De Bewegers

Jozsef

New member
Vervelende afstand, zeker met tempo zoeken. Ik zat er direct lekker in, vandaar ook dat PR denk ik. Normaal moet je toch even zoeken naar 't (voor mij toch pittige) tempo.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Het is voor vrijwel iedereen een vervelende afstand. Je moet gewoon meteen al tempo maken.
 

Pascallovic

Well-known member
Gewoon een mooie tijd hoor. Heb hem zelf al 15 jaar niet meer gelopen. Ben er nooit heel serieus mee bezig geweest toen ik hem liep.
 

Jozsef

New member
Gisteravond een wat langere duurloop gelopen (13.5km) en ik kreeg onderweg het gevoel dat m'n huidige schoenen (GT-1000) wel zo'n beetje op zijn.
Rekensommetje gemaakt, ik zit inderdaad al ruim over de 1000 km heen. Gemiddeld 15km per week, x 50.... Heb de schoenen alweer 2 jaar dus het werd inderdaad hoog tijd.

Vanochtend langs Run2Day geweest voor een loopanalyse. Matig overpronerend dus, maar zover was ik al.(GT-1000). Je kan daar in de zaak een stuk lopen, dus diverse merken aangehad.
Ik kwam toch weer uit bij Asics, die zit gewoon het beste. Ben nu wel voor de duurdere versie gegaan, de GT-2000. Licht verschil, maar w?t een heerlijke schoen.

http://www.asics.com/nl/nl-nl/gt-2000-4/p/0010255955.9043
 

Jozsef

New member
Middagje biken, lekker gereden. 52.2 km totaal. 15.5 km/h gemiddeld.

29xen0k.jpg
 

Max

Administrator
Forumleiding
Lekker bezig hoor.

Ik ben nog steeds druk met mijn marathontraining. Nog een krappe maand voor de marathon. Nog een week hard trainen en dan begint het gas terugnemen alweer.

Vorige week dinsdag met bovenbeen klachten vroegtijdig de training afgekapt. Donderdag op marathontempo keurig de 14 km afgedraaid. Vrijdagochtend vroeg voor zessen de deur uit en 16 km hardgelopen op de vetverbranding modus. Zondag op de dag van de JC schaal 24 km hardgelopen en nog voor tien uur 's ochtends zat ik alweer keurig aan de spaghetti. Afgelopen dinsdag had ik echt geen trek in de training gezien het druilerige weer en wat drukte op het werk. Donderdag weer keurig de 14 km op marathontempo afgedraaid. Vrijdagochtend kon ik mijn nest niet uitkomen en vrijdagavond liep het op het werk uit. Dus de 16 km op vetverbranding heb ik gisterochtend gelopen. Vanmorgen voor FC Groningen - Feyenoord heb ik 24 km hardgelopen. Niet heel gek veel boven mijn marathontempo.
 

Jozsef

New member
KilometervreterT, pfff moet er niet aan denken. Ik heb al moeite met een duurloop van 15 km. Die halve gaat er overigens snel een keer van komen. :duim:
Meer gaat 'm niet worden, en dat vind ik op mijn leeftijd eigenlijk wel prima. Merk ook wel na 3 1/2 uur knallen op de bike dat het lichaam het behoorlijk zat is.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Mijn vader die toch wel wat jaartjes ouder is loopt nog keurig zijn marathons. Al zit hij de laatste paar keren wel boven de 4 uur. Verder veelal tussen de 3.46 en 4 uur. Op een gekke marathon als Athene na. Die loopt na de Dingle marathon een maand later de marathon van Turijn.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Dan is een marathon lopen erg knap. Hij loopt al lang zeker?

Eind 1997/begin 1998. Toen was mijn vader ook al 42. Liep zijn eerste marathon al vrij snel nadat hij was begonnen met hardlopen. Is altijd wat aan de zware kant gebleven.
 

Jozsef

New member
Respect voor je pa! Ondertussen..... vanavond een dik PR gelopen op de 10k. Was sinds april 54.51, net 47 seconden eraf gehaald tot 54.04.
Rustig begonnen en na 8k zat ik op pr-schema. Toen kon ik nog goed aanzetten. Ook wel ideale omstandigheden vanavond hoor. En fitter dan ooit.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ik voelde op de baan wel weer wat mijn bovenbeen. Op de weg en in het bos loop je dat er toch iets makkelijker eruit. In de twee weken voor de marathon kan dat wel herstellen als ik een weekendje weg ben en de trainingskilometers sowieso gering zijn. Relatief rustig aan kunnen doen. Was een nieuwe dame en die trok het tempo niet helemaal. Dus sociaal iets gas teruggenomen. Alleen je oefeningen moeten afdraaien is als je net nieuw bent niet te doen. Erg lastig voor een beginner om het juiste tempo te pakken. Op zich ook wel prima gezien de fase van de marathontraining waar ik in zit. Donderdag de volgende training.
 

Jozsef

New member
Zo, ik ben erbij. Steeds hoger klikken voor je verwachte eindtijd. Dat is toch wel lekker h?? :duim:
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ik heb hetzelfde aangeklikt als vorig jaar. Dus weer onder de 1.05 en lekker vooraan starten.
 

Jozsef

New member
Ik heb me ingeschreven tussen de 1.20 en 1.25. Vorig jaar 1.26.05 gelopen. Dat moet dus sneller. Wel schuif ik bij de start alvast wat naar voren want vorig jaar was het, vooral de eerste km's, erg druk met langzamere lopers.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Moet je wel lukken. Vorig jaar had je toch ook wat fysieke mankementen?

Ik heb overigens de bevestiging dat ik vooraan mag starten inmiddels ook al binnen. Top organisatie!
 
Bovenaan