Voetbal op TV

gevegt

Well-known member
De enige reden dat Ziggo nog gratis voetbal kan uitzenden is dat hun contract met Fox langer doorloopt dan KPN. Hun beurt komt dus nog en dat weten ze donders goed. Vandaar dat ze KPN ook steunen.
 

JMD

Well-known member
Het gaat dus niet goed met Foxsports. Als je telecomaanbieders al gaat dwingen om tegen een bedrag van 2 euro extra die zender verplicht in je pakket op te nemen. Mensen die totaal geen interesse in voetbal hebben zouden hier niet extra voor hoeven te betalen.

Dat het niet goed gaat met Fox daar had ik dat artikel niet voor nodig. Er is allang bekend dat in Nederland betaalkanalen niet winstgevend zijn en dat ook nooit zullen worden. Een te kleine markt, de open netten zijn heel sterk (wettelijk is vastgelegd dat een flink aantal sportevenementen op het open net te zien moeten zijn). Sport7, Canal+, Supersport, FOX... Allen zijn ze uiteindelijk verdwenen door die problemen. Alleen Sport1/Ziggosport doet het nu goed, maar dat is door de deal met Ziggo, want Sport1 stond er ook niet best voor. Wel beter dan FOX, maar SPort1 heeft ook gewoon een heel goed pakket, en nu Ziggo de PL weer terugheeft is hun pakket alleen maar sterker geworden. Als je al rechtstreeks oefenduels als PSV - Eindhoven, Everton - MK Dons, Ajax - Lieffering etc rechtstreeks gaat uitzenden dan is het eigenlijk wel klaar... Dat soort oefenduels van Ajax, PSV en Feyenoord lenen zich voor een leuk itempje in het sportjournaal van 5 minuten met alle doelpunten, een interview met de bloednerveuze kantinejuffrouw van het sportcomplex en de materiaalman, en een sfeerverslag...
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Het maakt mij niet uit allemaal, als het me verdomme maar niet gaat gebeuren dat ik straks opeens moet overstappen om m'n eredivisiewedstrijdjes te zien.
 

Batigoal

Well-known member
Het is dat Ziggo in Capelle (nog steeds) zwaar zuigt, anders was ik allang overgestapt. Heb ik normaal ook geen moeite mee.
Werkgever, energie, whatever.... Als 't me niet meer zint ben ik weg. En KPN, hoewel superstabiel, loopt wel meer en meer achter.

Ziggo doet 't slim. KPN heeft gewoon zitten slapen de laatste jaren.

Dat is heel erg regiogebonden. Mijn broer heeft Ziggo en dat is niet te doen. KPN is in Rijnmond het best. Maar in Noord-Brabant bijvoorbeeld is dat weer omgedraaid.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Dat is heel erg regiogebonden. Mijn broer heeft Ziggo en dat is niet te doen. KPN is in Rijnmond het best. Maar in Noord-Brabant bijvoorbeeld is dat weer omgedraaid.

Dat is een heel bekend verhaal. Gezien de slechte reputatie van KPN in Hoorn durf ik zelfs in Amsterdam geen 1-jarig contract aan.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Voetbal op TV

Als ze hem wel erin stoppen, dan stap ik wellicht over naar KPN. 90% van de tijd zal ik naar Fox Sports 1 kijken en bij Ziggo is dat veel duurder. Het Ziggo Sport/Sport 1 pakket kan je geloof ik bij KPN bij overstappen wel relatief gunstig krijgen. Gezien ik ook al met mijn mobiel bij KPN zit zou het interessant kunnen zijn.
 

gevegt

Well-known member
Als ze het doen krijgen ze gegarandeerd een proces aan de broek van een klantenorganisatie. En terecht.
Komt bij dat het dan hun probleem wordt, dat moet je nooit willen.
 

JMD

Well-known member
Nu maar hopen dat KPN de poot stijf houdt en Fox niet in het standaard pakket doet.

KPN heeft nu echt een probleem, want wat ze ook kiezen, het gaat ze klanten kosten.
*) Als ze FOX in het standaardpakket gooien moeten de klanten 2 euro extra betalen wat klanten zal kosten
*) Als ze FOX niet in het standaardpakket doen (en dus ook de betaalkanalen niet) dan zal het ook klanten kosten (nl hen die voetbal willen zien op FOX)

Ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Voetbal op TV

Zijn er echt zoveel mensen die voor 2 euro per maand gaan overstappen? De omgekeerde route levert Ziggo abonnees 15 euro of zoiets per maand potentieel op. De categorie die zoals ik vrijwel alleen maar naar Fox Sports 1 kijkt.
 
Bovenaan