Ping An Super League

Mario

Well-known member
De meeste voetballers kiezen toch voor het geld? Al die jeugdspelers die in een vroeg stadium naar buitenlandse competities vertrekken. Dat doen ze niet vanwege de romantiek, maar wel om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te zijn. ??n blessure en het kan zomaar voorbij zijn met je carri?re. De markt is verziekt, maar ik kan heel goed begrijpen dat je daar als voetballer graag gebruik van maakt als de kans zich voordoet.
 

Batigoal

Well-known member
Nikola Kalinic gaat voor €35miljoen van Fiorentina naar Tianjin Quanjian, de promovendus die eerder al Axel Witsel kocht.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Betaalt de onderbond daar ook een beetje? 15 ruggen in de maand en ik pak zo m'n kicksen in.

Ik heb 4 jaar lang in het amateurvoetbal gespeeld als linksback en deed het voor dat niveau niet slecht. Misschien maar wat oude beelden opzoeken als die gemaakt zijn, zodat ik een mooie club kan vinden voor een jaartje.

Ik ga maar niet vertellen dat het niveau niet bijster hoog was en ik na 4 jaar gestopt ben vanwege een blessure waar ik nu (14 jaar later) nog steeds af en toe last van heb.
 

Kielse Rat

Well-known member
Ik ben bij de U17 eens kampioen geworden en heb ook eens een lokaal paastoernooi gewonnen. Bovendien ben ik op meerdere posities inzetbaar. Naast voortdurend switchen tussen spits en rechtsbuiten, heb ik doorheen de jaren ook meermaals als middenvelder of zelfs verdediger gespeeld. Mijn rijk palmares en polyvalentie moeten toch voldoende zijn om een contract te versieren?
 

Batigoal

Well-known member
Zhang Chengdong is (was) ??n van de weinige Chinezen in Europa; de spits stond onder contract bij Rayo, waar hij overigens niet aan spelen toekwam. Maar hij was vanwege zijn status als speler in Spanje wel een zeer gewild transfertarget bij zowat elke grote club in China. Uiteindelijk is hij gisteren de duurste Chinese speler ooit geworden met een transfersom van meer dan €20 miljoen en gaat hij spelen bij Hebei. Geen verkeerd bedrag voor Rayo voor een tribuneklant.
 

Batigoal

Well-known member
De Chinese voetbalbond heeft toch wel een zware maatregel genomen die het transfergeweld waarschijnlijk gaat terugdringen, want er mogen vanaf komend seizoen nog maar 3 in plaats van 4 buitenlanders tegelijk bij een ploeg op het veld staan.
 

Batigoal

Well-known member
Tegen deze nieuwe regel wordt uiteraard geprotesteerd door de clubs en bedrijven die achter de clubs zitten. Onder meer de transfers van Falcao naar Tianjin en Podolski naar Beijing Guoan zijn door de nieuwe regel afgeketst.

Wat interessant is, is dat de Chinese overheid en de Chinese voetbalbond vorig jaar april na jaren overhoop te liggen een overeenkomst hadden gesloten waarin de overheid aangaf zich niet meer te bemoeien met het voetbal, iets wat onder zware druk van de FIFA en Aziatische voetbalbond is afgedwongen. Nu echter blijkt dat de Chinese voetbalbond is overruled door het Chinese Ministerie voor Sport die deze beperking op het aantal buitenlanders heeft uitgeroepen. Ik ben benieuwd of de FIFA hier tegen op durft te treden.
 

Batigoal

Well-known member
Daarnaast een nieuwe regel dat iedere club verplicht minstens 1 speler die geboren is na 1 januari 1994 moet opstellen. Uiteraard om jeugdspelers meer kansen te geven.

Pato is de volgende die naar China trekt: hij is de opvolger van Luis Fabiano bij het gepromoveerde Tianjin Quanjian.
 
Bovenaan