De Bewegers

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

Ik had mij toch weer over laten halen om te gaan hardlopen vandaag. Ik had er gisteren totaal geen rekening mee gehouden. Naar een bierfestival geweest en daarna behoorlijk spicy Koreaans gegeten. Daarna thuis wel een paar liter water gedronken om de alcohol te verdunnen. Vandaag gewoon gelopen naar de vorm van de dag en die was goed net als de weersomstandigheden. Beter weer kan je eigenlijk niet hebben. Verder een heerlijk parcours. Ik kwam daardoor uit op 42:48 bijna anderhalf minuut sneller dan vorige week en weer rond de snelheid die ik in 2008/2009 had. Zelfs mijn PR op de tien kilometer komt weer een beetje in zicht (41:30). Ik had niet verwacht dat ik zonder mij aan te sluiten bij een hardloopvereniging en zonder het doen van interval training weer deze snelheid zou kunnen halen.

Woensdag weer een wijkenloopje van rond de tien kilometer en vrijdagavond door het Amsterdamse bos een wedstrijd van 10 EM. Het zou leuk zijn als ik daar ook een mooie tijd weet neer te zetten.
 
Laatst bewerkt:
?

?uti

Guest
Vandaag op een rustig tempo (23,1 gemiddeld) een afstandje van 65 km gereden. Vers terug van vakantie, dus een tijdje geen fiets aangeraakt. Morgen de fiets even voor een onderhoudsbeurt naar de fietsenmaker brengen en dan 's middags nog even een stukje knallen.
 
?

?uti

Guest
Lekker bezig. Was het onwennig of viel het mee?

Ik voelde nog wel in de benen dat ik ruim 800 km had gereden met de auto, maar het was zo goed als windstil dus het was gemakkelijk trappen. Ik wilde het vandaag niet al te dol maken, dat mag morgen weer.
Tevens fietste ik vandaag voor het eerst met een trainingsmaatje, we hebben er een recreatief ritje van gemaakt. De bedoeling is dat we straks minimaal 1 ? 2 keer per week een trainingsrit maken tussen de 80 en 120 km, dan zal de snelheid ook wat omhoog gaan.
 
?

?uti

Guest
Vanavond om 19.30 uur nog even vertrokken voor een rondje in de buurt van Drachten. Op Strava voor het eerst een paar PR's gereden.
Een beetje meer gas gegeven dan gisteren en een mooi gemiddelde van 28,5 km/h behaald over deze afstand. Die 30 km/h komt steeds dichterbij.

N6juqwvR.png



Na de oversteek van de N358, de grens Friesland - Groningen heb je mooi ruim baan. Doel was hier om de dorpskern van Noordwijk te bereiken met een gemiddelde snelheid van 30 km/h. Die doelstelling is in ieder geval gehaald. Daarna weer even wat rustiger gereden en vervolgens op andere stukken weer wat meer gas te geven.

Binnenkort eens proberen om over een iets langere tijd/afstand een gemiddelde van 30 km/h te halen.

zIIOLRt9.png
 
?

?uti

Guest
Vanmiddag weer gereden en af en toe ging het echt h??l hard.

Op het Noorderend in Drachten zelfs 54 km/h aangetikt. Voor degene die het daar niet kent; je hebt daar geen helling, het is daar gewoon plat.
Ik was al van plan om op dat stukje even flink te knallen, vanaf De Knobben ga je onder de Waldwei door, daarna buigt het af naar rechts. Zoals je kunt zien kwam ik al wat wijd door de bocht racen, vervolgens vol op de pedalen trappen en voor ik het wist zat ik over de 50 km/h.

SX676GXx.png


Bepaalde stukken heb ik echt flink gas gegeven, op andere stukken mocht het dan weer iets rustiger. Vanaf De Veenhoop tot Akkrum had ik het wel behoorlijk zwaar. Mijn gemiddelde kelderde toen erg hard naar ongeveer 25 km/h. Ik moest echt moeite doen om het gemiddelde niet nog verder te laten afzakken. Vanaf Akkrum ging het weer iets makkelijker, op het eindpunt even een kroketje gegeten :)rumcolaa:) en toen weer terug. Tot aan Akkrum had ik nog wat moeite om een lekker ritme te vinden maar vanaf Akkrum tot aan De Veenhoop ging ik weer als een trein.

Tot aan Go?ngahuizen zat ik tegen de 40 km/h aan, soms er leuk boven. Opeens moest ik daar in de ankers vanwege overstekende koeien.....daar gaat je ritme. Na de koeien de draad toch wel weer kunnen oppakken. Tot aan De Veenhoop steeds weer rond de 40 km/h gereden, bepaalde stukjes zelfs tussen de 45 en 48, das leuk doortrappen.

bHkVo0ma.png


d4afdqhv.jpg
 

Max

Administrator
Forumleiding
Vanavond weer een kleine tien kilometer hardgelopen. 4:38 min/km gemiddeld. Ik begon wat hard, zakte wat af om de laatste ronde weer wat te versnellen. De bedoeling was eigenlijk om wat rustiger te lopen met het oog op vrijdag, maar ik kon mij niet helemaal inhouden. Ik voelde mijn spieren nog wel van zondag. Hopelijk is dat vrijdag over. Als ik vrijdag 4:25/4:26 op de 10EM kan lopen, dan zou ik een PR uit 2007 verbeteren. Het is door het bos met heuveltjes met als het goed is een wat zachtere ondergrond dan asfalt, dus dat loopt altijd wel lekker. Als de beentjes goed voelen, dan wil ik wel een poging wagen. Ik mag acht seconden per kilometer langzamer zijn dan afgelopen zondag op de tien kilometer.
 

Eef de Kip

Well-known member
Žuti;25785 zei:
Jij onlangs nog wat kilometers gemaakt Eef?

Nee, ik was er al bang voor maar na de "tour de limburg" is er de klad in gekomen, mede ook door drukte en tijdgebrek, zin had ik wel.
Ik wilde vanavond maar het was de hele avond noodweer hier en het ziet er naar uit dat het morgenavond ook bal is. Ik hoopte op as zondag een mooie tocht maar goed, zaterdag ben ik jarig en dan weet ik nou al dat ik met die vrienden van me er niet voor 12 uur in lig na 3 colaatjes.
 

Jozsef

New member
Vanavond ff snel een uurtje lopen, en zondag met de bike naar Vlaardingen. Even geen Heuvelrug helaas.
Komende weken weinig tijd, de tuin gaan we ophogen en daar gaat heel veel tijd in zitten ben ik bang.
 
?

?uti

Guest
Net terug van een rondje Posbank....dat ging flink hard af en toe, 70+ km/h
 

Max

Administrator
Forumleiding
Je kunt ook beter omhoog hard gaan, als je dan de controle over je stuurwerk dreigt te verliezen rem je automatisch weer af.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De Bewegers

We are back in business. Het eerste persoonlijke record uit het gouden jaar 2007 is verbeterd. Op de 10EM is mijn PR van 1:11:33 aangescherpt naar 1:10:30. De eerste helft ging heel makkelijk en had ik gelukkig een ruime marge opgebouwd. De tweede helft begon het lichaam te protesteren en was het overleven geblazen. Ik merkte gewoon dat ik sinds Apeldoorn niet meer verder ben gelopen dan 10 km per keer. Daarnaast begin ik weer serieus tempo te maken. De eerste acht kilometer zo rond de 4:15 min/km gelopen. Met meer inhoud moet ik hem toch ruim onder de 1:10 kunnen lopen. Mijn PR op de 15 km liep ik 1:03:11 en dat is dan 4:12 min/km. Dan lijkt dat toch dichterbij te zijn dan ik aanvankelijk dacht.

Komende woensdag eens kijken hoe de benen voelen, maar dan wellicht eens kijken of mijn PR op de 10 km in zicht is. Volgende week is er een halve marathon van Medemblik naar Hoorn. Ik overweeg daar aan mee te doen om een aanval te doen op mij PR op de halve marathon van 1:39:35. Daar lijkt een aanval op mijn PR re?eler, al zal dat qua afstand ten opzichte van vanavond nog meer doorbijten zijn.

Ik begin ook langzamerhand een verder doel voor ogen te krijgen. Dit jaar komt hij nog te vroeg, maar ik wil wellicht meedoen aan de marathon of Dingle: http://www.dinglemarathon.ie/course.html. Dat is wel een redelijk ultieme marathon door wat mij betreft het mooiste stukje Ierland, maar wel met het nodige klimmen. Als die voor september 2016 op het programma staat, dan kan ik verder met Apeldoorn met Pinksteren 2016 en waarschijnlijk een voorjaarsmarathon er mooi naartoe werken. Op die manier zal ik wel gemotiveerd moeten blijven.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan