The Jukebox

Status
Niet open voor verdere reacties.

Unregistere

Well-known member
Kijk, da's het leuke van een jukebox. Die gaat van The Thermals naar Johnny D?pp en dan nu weer naar Antony & The Johnsons, nadat ik er een muntje in heb gegooid!

 

Abubakari

Well-known member
Ik zat op you tube een interview met een schrijver (David Vann-Legend of a Suicide) te kijken, Noors programma met een cool muziekje in het intro, toeters en orgel, dan heb je mijn aandacht. Kwam me retebekend voor, bllek een potje Afro Jazz van Mulatu Astatke te zijn. Kon er niet op komen en een mailtje naar de Noorse TV bood uitkomst.

 

Unregistere

Well-known member
Druilerige zondagmiddagen zonder voetbalwedstrijd in de buurt zijn prima geschikt om een muntje te doneren aan Bonnie 'Prince' Billy. Hierbij dus:

 

Unregistere

Well-known member
Muntje gaat vandaag naar La?s. Voor hun klassieker 't Smidje. Zet dit op in Belgi? en ze gaan helemaal los!

 

Makanaky

Well-known member
Met de band heb ik vrij weinig maar de solo-albums van de Tame Impalas mogen er zijn. Na de Franstalige drummer Barbagallo is nu bassist Cameron Avery aan de beurt. Fijne crooner hoor.

 

U.G.

Well-known member
Een band met een beest van een bassist, op andere liedjes kan je die gozer pas echt los horen gaan, maar om nostalgie-redenen had ik hier meer zin in. Go and take it away meu compatriota Jay Kay.

 

Unregistere

Well-known member
Mijn muntje gaat vandaag naar Pixies. Wel voor een nummer van Doolittle, omdat ik dat hun beste plaat vind. De afsluiter:

 

Unregistere

Well-known member
Even het weekend inknallen met een stukje sixties psychedelica.


Muntje voor The 13th Floor Elevators!!!!!!!!!!!!!!!!
 

U.G.

Well-known member
Eind jaren 80 bij z'n James Brownesque eerste album werd hij meteen groots gelanceerd. Daarna heeft hij mede door interviews op de landelijke Amerikaanse tv en wat rare fratsen een hele verkeerde afslag genomen en de jaren negentig niet kunnen rulen. Commercie overstijgt alles.

Desalniettemin, voor mijn neutrale geest blijft hij een van de allergrootste muzikanten die ik heb mee mogen maken.

Voor m'n kleine.

 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Mijn muntje gaat naar Dan Penn. Blanke jongen die samen met een maatje de ene na de andere soulhit componeerde, stuk voor stuk uitgevoerd door veelal donkere artiesten. De legende wil dat Penn zijn nummers altijd eerst voorzong, waarna de sterren direct enthousiast raakten. Verlegen als hij was deed hij er zelf niks mee, tot hij in de jaren negentig besloot om zijn eigen songs ook eens op plaat te zetten. Mooi man.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan