FC Twente Nieuws topic

Max

Administrator
Forumleiding
Desnoods halen ze geld op uit Zeist. Ze kunnen de beroepscommissie uitspraak zo lezen dat ze hoe dan ook naar categorie 2 gaan.
 

de waan

Well-known member
Het zal ongetwijfeld wel weer goed komen (net zoals degradatie ook echt geen faillissement had opgeleverd), dat zal niemand verbazen, maar ze maken er wel een ongelofelijk soepzooitje van.
 

Max

Administrator
Forumleiding
FC Twente Nieuws topic

Jammer dat hij bij Excelsior vertrekt, maar gelukkig niet naar FC Twente.

Ik lees overigens dat Wessels een persoon in de RvC wil hebben, dat lijkt mij geen heel onredelijke eis. Bij Feyenoord leveren de Vrienden van Feyenoord ook twee van de vijf leden van de RvC.
 

Pascallovic

Well-known member
Ondertussen gaat Stans niet naar Twente, maar naar NAC. De nieuwe werkelijkheid.
Ik vind het voor Excelsior ook pijnlijk dat ie nu een divisie lager gaat spelen, dan dat hij nog een jaar daar in de Eredivisie wilt spelen.

Jammer dat hij bij Excelsior vertrekt, maar gelukkig niet naar FC Twente.

Ik lees overigens dat Wessels een persoon in de RvC wil hebben, dat lijkt mij geen heel onredelijke eis. Bij Feyenoord leveren de Vrienden van Feyenoord ook twee van de vijf leden van de RvC.
FC Twente heeft juist net de statuten gewijzigd zodat investeerders niet meer in de RvC komen om de boel te verkloten wanneer hun investeringen in gevaar komen.
 

De Groene Scout

Well-known member
Nou, we kunnen gewoon beginnen aan de competitie:
ENSCHEDE - FC Twente kan rekenen op een lening en garantstelling van sponsoren. FC Twente kan op 1 juli bij de KNVB aantonen, dat het over voldoende liquiditeiten beschikt. Er zijn twee leningsovereenkomsten met Reggeborgh, het investeringsbedrijf van Dik Wessels, van elk vier miljoen euro, gespreid over twee jaar. Bovendien staat een vijftiental ondernemers samen voor 12 miljoen garant.
Dat bevestig Alexander van der Lof, topman van TKH Holding in Haaksbergen, die de vergadering gisteravond voor zat.

Daarmee kan de club aan de competitie beginnen. Voorbij zijn de problemen echter nog niet, want er is vanuit de ondernemers die de club voort helpen scherpe kritiek op de raad van commissarissen, die er pas een week zit, en ook op de directie. De raad van commissarissen van FC Twente was maandagavond laat nog in vergadering met de directie over hoe er gereageerd zou moeten worden op de kritiek, die zich toespits op algemeen-directeur Onno Jacobs en de commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. Of zij in functie blijven, is nog onduidelijk.

Zeker is dat Huub Rakorts, voorzitter van de Stichting FC Twente ‘65 die de commissarissen benoemt, aftreedt. Hij vertrekt per 1 juli, maar dat zat volgens woordvoerder Marcel Wendrich al langer in de pen. “Zijn vertrek heeft niets te maken met de huidige situatie en de eventuele wens van de sponsoren die garant staan om een bestuurszel in de stichting in te nemen.”
 

Max

Administrator
Forumleiding
Mooi, dan kan er een nieuw nieuw FC Twente ontstaan. Je weet nooit waar dat later nog goed voor is.
 

De Groene Scout

Well-known member
Alles voor de club; dus ook een vertrek. Goed bezig die Jacobs!!!
ENSCHEDE - Onno Jacobs is niet langer op interim-basis algemeen directeur bij FC Twente. Hij krijgt een andere rol. Dat werd dinsdagavond duidelijk na een vergadering tussen de raad van commissarissen van FC Twente en de sponsors die garant staan voor een lening van 12 miljoen euro.


Commissarissen en de sponsors sloten dinsdag de rijen. Ook de pas benoemde commissaris Bert Nijboer is vertrokken, alsmede Cees van Ast, lid het bestuur van de Stichting FC Twente ’65. Deze stichting benoemt de commissarissen.

Mutaties
Van Ast vertrekt ‘wegens gezondheidsredenen’ en wordt opgevolgd door Axel F?hri Schnetlage. Alexander van der Lof, topman van Twentsche Kabel, volgt Huub Rakhorst op als voorzitter van de Stichting FC Twente ’65. Het vertrek van Rakhorst zat al langer in de pen, de KNVB is begin vorige week al ingelicht over zijn vertrek. FC Twente moet heel erg op zijn tellen passen bij het doorvoeren van bestuurlijke mutaties.

Licentie
De KNVB heeft nadrukkelijk aangegeven, dat de club de aanbevelingen uit het rapport Knuppe moet volgen. En de inhoud van dat rapport verbiedt elke inmenging van kapitaalverschaffers op het beleid van de club. De licentiecommissie toetst dat achteraf. Als binnenkort blijkt dat de licentiecommissie van mening is dat er bij Twente toch nieuwe bestuurders verschijnen die er namens de financiers zitten, dan maakt de club het voor de KNVB wel heel eenvoudig om de licentie alsnog in te trekken en De Graafschap in de eredivisie te houden.
 

Pascallovic

Well-known member
Voor de vorm bestuurders en RvC-leden aanstellen om ze binnen een week eruit te gooien voor stromannetjes van de investeerders (Dik Wessels). De KNVB trapt er allemaal in.
 
Bovenaan