Fortuna Sittard Nieuws

almere036

Member
Almere is ook nog opzoek :D

Maar ze zijn nu in gesprek met Andries Noppert, lijkt me geen geweldenaar zoals Kaya
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
Fortuna-adviseur Paul van der Kraan is nog niet zo positief over de situatie bij de club uit Sittard.
Dat laat hij weten in een verklaring op de website.

Definitieve oplossing
Woensdag moet Fortuna Sittard de begroting voor komend seizoen inleveren bij de KNVB, ook moet er dan een definitieve oplossing zijn voor het liquiditeitsprobleem van het afgelopen seizoen. Maar volgens de crisismanager is er nog steeds geen definitieve oplossing. "De komende dagen zijn allesbepalend voor het voortbestaan van Fortuna. Laat ik helder zijn: het is momenteel zeer onzeker of de club de huidige crisis overleeft."
Ook vrijdag is een belangrijke dag. "Omdat onze accountant enige dagen nodig heeft om de door Fortuna aangeleverde begroting te controleren, moeten we uiterlijk vrijdag 10 juni het volledige bedrag bijeen hebben om het crediteurenakkoord mee te betalen."

Levensgroot probleem
Volgens Van der Kraan valt het crediteurenakkoord duurder uit dan aanvankelijk gedacht vanwege onvoorziene posten te zijn. "Ik heb de afgelopen week gezocht naar manieren om de hogere kosten te beheersen. Er is mogelijk een oplossing gevonden, maar het is onduidelijk of de daarbij behorende voorwaarden op tijd gerealiseerd kunnen worden. Op dit moment kan ik niet vertellen wat die voorwaarden zijn. Wel kan ik aangeven dat het doorgaan van deze voorwaarden van levensbelang is."

"Als uiterlijk in de loop van vrijdag hierover een akkoord is bereikt, dan ziet het er voor de club goed uit. Lukt dit niet, dan hebben we een levensgroot probleem."
Van L1.
 

Janssen

Well-known member
Als ze het wel halen zal het mes dusdanig in budgetten moeten dat ze toch wel degraderen en dan is het net zo goed afgelopen. Weinig om naar uit te kijken in elk geval.
 

Joost

Well-known member
Als ze het wel halen zal het mes dusdanig in budgetten moeten dat ze toch wel degraderen en dan is het net zo goed afgelopen. Weinig om naar uit te kijken in elk geval.

Ik begin me langzamerhand af te vragen of EVV niet ruimer in de financi?n zit dan Fortuna.
 

Janssen

Well-known member
Weet ik niet. Die hebben met totaal andere kostenposten te maken dus een beetje appels en peren ook.
 

Joost

Well-known member
Goed nieuws Janssen;

Fortuna Sittard is uit de financi?le problemen. De clubleiding heeft een definitieve oplossing gevonden voor het liquiditeitsprobleem van het afgelopen seizoen, zodat alle verplichtingen die voortvloeien uit het crediteurenakkoord kunnen worden nagekomen. Ook voldoet de begroting voor het komende seizoen aan het verplichte Plan van Aanpak, dat Fortuna Sittard in een eerder stadium met de licentiecommissie van de KNVB afstemde. De accountant van Fortuna Sittard heeft de nieuwe begroting beoordeeld en geaccordeerd.

Het was geruime tijd uiterst onzeker of Fortuna Sittard bleef bestaan, omdat het crediteurenakkoord 600.000 euro hoger uitviel dan oorspronkelijk verwacht. De laatste dagen heeft de clubleiding er alles aan gedaan om deze hogere kosten te beheersen. Dinsdagavond vond Fortuna Sittard de definitieve oplossing, die woensdagochtend officieel werd bekrachtigd.

De nieuwe begroting moet uiterlijk woensdagmiddag bij de KNVB zijn ingeleverd. Fortuna Sittard zorgt hiervoor.
 

Janssen

Well-known member
Onze beste speler van vorig jaar, Lars Hutten, vertrekt naar SV R?dinghausen. Vierde niveau in Duitsland, dorp met krap 10.000 inwoners. Zo ver zijn we gezonken.
 
Bovenaan