District Zuid II

Joost

Well-known member
Ravenstein en SDDL gaan fuseren, dat is al langer bekend. Maar we hebben nu ook een naam: VESTA: Vv Ravenstein En Sddl Totaal Alliantie

Ze zullen er alleen cijfertje achter gaan plakken van Vesta is sinds jaar en dag de naam van de club uit Melick in Limburg.
 

Sensini

Active member
Ravenstein en SDDL gaan fuseren, dat is al langer bekend. Maar we hebben nu ook een naam: VESTA: Vv Ravenstein En Sddl Totaal Alliantie

Ze zullen er alleen cijfertje achter gaan plakken van Vesta is sinds jaar en dag de naam van de club uit Melick in Limburg.
RESTA zou volgens mij dan logischer zijn...
 

Joost

Well-known member
Ik heb echt ongelofelijk veel zin in zondag.

Periodestand:
1. SHH 8-20
2. De Ster 8-18
3. Caesar 8-16

Op 't Hetjen in Stein is het De Ster v SHH.

De Ster gaat voor het kampioenschap, voor SHH is het een klein wonder dat de dorpsploeg het zo goed doet. Handhaving was de doelstelling en dat is al gehaald.
De Ster verloor 3 keer in de eerste 5 duels van het seizoen en is sindsdien ongeslagen, SHH verloor uberhaupt pas eenmaal dit jaar; tegen De Ster.
 

Maasveld

Well-known member
In 3C staat de topper tussen Sparta en Irene op het programma. Verschil is nu 3 verliespunten in het voordeel van Irene.
 

Joost

Well-known member
Sparta 18 v Sc Irene, topper in 3c
Wittenhorst v Meerssen, top twee in 1d tegen elkaar
De Ster en SHH strijden om de periode
Groene Ster tegen RKAVV in de hoofdklasse

En L1 zendt de top 1111 uit....
 

Sensini

Active member
In 2H verloor Wilhelmna'08 met 1-2 van Oranje-Zwart. Ook de top-2 verliest: Veritas met 4-2 in Mierlo-Hout en Venlosche Boys in Eersel met 3-0 van EFC.
In 3B won MMC Weert gisteren met 2-3 in en van Sittard en staat nu tweede, alhoewel Sittard nog een inhaalwedstrijd tegen nummer eennalatst HEBES tegoed heeft. Koploper Centrum Boys kon niet volledig profiteren, ze speelden thuis met 1-1 gelijk tegen Laar. In de geelzwarte Weerter derby won DESM thuis met 4-1 van FC Oda.

PS: Joost en Maasveld: proficiat!
 

Joost

Well-known member
Dankjewel!

Mooie overwinning Maasveld, kampioenschap kunnen jullie op die manier alleen nog zelf weggeven.
 

Joost

Well-known member
Nog even uitgebreider over vanmiddag; SHH had een punt nodig, De Ster de zege.

Lekker druk op 't Hetjen in Stein maar in de eerste helft was er weinig spannends te zien. De Ster na 5 minuten een aardige kans en dat was het qua doelgevaar.

Na rust voel je de spanning oplopen en kletsen ze er allebei hard in. SHH achterin meesterlijk sterk maar voorin tandeloos. Nadat De Ster met 10 komt te staan twee prachtige kansen voor SHH maar beide gemist.

In de extra tijd nog een schot dat rakelings over gaat en daar blijft het bij; 0-0 en groot feest.

Klein minpuntje is de KNVB. 'Opa' Peeters is al eens eerder hier genoemd en de Bond had besloten juist hem op deze wedstrijd te zetten. Echt een flagrante blunder als je het mij vraagt. Al twee jaar lang zie je bijna wekelijks voortreffelijke jonge arbiters langskomen in de 2e klasse en uitgerekend op deze wedstrijd zetten ze hem. Komt nauwelijks uit de middencirkel en kan het niveau echt niet aan.

Gevolg; twee teams die zich kapot ergeren aan de ontzettende slechte arbitrage en 14 gele kaarten in een sportieve wedstrijd. Het enige positieve eraan was dat hij geen partij had gekozen vooraf.
 

Joost

Well-known member
De meningen over de arbitrage na afloop:

De krant:
Periodetitel SHH na kaartenfeest

SHH heeft gisteren ten koste van De Ster de tweede periodetitel gepakt. Beide ploegen waren nog in de race, maar de formatie uit Herten had aan een 0-0 voldoende om de prijs in de wacht te slepen. De zenuwen gierden de voetballers door de keel, en dat had natuurlijk zijn weerslag op het veldspel. De Ster had zich veel ellende kunnen esparen als Thijs Nieuwland niet een dot van een kans had gemist. Vrij voor de doelman van SHH krijg hij de bal niet in het net. Scheidsrechter Peeters drukte vervolgens een negatieve stempel op de kraker door liefst twaalf gele kaarten en ??n rode kaart te geven. SHH moest in de slotfase vol aan de bak om De Ster van een tre㋘�er af te houden: 0-0.

Site De Ster:
DE STER VS SHH - STRIJD TEGEN DE SCHEIDS

...
De winst zat er helaas niet in. Waarschijnlijk ook mede door de scheidsrechter die met 12 gele en 2 rode kaarten zijn vergoeding veilig heeft gesteld. Hoewel je over elke kaart kan zeuren had deze wedstrijd w?l heel anders aangepakt moeten worden. Hassan die in het spel kwam na een wissel met Marko mocht na 20 minuten het veld alweer verlaten met een tweede gele kaart op zak. De Ster speelde met 10 tegen 11 tijdelijk verder totdat de scheids zijn tweede rode kaart trok tegen SHH wat achteraf een vergissing bleek. De teams waren weer gelijk in aantal en konden zo de wedstrijd uitspelen.

Bij zo'n belangrijke wedstrijd heeft de scheids maar ??n opdracht en dat is er voor te zorgen dat het spel gespeeld wordt en vooral de snelheid erin blijft. Door het vele stilleggen leek de wedstrijd af en toe geheel niet op gang te komen.
...

Ik had het zelf als volgt omschreven in het verslag voor SHH
Twintig minuten voor tijd werd de thuisploeg ook nog gereduceerd tot 10 man. De KNVB had voor deze topwedstrijd duidelijk een foute keuze gemaakt qua scheidsrechter. Hij floot warrig, strooide kwistig met gele kaarten en de rechtsbuiten van De Ster kreeg zijn tweede voor praten.
 

Maasveld

Well-known member
Afgelopen zondag zag ik Irene onder moeilijke omstandigheden met 3-0 winnen van Liessel. Concurrent Sparta ging met 2-0 onderuit bij MVC, waardoor het gat nu 9 punten is. De titel is dus zo goed als binnen.
 

Sensini

Active member
In 2H hield Wilhelmina'08 koploper Veritas op een gelijkspel: 2-2, De Weertenaren staan vijfde, maar met nog twee inhaalwedstrijden toch maar 1 verliespunt meer. Nummer 2 Venlosche Boys won met 1-4 van NWC. RPC en EFC hebben allebei nog ??n inhaalwedstrijd tegoed en hebben ook nog kans op de titel.
In 3B kon MMC Weert niet van het verlies van Sittard (3-0 op Laar) profiteren, ze verloren zelf ook met 1-2 thuis tegen Alfa Sport. De wedstrijd van koploper Centrum Boys in Budel werd in de 56e minuut gestaakt wegens herhaaldelijk commentaar van de Sittardenaren richting scheidsrechter. De stand was toen 0-1 door een doelpunt in de eerste minuut. FC Oda verloor met 3-0 in Geleen Zuid, DESM won met 2-3 in Spaubeek.
 

Sensini

Active member
In 2H won Wilhelmina'08 met 2-0 van IVO. Omdat Veritas in Veldhoven met 2-0 verloor van Rood Wit V. is Venlosche Boys, dat met 4-0 won van Helmondia, de opnieuw koploper.
In 3B speelde MMC Weert na een 2-0 voorsprong met 2-2 gelijk tegen stadgenoot Laar. Concurrent om de tweede plaats Sittard verloor met 1-2 van Spaubeek. De thuiswedstrijd van koploper Centrum Boys tegen Neerbeek werd afgelast.
 

Joost

Well-known member
SHH met 2 A-junioren als debutant en 7 afwezige basisspelers naar een 1-1 tegen GSV '28. Er zat zelfs nog wel meer in maar het resultaat was terecht. De achterhoede werd gevormd door een debutant uit de A, een an oorsprong middenvelder en twee spelers die tegen De Ster nog spits en rechtsbuiten waren.

1D.
Meerssen slechts gelijk tegen Someren; 1-1 waarvan alleen Susteren profiteert; 3-2 tegen Bekkerveld. Schaesberg gaat hard onderuit bij Venray; 6-2.

Onderin een zege voor Minor op SSS'18. Het brengt Minor direct op een veilige plaats. De Valk verslaat Volharding en zij ruilen van plaats, De Valk nu 14e.

2G.
De topper tussen de Ster en Hoensbroek eindigt in 2-0 waarmee De Ster tot op 2 punten nadert. Ook Geusselt Sport doet nog volop mee op slechts 5 punten, zij wonnen met 0-1 bij Caesar.

De kraker onderin bracht eindelijk weer eens winst voor Scharn, 3-0 tegen Sporting Heerlen.

2H.
RPC heeft zich geruisloos bovenin gemeldt en heeft nu zelfs het minste aantal verliespunten. Vandaag duwden ze EFC uit de titelrace met 1-2.

Blerick heeft de laatste weken een mooie buffer opgebouwd naar beneden en bevestigde dat tegen Mierlo Hout; 3-0. Belangrijkste partij onderin was echter NWC v Oranje Zwart. NWC won en zorgt ervoor dat de ploegen onderin nog mogen hopen op behoud.

3A.
Sportclub '25 won en zowel SVN als SCM speelde gelijk. Sportclub telt nu 11 punten meer dan SCM en 9 meer dan SVN, zij mogen wel nog 3 keer inhalen en hebben dus een gelijk aantal verliespunten.

3B.
VV Sittard is aan een vrije val bezig. Als koploper de winter in met 11 zeges en 2 verliespartijen maar na de pauze al 5 keer op rij verloren. Spektakel was er bij Alfa Sport v HEBES; 5-4.

3C
HBSV v SC Irene vloog eruit. HBSV loopt daardoor al 4 speelrondes achter. SC Irene zag hoe de 'concurrent' dichterbij kwam; Sparta '18 won met 0-1 in Liessel.

4D.
De topper tussen Oranje Blauw en FCV was al binnen 10 minuten beslist; toen was het 3-0. Uiteindelijk werd het 4-0.

4F.
Ysselsteyn kwam niet verder dan 1-1 tegen Melderslo en de concurrentie profiteert optimaal.

5A.
Geulsche Boys speelt voor een vierde keer dit seizoen gelijk en staat daarmee de laatste plaats af aan SVA. Zij verloren de derby tegen KVC Oranje met het kleinste verschil; 0-1.
 

de waan

Well-known member
Wat is er met Schijndel aan de hand? Zie dat die inmiddels alweer op degraderen staan. Nu in de 2e klasse.
 

de waan

Well-known member
Ongetwijfeld. Maar Schijndel was toch ook altijd wel een stabiele vereniging. Dat het zover in elkaar dondert vind ik wel opmerkelijk.
 

Sensini

Active member
In 2H speelde Wilhelmina'08 met 2-2 gelijk tegen nummer een-na-laatst Mierlo Hout. Venlosche Boys en RPC speelden 0-0 gelijk tegen elkaar, Veritas won met 1-0 van Blerick. Veritas en Venlosche Boys staan aan kop met 40 punten, Wilhelmina'08 staat vierde met evenveel verliespunten maar nog twee inhaalwedstrijden tegoed. RPC staat relatief het beste met 39 punten en nog ??n inhaalwedstrijd.
In 3B verloor MMC Weert met 2-1 van HEBES. Koploper Centrum Boys verloor voor het eerst na de eerste wedstrijddag: 2-0 tegen RKVB. Sittard won eindelijk weer eens, meteen een doelpuntenfestijn: 1-10 tegen nummer laatst Neerbeek.
 
Bovenaan