Piet, zwart of niet?

Pascallovic

Well-known member
Alle bezoekers landelijke intocht Sinterklaas in Maassluis moeten door poortjes

Bezoekers van de landelijke intocht van Sinterklaas die zaterdag plaatsvindt in het Zuid-Hollandse Maassluis moeten vanwege veiligheidsmaatregelen allemaal door poortjes, ongeacht hun leeftijd.

Dat heeft de burgemeester van Maassluis Haan donderdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Met de maatregel wil de gemeente voorkomen dat demonstranten zich mengen tussen het andere publiek. Over eventuele aanvullende veiligheidsmaatregelen deed de burgemeester geen uitspraken.

Demonstranten tegen Zwarte Piet hebben al aangegeven zaterdag aanwezig te zullen zijn bij de landelijke intocht. Bij de gemeente Maassluis is echter maar van een organisatie een officieel verzoek binnengekomen om te demonstreren. Dat is van de Nederlandse Volksunie (NVU), laat de burgemeester weten. De NVU spreekt zich juist uit voor het traditionele beeld van Zwarte Piet en krijgt een vak aangewezen voor de demonstratie.

De burgemeester had eerder al gezegd dat demonstreren tijdens de intocht mag. "Ze mogen het kinderfeest niet verstoren, dat spreekt voor zich", vulde hij daarbij aan.
Pieten

Tijdens de intocht in Maassluis zijn er verschillende soort pieten te zien. De traditionele Zwarte Pieten zijn aanwezig, maar er zullen ook zogeheten Roetveegpieten zijn.

Naast verschillende pieten zijn er ook meerdere boten. De pakjesboot van Sinterklaas krijgt bij de intocht in Maassluis gezelschap van historische vaartuigen in een scheepsparade.

De burgemeester van Maassluis zegt vertrouwen te hebben in de organisatie van het evenement en benadrukte dat het feest vooral moet draaien om de kinderen.

Bron: nu.nl

Dit land is wel af inmiddels.
 

Mario

Well-known member
Ik neem aan dat er gewoon met scherp geschoten wordt, indien de demonstranten zich toch mochten misdragen?
 

zwammy

Well-known member
Mensen die met hun kind naar die optocht gaan moeten ze ter plekke opschrijven en kinderen uit het gezin plaatsen.
 

zwammy

Well-known member
Nou, laten we beginnen met het afschieten van de eerste de beste die dit kinderfeest verstoort, lijkt me iets eerlijker.

Dat sowieso. Maar er zijn 200 optochten, pak er daar een uit en laat de politie de anti pieten zeikers en de nvu neerknuppelen.
 

JFK

Well-known member
Ik heb al lekkere hapjes ingeslagen. Ik ben er klaar voor om morgen lekker naar TV te kijken.
Rammen!!!
 

Jozsef

New member
Mijn thuishaven gaat eraan! :hsv:

(Wees niet bang, door alle maatregelen gebeurt er he-le-maal niets)
 
Bovenaan