epo), Kroati? (epo), Denemarken (epo), IJsland, Costa Rica, N-Ierland (epo)

Pot 3: 8 van de volgende teams: Kroati? (epo), Denemarken (epo), IJsland, Costa Rica, N-Ierland (epo), Zweden (epo), Ierland (epo), Tunesi? of Dem.Rep. Congo (winnaar groep A Afrika), Senegal (Afr. D), Egypte, Iran, Servi?, Nigeria, Australi? (ipo), Japan

Pot 4 in ieder geval: Panama, Zuid-Korea, Saudi-Arabi?, Marokko of Ivoorkust (winnaar groep C Afrika)
Pot 4: 5 van de volgende teams: Servi?, Nigeria, Australi? (ipo), Japan, Griekenland (epo), Burkina Faso (Afr. D), Kaapverdi? (Afr. D), Honduras (ipo), Zuid-Afrika (Afr. D), Nieuw-Zeeland (ipo)

epo = Europese play-off
ipo = Intercontinentale play-off
Afr. A = Afrika en de groep

Kans is dus zeer groot dat de eerste twee potten uit 15 landen bestaan uit Europa en Z-Amerika, en alleen Mexico zich in pot 2 kan nestelen. Verder bestaat pot 4 vermoedelijk uit landen die afkomstig zijn uit Azi? en Afrika.

De loting zal vermoedelijk een Champions League-achtige format krijgen, waarbij eerst de groepshoofden worden geloot in de groepen B tm H (Rusland zit in A), en er vervolgens een land uit pot 2 wordt geloot, dan wordt gekeken in welke groepen die kan komen, balletjes in een kom, groep loten, en vervolgens de positie in de groep bepalen. En dat zo door tot alle groepen zijn gevuld.

Op 9 november worden de volgende wedstrijden gespeeld, en op 14 november zijn alle deelnemers aan het WK bekend.

De loting voor de groepen vindt plaats op 1 december.
 

Mario

Well-known member
Dat vraag ik me dus af h?: stel nou dat we (onverhoopt) die Final Four halen. Worden we dan net zo gek (als land zijnde) als dat we bij een EK dat zijn?

Na 4 jaar zonder toernooi zullen er best wel een paar zijn die hun siliconen tieten omhangen en hun wortelpruik opzetten.
 

Forza AZ

Well-known member
Programma intercontinentale play-offs heen en terugwedstrijden:

10 november
2300 Honduras-Australi?
11 november
0415 Nieuw Zeeland-Peru

15 november
1000 Australi?-Honduras
0315+ Peru-Nieuw Zeeland
 

Fenerium

Member
Je zou er als Australi?r bijna de vinketyfus van krijgen. Hoeveel van dat soort landen moet je nou nog bespelen voor een ticket?
 
Bovenaan