Unregistere

Well-known member
FC Lisse blijft op stoom. 3-0 voorsprong in de topper tegen Odin'59.
Lijkt een maatje te groot voor de rest en op weg naar de 2e divisie.

Dat lijkt mij wel een heel voorbarige conclusie. Ze staan drie puntjes voor op ons en Scheveningen en vier op IJsselmeervogels, met nog 25 duels te spelen. En tegen deze drie ploegen moeten ze straks allemaal nog... Als Lisse uit die serie inderdaad negen punten pakt, dan kun je wellicht zeggen dat ze een maatje te groot zijn. Maar voorlopig lijkt me dat nog absoluut niet het geval, ook al is 3-0 tegen countermachine ODIN '59 wel een knap resultaat.

Wij boekten een verrassend eenvoudige overwinning op Rijnsburgse Boys. Het hielp natuurlijk wel dat het binnen zes minuten al 2-0 was. Daarna lieten we prima kansen op meer liggen. Rijnsburg deed pas kort voor rust iets terug, maar toen had onze keeper een goede redding in huis. Na rust probeerden zij het nog wel, maar ASWH kwam geen moment in gevaar. In de omschakeling hadden we het al veel eerder kunnen en moeten beslissen. De 3-0 viel echter pas in de slotfase. Maar goed, weer een lekkere zege dus!

De Groene Scout

Unregistere, jij bent de kenner, ik de twitter-teletekstvolger. Op basis daarvan denk ik dat het een vrij eenvoudig seizoen wordt voor FC Lisse.

Unregistere

Okee, maar zelfs dan vind ik het nog wel een opmerkelijke conclusie. Het is toch (nog) niet zo dat ze al een enorm gat hebben geslagen. Maar we gaan het zien!

ASWH na bliksemstart overtuigend langs Rijnsburgse Boys

ASWH speelde vanmiddag voor het eerst sinds 2010 weer eens een competitieduel tegen Rijnsburgse Boys. In het verleden bleken de Uien vaak een taaie opponent voor ASWH. Op het fraaie kunstgrasveld van sportpark Schildman rekende de ploeg van trainer Jack van den Berg echter overtuigend af met de bezoekers uit Rijnsburg. Na een bliksemstart stond ASWH al na zes minuten spelen op 2-0, waarna de ploeg eigenlijk verzuimde om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Ook in de tweede helft bleven diverse kansen onbenut, maar in de slotfase liepen de Ambachters toch nog verder uit naar 3-0. Dankzij de nieuwe overwinning blijft ASWH keurig tweede in de derde divisie.

Van den Berg koos ook tegen Rijnsburgse Boys weer voor de vertrouwde namen van de afgelopen weken. Jerry Tieleman keerde wel terug in de wedstrijdselectie. Hij speelde eerder op de dag een helft met het tweede elftal en nam vervolgens plaats op de reservebank. Jeffrey Altheer maakte eveneens minuten in het tweede, terwijl John van Vugt en Jeremy Hubregtse vanwege blessures nog ontbraken.

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal liet ASWH zien met welke intenties het elftal aan de wedstrijd was begonnen. De scherpe start leverde vroeg succes op. Na een dieptepass van David Almeida kwam Robbert Olijfveld in balbezit. Hij ging rond het strafschopgebied in duel met routinier Bart Freke en vond vervolgens Peter de Lange, die keurig naar binnen kapte en de bal prima in de hoek schoot. Een openingstreffer in de derde minuut was natuurlijk al prettig, maar het werd nog mooier voor ASWH. Na een overtreding op Peter de Lange kregen de Ambachters een vrije trap op een mooie positie. Mels van Driel mikte op doel, maar schoot in de muur. De linkspoot nam de terugspringende bal echter ineens weer op de schoen en zijn inzet eindigde schitterend in het doel van de bezoekers. 2-0, na zes minuten!

ASWH nam na die vroege voorsprong bepaald geen gas terug en kreeg de nodige kansen om vaker te scoren. Aanvoerder Jesper van den Bosch trof bijvoorbeeld het lichaam van een tegenstander, al had het er ook alle schijn van dat het een arm of hand was, maar de aanval liep verder. Peter de Lange schoot op doel, maar daar kopte een Rijnsburger de bal nog net voor de lijn weg. Ook collega-spits Robbert Olijfveld kreeg op aangeven van Jesper van den Bosch een goede kans. Hij mikte net voorlangs. Rond het half uur werd Olijfveld opnieuw bediend. Zijn tegenstander greep hem flink vast, maar de spits bleef overeind en dus gaf scheidsrechter Keijl voordeel. De zwaar gehinderde Olijfveld tikte de bal naast en dus leek het voordeel verdwenen, maar van een strafschop wilde de bij vlagen zeer warrig leidende Keijl niets weten.

Pas in de slotfase van de eerste helft liet Rijnsburgse Boys zich voor het eerst in offensief opzicht zien. Op dat moment hadden de gasten al gewisseld. De ervaren, lange spits Joost Leonard was in de ploeg gekomen. De bezoekers kregen uit het niets een grote kans toen Martijn Tjon-A Njoek alleen voor Stef Doed?e kwam te staan. Doed?e redde echter heel goed en voorkwam daarmee de aansluitingstreffer. Belangrijk, want een goal had alle spanning terug in de wedstrijd gebracht. Nu mocht ASWH met een 2-0 voorsprong gaan rusten, ook al omdat een voorzet van de doorgebroken Lars Bosscha net voor het vijandelijke doel langs gleed.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid opnieuw voor ASWH. Jesper van den Bosch kapte zich na een uitval goed vrij, maar zijn poging met links was te zacht om doelman Van Nieuwkoop te verontrusten. De bezoekers speelden na rust beter dan in de eerste helft. Rijnsburgse Boys probeerde ook wel iets aan de achterstand te doen, maar kon ASWH maar zelden in verlegenheid brengen. Wel diende Stef Doed?e in actie te komen na een kopbal van Martijn Tjon-A Njoek. Wederom kwam de goalie van ASWH als winnaar uit de strijd.

ASWH legde regelmatig fraaie aanvallen op de mat. Een mooi voorbeeld was de snelle aanval waarbij Stanley Husen de bal inspeelde op de ijzersterke Peter de Lange, die vervolgens knap de goed doorgelopen Lars Bosscha bediende. Helaas mikte Bosscha te hoog. Ondanks de meer offensieve intenties van Rijnsburgse Boys lag een derde Ambachtse goal eerder voor de hand dan een aansluitingstreffer. Met Bart Deprez voor Robbert Olijfveld ging ASWH het slotkwartier in. Deprez scoorde direct bijna toen hij na een schitterende aanval met Peter de Lange, Lars Bosscha en Stanley Husen mocht afronden. De Zeeuw schoot helaas naast. Toch zou Deprez zijn eerste competitiedoelpunt voor ASWH nog maken. Jesper van den Bosch leidde de treffer met een goede actie in. Hij rukte op richting het strafschopgebied en speelde Deprez aan, die vervolgens de 3-0 in het net prikte.

Dat was de definitieve beslissing. Van den Berg gunde nog een invalbeurt aan Shabir Isoufi en Jerry Tieleman, die na zijn operatie voor het eerst dit seizoen in actie kwam in het eerste elftal. De stand wijzigde niet meer en dus mocht een overtuigend spelend ASWH wederom drie punten in ontvangst nemen. Door die zege blijft ASWH tweede op drie punten van koploper FC Lisse. Volgende week spelen de Ambachters de verre uitwedstrijd in Friesland bij Harkemase Boys. Ongetwijfeld stapt het team met vertrouwen de bus in!

ASWH - Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0)
3. 1-0 Peter de Lange 6. 2-0 Mels van Driel 83. 3-0 Bart Deprez
Scheidsrechter: G. Keijl

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (85. Shabir Isoufi), Mels van Driel (89. Jerry Tieleman); Peter de Lange, Robbert Olijfveld (75. Bart Deprez)

Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop; Masies Artien, Bart Freke (41. Joost Leonard), Sven Verlaan; Roderick Gielisse, Wesley Goeman, Jorn van Lunteren, Jordy Strooker; Max Hudepohl, Martijn Tjon-A Njoek, Marvin Wijks

Straks maar eens even TV West kijken! :duim:

Unregistere

Je kent hem nu onderhand toch wel een keer?

Da's ook wel weer zo. ;)

Speelronde 9

DVS '33 Ermelo - Huizen 2-1 (0-0)
50. 0-1 Iry Etwi 90 (+1). 1-1 Roald de Vries (strafschop) 90 (+5). 2-1 Deniz Sahbaz

Quick Boys - FC Rijnvogels 1-2 (1-0)
19. 1-0 Max van Steen 85. 1-1 Arno Dijkstra 90. 1-2 Jaap van Duijn (strafschop)

SteDoCo - Harkemase Boys 4-1 (2-0)
17. 1-0 Hakan Tokul 21. 2-0 Kevin Patijn 60. 3-0 Jordey van Dam (strafschop) 65. 3-1 Oebele Schokker 77. 4-1 Jay Jay Meierdres

IJsselmeervogels - Jong Almere City FC 4-1 (2-1)
4. 1-0 Sherwin Grot (strafschop) 20. 2-0 Ali Akla 23. 2-1 Jean Willy Mapinga 54. 3-1 Mike van de Laar 69. 4-1 Oktay ?zt?rk

=. Peter de Lange (ASWH) 7

Jaap van Duijn schoot FC Rijnvogels in de laatste minuut vanaf de stip naar winst in de derby bij zijn oude liefde Quick Boys

Unregistere

Mooi stuk is dat!

Dit kon mij ook erg bekoren:

Haha ja, dat heeft hij gewoon letterlijk overgenomen van VoZ. ;)

En we hebben de beelden inmiddels ook. Terugkijkend blijft de mooiste aanval eigenlijk onbeloond, maar goed, er zitten wel meer fraaie opzetten tussen zeg ik geheel subjectief.

Unregistere

Nogal ja, dat had ik ook niet verwacht. Ik zag Rijnsburgse Boys vooraf als misschien wel de grootste titelfavoriet. Nu missen ze best wat spelers door blessures natuurlijk, maar tot op heden staan ze al op een behoorlijke achterstand. Al schat ik wel in dat ze straks nog wel gaan klimmen, als ze door deze fase heen zijn.

Zaterdag naar Harkema. Dan hebben we de drie verste half oktober al gehad, prima. Ook leuk, weer eens een compleet nieuwe tegenstander. Serik fluit, als hij hersteld is van de blessure waaraan hij zich zaterdag moest laten behandelen.

Unregistere

Zo, dat was een gezellig dagje Friesland. 8.45 uur de deur uit, 21.30 uur weer binnen, maar dan heb je ook wat. Drie punten. De eerste keer deze competitie dat we misschien wel iets te veel hebben gekregen, want Harkemase Boys was een lastige opponent. Druilerig weer, een zwaar grasveld en ze maakten er een Engelse wedstrijd van met heel veel duels. Daardoor kwam ons positiespel er niet echt uit en werd het dus een knokwedstrijd. Voor rust kopt Peter de Lange de 0-1 binnen uit een vrije trap van Mels van Driel en zo mochten we met een voorsprong naar de kleedkamer.

Kort na rust een schitterende dieptepass van Stanley Husen, goed gecontroleerd door De Lange en koeltjes afgerond: 0-2. Al vlot daarna doen de Friezen echter iets terug via Ezra Schrijver en dan wordt het toch weer spannend. Nadat invaller Shabir Isoufi verzuimde om uit een counter onze derde te maken, scoort Henny Bouius aan de andere kant wel. Toch 2-2 en op zich niet onverdiend. Amper een minuutje later krijgen wij weer een vrije trap. Mels van Driel brengt hem voor de goal en Peter de Lange kopt net voor de doelman zijn derde binnen. De keeper raakt hem daarbij onbedoeld vol met de vuist, dus De Lange was even buiten westen en wist zelfs niet eens meer dat hij nog gescoord had. Direct gewisseld uiteraard, gelukkig gaat het inmiddels - op een flinke bult na - weer goed met hem.

In de dertien minuten die er nog staan en de acht minuten extra tijd die Serik bijtelde was het vooral spannend, maar echt heel dreigend werd Harkemase Boys toen niet meer. Misschien ook een beetje van slag door de derde tegengoal, want ze hadden toen juist alles gegeven om gelijk te maken. Daardoor nemen we de volle buit mee naar huis. Lekker natuurlijk!

FC Lisse won ook, dus ASWH blijft tweede op drie punten van de koploper. IJsselmeervogels is nu derde, want zij wonnen van Scheveningen (1-2) en klommen dus over die ploeg heen.

Harkemase Boys na de achtste nederlaag op rij nu helemaal onderaan, maar als ze zo blijven spelen zie ik ze nog wel stijgen. Vond hen zeker niet de minste tegenstander die wij troffen namelijk.

Unregistere

ASWH neemt drie punten mee uit Friesland

Vanmiddag stond er opnieuw een verre uitwedstrijd op het programma voor ASWH. De Ambachters speelden voor het eerst in de historie bij Harkemase Boys. De ploeg van trainer Jack van den Berg bracht het lastige duel in Friesland tot een goed einde en nam drie punten mee naar huis. Een door de vele duels ietwat Engels aandoende wedstrijd op een zwaar grasveld werd door ASWH met 2-3 gewonnen. De gastheren legden veel strijd aan de dag in hun poging een serie van zeven opeenvolgende nederlagen te doorbreken, maar ASWH kwam toch op een 0-2 voorsprong. Die verspeelden de Ambachters, maar kort na de gelijkmaker scoorde Peter de Lange opnieuw. Met zijn derde treffer van de middag hielp hij ASWH aan drie zwaarbevochten punten, zodat de tweede plaats in de derde divisie werd vastgehouden.

Van den Berg koos op sportpark De Bosk voor de vertrouwde elf namen van de laatste tijd. Alleen Ryan van Dijk, die momenteel geniet van een vakantie, ontbrak in de wedstrijdselectie. Dat gold uiteraard ook voor de hard aan hun herstel werkende Jeremy Hubregtse en John van Vugt, terwijl Jeffrey Altheer minuten maakte in het tweede elftal.

In een druilerig herfstdecor werd de bal aan het rollen gebracht en direct trok Harkemase Boys ten aanval. De Friezen lieten daarmee zien welke intenties zij hadden, namelijk een ommekeer bewerkstelligen na een lange serie verliespartijen. Hoewel ASWH uiteraard wel probeerde om het gebruikelijke positiespel te spelen, kwamen de Ambachters daar minder aan toe dan in eerdere wedstrijden. Harkemase Boys bleek van plan er een vechtwedstrijd van te maken en sleurde ASWH de duels in. Nadat beide teams wat kleine mogelijkheden hadden gekregen, cre?erde de thuisploeg na een minuut of twintig de beste kans van de eerste helft. Na een aanval over rechts werkte middenvelder Henny Bouius af, maar David Almeida kreeg zijn voet tegen de inzet van de Fries en maakte er een hoekschop van.

Het spel golfde vervolgens op en neer, zonder dat er echt grote kansen te zien waren. Namens ASWH was Peter Verhoeve het gevaarlijkst met een hard schot na een indirecte vrije trap, maar doelman Jansema kon de poging van de Hagenees met enige moeite pareren. Vijf minuten voor rust werd er een overtreding gemaakt op Robbert Oljfveld en kreeg ASWH een vrije trap. Mels van Driel legde die met zijn linker perfect voor het doel, waar Peter de Lange al even fraai de 0-1 in de hoek kopte. Een mooie ontwikkeling voor ASWH, dat daardoor met een voorsprong de eerste helft be?indigde, ook al omdat Stef Doed?e nog een kopbal van een Harrekiet over het doel tikte.

De verwachting was dat Harkemase Boys na rust, spelend richting het fanatieke publiek, nog meer gas zou geven om een resultaat te boeken. Het eerste kansje was ook voor de thuisploeg, maar al vlot sloeg ASWH opnieuw toe. Stanley Husen kwam in balbezit en had de loopactie van Peter de Lange al gezien. Met een afgemeten dieptepass bediende hij de topscorer van ASWH, die de bal prima controleerde en uiterst koel de 0-2 in het doel schoof. Een mooie marge, waarmee ASWH op rozen leek te zitten. Daarom was het jammer dat de Ambachters al snel de aansluitingstreffer moesten slikken. Na een actie aan de linkerkant kreeg ASWH de bal niet weg, zodat Ezra Schrijver de bal hard via de onderkant van de lat in het doel schoot. De spanning keerde dus weer helemaal terug. Net na die goal moest de grensrechter zich even laten behandelen, zodat het spel kort werd stilgelegd. Nadat hij was opgelapt, kon de wedstrijd verder.

Harkemase Boys kreeg uiteraard nieuwe hoop na het doelpunt en zocht naar de gelijkmaker. Een gekraakt schot van rechtsbuiten Matthijs Hardijk eindigde op de bovenkant van de lat en Stef Doed?e hield ASWH in de race door een inzet van Robert Stelpstra knap naast het doel te tikken. Doordat de gastheren risico's namen, ontstond er ruimte in de omschakeling. Bijna profiteerde de ingevallen Shabir Isoufi daar optimaal van. Bediend door Peter de Lange stormde Isoufi op het doel af, omspeelde de uitgekomen doelman, maar was te ver naar de buitenkant gedreven om de bal uit die hoek nog in de goal te krijgen. Zijn poging eindigde dan ook in het zijnet. Ook Peter Verhoeve kreeg nog een kans na een vrije trap van Mels van Driel, maar zijn inzet vloog naast het doel. Geen derde Ambachtse goal, maar de tweede van de Friezen viel wel. Een voorzet van de rechterflank werd door Henny Bouius binnen gekopt en zo stond het 2-2. ASWH had de marge dus toch verspeeld.

Met nog ruim een kwartier te gaan kon het plots weer alle kanten op. Twee minuten na de gelijkmaker kreeg ASWH een vrije trap. Opnieuw zorgde Mels van Driel er met een ragfijne trap voor dat de bal in het strafschopgebied kwam en daar kopte Peter de Lange zijn derde van de middag achter de doelman. Zijn tiende van het seizoen, al kreeg de spits er zelf weinig van mee. De keeper van Harkemase Boys raakte in een poging de bal weg te stompen namelijk het hoofd van De Lange, die even buiten westen was. Hij moest zich ook laten vervangen door Bart Deprez. Gelukkig ging het na afloop, afgezien van een flinke bult, al weer beter met De Lange.

ASWH hield de voorsprong in de slotfase goed vast. Natuurlijk probeerde Harkemase Boys het nog wel, maar meer dan dreigend werden de Friezen niet meer. Juist ASWH had toen regelmatig balbezit en hield de bal in de ploeg, om te voorkomen dat de gastheren nog gevaarlijk konden worden. Van den Berg bracht met Jerry Tieleman nog versterking voor de luchtmacht in de achterhoede, om de hoge ballen van de Friezen onschadelijk te maken. Ook de acht minuten extra tijd kwam ASWH zonder kleerscheuren door en dus leverde de eerste ontmoeting met Harkemase Boys direct drie punten op.

Wederom een overwinning dus, na een wedstrijd waarin ASWH niet zo voetbalde als het zo vaak dit seizoen deed. De Ambachters kregen voor het eerst misschien ook wel iets te veel, maar dat maakte de vreugde na afloop er natuurlijk niet minder om. Bovendien is het dit seizoen ook wel eens andersom geweest. Het zegt hoe dan ook iets over het karakter van de ploeg dat dit soort wedstrijden, waarin er om meer wordt gevraagd dan voetbal alleen, winnend worden afgesloten! ASWH blijft daardoor tweede op drie punten van koploper FC Lisse. Volgende week is er een vrij weekeinde in de derde divisie. Wel oefenen de Ambachters komende dinsdag thuis tegen Kozakken Boys en daarna volgt op dinsdag 25 oktober de wedstrijd in de KNVB Beker tegen Spakenburg. Wederom een mooie uitdaging.

Harkemase Boys - ASWH 2-2 (0-1)
40. 0-1 Peter de Lange 51. 0-2 Peter de Lange 55. 1-2 Ezra Schrijver 74. 2-2 Henny Bouius 76. 2-3 Peter de Lange
Scheidsrechter: D. Serik

Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling; Johnny de Vries, Oebele Schokker, Henny Bouius; Matthijs Hardijk (63. Jorco van Hezel), Robert Stelpstra (78. Heine Uuldriks), Ezra Schrijver (90. Rolf Dijk)

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (65. Shabir Isoufi), Mels van Driel; Peter de Lange (79. Bart Deprez), Robbert Olijfveld (88. Jerry Tieleman)

Unregistere

Speelronde 10

Capelle - DVS '33 Ermelo 0-1 (0-0)
74. 0-1 Benjamin Roemeon

Harkemase Boys - ASWH 2-3 (0-1)

Huizen - Jong FC Groningen 2-2 (1-2)
15. 0-1 Gijs Jasper (strafschop) 19. 1-1 Denny van Loen 23. 1-2 Michael Brey 60. 2-2 Guido de Graaf

Jong Almere City FC - ONS Boso Sneek 3-1 (0-0)
60. 0-1 Renco van Eeken 76. 1-1 Maarten Davids 80. 2-1 Emre Bal 82. 3-1 Jasper Waalkens

ODIN '59 - Quick Boys 0-1 (0-0)
74. 0-1 Max van Steen

Rijnsburgse Boys - SteDoCo 4-1 (1-1)
29. 0-1 Joran Schr?der 38. 1-1 Martijn Tjon-A Njoek 56. 2-1 Roderick Gielisse 59. 3-1 Joost Leonard 88. 4-1 Joost Leonard
Rood: Shelton Martis (SteDoCo), Roy Weber (SteDoCo)

FC Rijnvogels - FC Lisse 1-2 (1-0)
27. 1-0 Arno Dijkstra (strafschop) 62. 1-1 Martin van Eeuwijk 75. 1-2 Koen Fokkema

Scheveningen - IJsselmeervogels 1-2 (0-0)
80. 0-1 Bryan Burgerhout 87. 1-1 Tim Peters 90 (+3). 1-2 Sherwin Grot

VVOG - Jong FC Volendam 1-3 (1-2)
12. 0-1 Bert Steltenpool 29. 1-1 Jeremy de Graaf 37. 1-2 Bert Steltenpool 90. 1-3 Joey Veerman

=. Sherwin Grot (IJsselmeervogels) 8

Peter de Lange scoorde drie keer voor ASWH in het gewonnen uitduel bij Harkemase Boys en is nu gedeeld topscorer van de derde divisie zaterdag met tien doelpunten