The Jukebox

Status
Niet open voor verdere reacties.
G

Gast

Guest
Hoi Zwolluhh1 ik heb dat dus wel gedaan en het klinkt heus niet verkeerd.


Toen ik 14 jaar was hadden Martha Reeves & The Vandellas als b kant van de single Heat wave een nummer opgenomen met de titel A love like yours.
Later hebben vele artiesten dit nummer ook uitgebracht tot aan de Volendamse Cats aan toe.

De song gaat over een vrouw die haar geliefde dankbaar is omdat hij van haar is blijven houden nadat ze zijn hart gebroken had.
In plaats van haar pijn te doen zegt hij dat hij nog steeds van haar houdt.

Je herkent in deze uitvoering uit 1966 de echte Phil Spector sound uit de Ike & Tina Turner revue met de begeleidingsgroep Kings of Rhythm de achtergrondzangeressen The Ikettes en natuurlijk Ike & Tina Turner zelf.
Even lekker genieten van de jonge krachtige stem Van Tina.


Nou mooi dat je het even geluisterd hebt!
Uiteraard jouw clipje ook even aangeklikt, maarre totaal niet mijn ding, zal ongetwijfeld een nostalgische lading hebben voor jou.
 

Unregistere

Well-known member
Nog maar een muntje dumpen. En waarom dan niet eens een keer voor Cotton Mather, dat in 1999 het heerlijk psychedelische plaatje Kontiki maakte?

 

inhethoekje

Active member
Muntje voor Uncle Lucius, gewoon omdat het meer dan de moeite waard is, of niet soms Unregistere?
Als er leden zijn die weleens mopperen op hun ouwe heer, deze song verteld het verhaal van al die vaders die zich kapot werkten, denk daar maar aan terug als je hem wegdraagt.

 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Ja hoor, Uncle Lucius mag er best bij. En dan doneer ik vervolgens een muntje aan Drive-By Truckers. Volgens mij de favoriete band van Ron Jans of in elk geval een van zijn favorieten. Nummer van English Oceans, album van vorig jaar:

 

Unregistere

Well-known member
Vandaag een muntje voor de Fransman Emmanuel Tellier. Onder de naam 49 Swimming Pools maakt hij fijne, dromerige liedjes met een Beatles-randje. Deze komt van zijn album Triumphs and Disasters, Rewards and Fairytales uit 2009.

 

Shayman

New member
Binnenkort mijn Muppet-balkon-gebeuren maar weer eens hervatten want de laatste tijd te weinig geduld gehad; daarvoor een keer wat liedjes beoordeelt maar vlak voor typen klaar was deed de laptop een controlaltdeleetje dus was de zin even weg.
 

Unregistere

Well-known member
Leuk als je weer gaat 'Muppeten'. :duim:

Dan maar snel een muntje doneren aan The Ting Tings, gewoon omdat ze met We Started Nothing een leuke plaat hebben gemaakt in 2008.

 

Shayman

New member
Leuk als je weer gaat 'Muppeten'. :duim:

Dan maar snel een muntje doneren aan The Ting Tings,
Verse start maken inderdaad dan maar want ik loop te veel achter. Veel goede en ook wat prut gehoord maar dit is echt een lekker relaxed nummer wat in mijn persoonlijke - h??l brede - groep pretpunk terecht komt.

Maar ondanks het nieuwe begin wil ik nog wel even Hoekie's Uncle Lucius terug roepen want dat is echt heerlijk! Zo rustig laid back en dan gewoon een heel mooie tekst erbij. Voor mij wat minder persoonlijk maar blijft geweldig om lekker om op achterover te zitten met een lekker glaasje whisky of whiskey in de pootjes, die komt sowieso in mijn zoekopdrachten.
 

inhethoekje

Active member
Ik had er geen platen van, draaide het dus ook nooit, en toch, als ik in de auto zit of in een kroeg sta en ze draaien dit nummer wordt ik altijd vrolijk en zing het met volle borst mee.
(het chalalala gedeelte uiteraard)


Thanks Albert, R.I.P.
 

Unregistere

Well-known member
Vandaag eens een muntje doneren aan het bijzondere Belgische label Heaven Hotel. Onlangs bracht dit label een verzamelaar uit, genaamd God Owes Us A Swimming Pool. Geen best of, meer een soort dwarsdoorsnede van wat ze zoal uitgebracht hebben. Heaven Hotel was een voormalig bordeel, dat door een groep muzikanten rond Rudy Trouv? (ex-dEUS) werd omgebouwd tot oefenhok. Daaruit ontstonden de meest creatieve samenwerkingsverbanden en nieuwe bands. Muzikaal zeer interessant, maar te grillig voor het grote publiek. Kortom, die verdienen wel een muntje, want dat zwembad komt er vast niet.

Op de verzamelaar staan nummers van onder andere Kiss My Jazz, The Love Substitutes, Mitsoobishy Jacson, Franco Saint de Bakker, The Rudy Trouv? Sextet, Gore Slut, Pox, Deweze + Deweze, Dead Man Ray en Daan, maar ik kies voor dit fantastische nummer van Sue Daniels:

 

Unregistere

Well-known member
Vandaag in de auto steeds The Lemonheads gedraaid. Ritjes waren van een dusdanige lengte dat ik het album Come On Feel uit 1993 twee keer volledig heb kunnen luisteren. Blijft toch een heerlijke plaat. In mijn ogen toch nipt hun beste, voor It's A Shame About Ray. Dus een muntje voor de band rond Evan Dando:

 

inhethoekje

Active member
Zo vader, zo zoon, Justin begint beter te worden als zijn ouwe heer Steve, en die is al goed.
Je zoon een ''second name'' geven die verwijst naar een van de beste singer/songwriters die de VS ooit heeft voorgebracht nl Townes van Zandt schept verwachtingen en eigenlijk is dat onbegonnen werk voor Justin maar het maakt zijn muziek er niet minder mooi door.

Daarom gun ik die jongen een muntje, een klein duwtje in de rug kan hij wel gebruiken:

 

de waan

Well-known member
Mijn favoriete lawaaiband van de laatste jaren is toch wel Thee Oh Sees. Zo productief als de band van John Dwyer zie je tegenwoordig niet meer zo vaak. Ieder jaar minimaal ??n nieuw album en soms ook wel twee. De laatste worp Mutilator Defeated At Last is weer een bijzonder fijn plaatje vol verschroeiende woestijnhorrorrock rechtstreeks vanuit de garage.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan