NAC Nieuws topic

zwammy

Well-known member
Waarom? 3 wedstrijden live. Kan NAC lekker in de marge voor 20.000 man op zaterdagavond voetballen.
 

Joost

Well-known member
Is dat nieuws? De vrijdagavond gekozen om een eigen gezicht te krijgen; de JL als start van je weekend.

Maar als je niet op vrijdag speelt, kom je ook niet op tv als NAC zijnde. Zaterdagavond = eredivisie

NAC = Eerste Divisie dus voor de Fox kijker niet interessant.
 

Pascallovic

Well-known member
Ik denk inderdaad niet dat een NAC in de JL op de vrijdag dusdanig meer kijkers trekt bij FOX als op een zaterdagavond, dat het een financieel verschil maakt.
 

ALenstra

Well-known member
Voorheen werd toch zaterdag om 16.30 een live wedstrijd in de Jupiler League aangeboden? Ik meen dat de clubs daar zo op tegen waren dat ze er na ??n jaar mee gestopt zijn.
 

Janssen

Well-known member
Zalig mannen!

C-QRDAW0AAbCDi-1.jpg
 

zwammy

Well-known member
Vooral de PS. Thijs vd Molen is de Bredase Lee Towers. pakt te pas en te onpas zn microfoon om te schallen :D
 

zwammy

Well-known member
Maar om kort te zijn. NAC heeft in de statuten vast liggen dat het niet kan worden overgenomen door personen of bedrijven die handelen namens andere clubs in binnen of buitenland. Dus dit verhaal kan naar het land der fabelen.
 

hipp00

New member
Maar om kort te zijn. NAC heeft in de statuten vast liggen dat het niet kan worden overgenomen door personen of bedrijven die handelen namens andere clubs in binnen of buitenland. Dus dit verhaal kan naar het land der fabelen.

Maar toch. Een beetje jurist verzint zo een constructie, waardoor een overname w?l kan.

De invloed van City bij NAC is duidelijk merkbaar en er zijn genoeg aandeelhouders die willen verkopen.
Ik heb gemengde gevoelens over de samenwerking met City.
Buiten het feit dat je met huur/leenspelers geen team kan bouwen en geen kapitaal opbouwt, hebben we met Barker, Smith-Brown en Faupala spelers gekregen, die niet beter waren dan onze eigen jeugd, maar gezien de hoeveelheid speelminuten lijken er toch garanties over speeltijd te zijn gegeven. Ik kijk liever naar 'eigen' spelers die er geen k*t van kunnen dan naar jeugdspelers van City die er niets van kunnen. Op kamers gaan, leer je maar ergens anders. Niet in Breda.

Pas in de winterstop hebben we met Garcia en Horsfield er spelers bijgekregen die onomstreden basisspelers zijn. En zeker een Garcia voegt wat toe en hadden we nu al nooit kunnen betalen. Vorig jaar kwam ?nal ook pas halverwege.
En City heeft geld gegeven om het trainingscomplex te verbeteren, dus het is niet alleen negatief wat ze doen.

Waar mijn twijfels vooral zitten is wat City echt wil. Ik krijg steeds meer de indruk dat zij het prima vinden als NAC in de Eerste Divisie blijft, zodat zij spelers als Barker en Smith-Brown kunnen uittesten.
En dat ze Twente gebruiken om de categorie spelers daarboven (o.a. ?nal) zich verder te laten ontwikkelen in de Eredivisie.
Ze willen NAC dus wel een beetje helpen, maar ook weer niet te veel. En we maken ons bij NAC, door de financi?le situatie, teveel afhankelijk van City, wat ten koste gaat van onze eigen identiteit:
Als ik op de tribune drink en k*t roep, dan wil ik wel het gevoel hebben dat de oorzaak van het slechte spel komt door ons eigen incompetente bestuur en technische staf. Ik heb geen zin om k*t te roepen, omdat ze in Manchester de verkeerde spelers voor ons hebben geselecteerd. Eigen bestuur en directie kan je nog aanspreken op falen. Manchester City aanspreken wordt al een stuk lastiger. Baas in eigen huis!
 

zwammy

Well-known member
Ben het met je eens, dit zegt Joost:
Op verzoek van de Clubraad schoof Joost van Mierlo (namens de supporters lid van de RvC van NAC) recent bij een vergadering aan om toelichting te geven. Aanleiding was berichtgeving in BN DeStem dat Manchester City op aandelen van NAC zou azen. Een suggestie die, gezien het samenwerkingsverband en de investeringen van de Engelsen, op zich geen hele rare gedachte is. Volgens Van Mierlo is een overname door Manchester City simpelweg geen optie.

Statuten NAC

Het eerste struikelblok ligt in de statuten van NAC. Daarin is opgenomen dat personen die direct of indirect aan een andere (Nederlandse of buitenlandse) voetbalclub verbonden zijn, g??n aandeelhouder van NAC kunnen worden. Dit verbod geldt niet allen voor de aandeelhouders van de betreffende club, maar ??k voor die clubs zelf.

Goedkeuring KNVB

Het tweede obstakel ligt in Zeist. Zelfs al zou NAC, in strijd met haar eigen statuten, instemmen met een verkoop aan Manchester City of Red Bull, dan nog is een verkoop niet zomaar rond. De KNVB moet daar namelijk ook een plasje over doen. De voetbalbond moet de verkoop aan een buitenlandse partij goedkeuren. In de door de KNVB gehanteerde ‘Richtlijn waarborging onafhankelijkheid van licentiehouders’ staan allerlei bepalingen die een dergelijke overdracht van aandelen in de weg staan. Ook de KNVB wil voorkomen dat clubs in handen vallen van een eigenaar of eigenaren met een netwerk van clubs en hanteert daarom vergelijkbare regels als in de NAC-statuten zijn opgenomen.

Een extra Zeister waarborg zit nog in het feit dat NAC niet zomaar kan besluiten dan maar haar eigen statuten te wijzigen. De KNVB moet ook een wijziging van statuten goedkeuren en zal een wijziging, die een verkoop aan aan City of Red Bull gelieerde personen mogelijk maakt niet goedkeuren.

De KNVB lichtte haar standpunt in de context van de discussie over Red Bull nog eens toe: “Het is niet mogelijk dat een partij als Red Bull aandeelhouder wordt van een Nederlandse betaald voetbalorganisatie op het moment dat Red Bull ook direct of indirect verbonden is als aandeelhouder, bestuurder en of commissaris aan een andere betaald voetbalorganisatie die lid is van een ander voetbalbond.” Ergens rijst wel de vraag hoe dat dan bij Vitesse precies georganiseerd is, maar dat is een andere discussie.

Manchester City wil zelf niet

Het laatste (toch niet onbelangrijke) struikelblok is het feit dat Manchester City helemaal geen trek heeft eigenaar van NAC te worden. De Engelsen hebben, zo melden de notulen van de CR, al verschillende malen uitgesproken niet de intentie te hebben NAC te kopen. Manchester City is meer dan tevreden met de huidige samenwerking. Er is dus geen aanleiding dat anders te doen.

Blijft bagger om die kutspelers te zien ipv een Meijers de als amateur gewoon beter speelt dan die brassers van City. Het is leuk om per jaar 1 of 2 spelers te huren maar meer moet je ook niet willen.
 

hipp00

New member
Nou als ik naar Roda, ADO en Fortuna kijk, heb ik er niet zoveel vertrouwen in dat de KNVB echt goed controleert welke personen / groep er achter een overname zitten.
Gelukkig is Meijers uiteindelijk wel in de basis gekomen.
 

Batigoal

Well-known member
Die vage zakenman Azimi die de spelers een ton betaald i.v.m. de promotie wordt broeksponsor. :eek:mg:
 
Bovenaan