Uitslagen halve finales: (2x 90 minuten)

Finales: (donderdag eerste 90 minuten, zondag tweede 90 minuten)
De Graapschap - FC Volendam
Roda JC - NAC Breda

zwammy

Nou, tegen Roda spelen zoals de 2e helft en er zitten geen Limburgse clubs in de eredivisie volgend jaar.

Joost

Roda v Emmen was toch een heel ander potje dan afgelopen vrijdag. Emmen was nu gretig, feller en beter. Ondanks de vroege 1-0 (prima afgemaakt na een slippertje achterin) was het eigenlijk de hele middag zweten terwijl Emmen geeneens echt veel kansen creeerde tot de weergaloze 1-1.

Wij komen dan volkomen tegen de verhouding in, ongeveer in het rustsignaal, op 2-1 en direct na rust twee dotten van kansen om het te beslissen. Dat lukt niet en Emmen weer in de aanval maar verder dan die 2-2 kwamen ze niet.

Nijhuis floot zoals altijd als hij Roda moet een draak van een wedstrijd al waren we dit keer eens niet de dupe daarvan. Van Leer verdiend gewoon een rode kaart en wat Hocher doet is gewoon dom en had ook rood moeten. Vossebelt verdiende donkerrood met zijn aanslag op Janssen en krijgt slechts geel. Maar voor de kijkcijfers doet Nijhuis het wel goed want zo bleef het spannend.

Maasveld

Ik zat vandaag in de business lounge van de hoofdsponsor van NAC. Eerste helft was erg afwachtend en ging een beetje gelijk op. De 1-0 vlak voor rust was een klap die VVV niet meer te boven kwam. De 2de helft was NAC stukken gretiger en kwamen ze er een paar keer goed doorheen. De 2-0 en 3-0 waren een logisch gevolg van de gatenkaas bij VVV. Ik denk ook dat de energie die vrijdag in de wedstrijd is gestopt vandaag in de 2de helft werd gemist. Het viel vandaag ook allemaal net niet goed. Op basis van de 2 wedstrijden had VVV veel meer verdiend dan een 4-0 nederlaag, maar het ontbrak aan een nodige portie geluk en scherpte in de afronding. Deze voetaljaargang in ieder geval wel met opgeheven hoofd af kunnen sluiten.

zwammy

Helemaal mee eens Maasveld. Op de laatste 30 minuten na waren jullie gewoon sterker. Toch de ervaring die het hem doet.