Fortuna Sittard Nieuws

Janssen

Active member
Als VVV al een eigen topic krijgt blijven we in Sittard niet achter natuurlijk. Hier alles over de allereerste betaald voetbalclub van Nederland en de echte Trots van het Zuiden.

Momenteel zitten we in ons 13e opeenvolgende overgangsjaar maar iedereen ziet natuurlijk dat we volgend jaar op onze sloffen kampioen worden. In welke competitie blijft nog even spannend.
 

Janssen

Active member
Heel soms is er wel eens goed nieuws.

'Fortuna Sittard heeft mondelinge afspraak met grote investeerder'

LIMBRICHT - Fortuna Sittard hoopt op korte termijn een nieuwe investeerder te presenteren. Dat maakte Martin Masset, directeur van de Limburgse voetbalclub dinsdagavond bekend. "Er is een stuurgroep die onderhandelt met een partij die in aandelen wil investeren van Fortuna Sittard. Er is een mondelinge afspraak."

Masset vertelde op een speciaal voor supporters georganiseerde avond in Kasteel Limbricht enthousiast over zijn plannen met Fortuna. Hij stak het eerder al niet onder stoelen of banken dat hij zo snel mogelijk met de Jupiler League-club naar de eredivisie wil. Al waarschuwde hij voor valkuilen, doelend op een eerdere mislukte 'overname' en op de kapitaalinjectie bij ADO Den Haag.

Masset: "Wij willen een open club zijn en niet belachelijk gemaakt worden. Juist om toestanden als met meneer Wang van ADO Den Haag te voorkomen, vragen wij een aanbetaling aan deze partij. Op dit moment is die er nog niet, maar die verwachten we volgende week. De gehele kapitaalinjectie, die gaat om aandelen, hopen wij in april af te ronden."

Ook vertelde de directeur dat de Limburgers bij de KNVB op de goede weg zijn. De club heeft een positieve beoordeling gehad van de licentiecommissie en gaat daardoor op weg naar de 'veilige' categorie 2. De Sittardse vrees voor puntenaftrek of het intrekken van de licentie is daarmee van de baan.
Aanstaande vrijdag hopelijk definitief uitsluitsel.
 

Maasveld

Well-known member
Ik zag dat Dries Saddiki vrijdag heeft gedebuteerd. Die speelde vorig jaar nog bij mijn cluppie.
 
Kapitaalinjectie van Nederlandse investeerders voor Fortuna Sittard

Ondanks een eerdere mondelinge overeenkomst met een buitenlandse investeerder heeft de stuurgroep van Fortuna de onderhandelingen met deze investeerder gestaakt. Tijdens het formaliseren van de mondelinge overeenkomst werden door de investeerder plotseling aanvullende eisen gesteld, die niet alleen voor Fortuna Sittard onacceptabel waren, maar ook in strijd met de regelgeving van de FIFA.

Vandaag echter heeft Fortuna Sittard met een consortium van Nederlandse investeerders wel definitief overeenstemming bereikt. Die investeerders zullen door middel van fasegewijze aankoop van een deel van de aandelen een substanti?le kapitaalsinjectie in de club stoppen.

De investeerders hebben een inhoudelijke geheimhoudingsplicht als voorwaarde voor deze deal gesteld. Fortuna Sittard wil de komende maanden in alle rust achter de schermen verder kunnen werken aan een uitbreiding van de aandelenverkoop aan andere investeerders. Het consortium zal dientengevolge pas na de zomer van 2015 formeel naar buiten treden over de inhoudelijke kant van deze deal.

Het bestuur en de directie van Fortuna Sittard zullen er alles aan doen om mede door deze kapitaalinjectie per 1 juli, het begin van het nieuwe seizoen 2015/2016, de “zorgencategorie” 1 van de KNVB, waarin Fortuna op dit moment is ingedeeld, te kunnen inruilen voor categorie 2, de categorie van de financieel gezonde clubs.

fortunasittard.nl


Ondanks dat er niks bekend is over de hoogte van het bedrag, ongelooflijk goed nieuws! Cat2 zal nu helemaal binnen handbereik liggen en hopelijk kunnen we komend seizoen weer een selectie samenstellen die wat beter presteert. Al zal er dan ook bij de technische staf wat moeten veranderen ben ik bang.
 

ALenstra

Active member
Zou mooi zijn. Maar dit soort verhalen hebben we toch vaker gehad in Sittard? Die daarna op gebakken lucht gebaseerd waren. Laatste keer toch met een ex-profvoetballer?
 
Luchtkastelen genoeg inderdaad, maar dit keer zijn de handtekeningen dus definitief gezet. Wachten tot september wanneer er meer bekend wordt over de deal, maar de toekomst lijkt er goed uit te zien in Sittard.
 

Maasveld

Well-known member
Ik had hem graag hier gezien. Was niet voor niets aanvoerder van Helmond en basisspeler in de Eredivisie. Sterk in de duels, met name in de lucht uitstekend. Harde werker die nooit verzaakt. Voetballend is het dan wel wat magertjes. Het is natuurlijk wel afwachten hoe hij uit zijn blessure komt.
 

Joost

Well-known member
Wat is dat voor rare opbouw in de voorbereiding voor Fortuna dit jaar. AZ als 2e, EVV als 3e oefenpot en verder alleen maar amateurs als tegenstanders.
 

Janssen

Active member
Wat is dat voor rare opbouw in de voorbereiding voor Fortuna dit jaar. AZ als 2e, EVV als 3e oefenpot en verder alleen maar amateurs als tegenstanders.
Tegenstanders van vergelijkbaar niveau dus.Goed nieuws dan maar. Zowel Kaya als Mert hebben bijgetekend (heel blij mee) en het is de bedoeling dat er deze week nog nieuwe 2 spelers gepresenteerd worden. Het heeft even geduurd maar dan begint het team zowaar vorm te krijgen.
 

Janssen

Active member
Zonder gekheid, met Loen en Janssen ben ik wel blij. Dit zijn spelers die er een jaar of 5 geleden niet over gepiekerd hadden om naar Fortuna te komen. Nu zegt dat laatste meer over de club dan wat anders maar er is in elk geval iets bereikt in die tijd.

Die Lekesiz ken ik eerlijk gezegd niet. Verder heeft Fortuna Lars Hutten op proef en is de verwachting wel een beetje dat die nog vastgelegd wordt.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Janssen lijkt mij een prima spits voor Fortuna Sittard. Zal toch bij de betere spitsen in de competitie horen.
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Loen, Janssen, Hutten... Dat zijn spelers die makkelijk mee kunnen in de (sub)top van de Jupiler League. Doet Fortuna goede zaken mee! Ik hoop echt dat ze eindelijk weer een keer mee kunnen doen om promotie.
 

Unregistere

Well-known member
Bij Sparta viel Loen flink door de mand en was hij erg matig. Bij Dordt deed hij het daarvoor, na een moeizame aanloopperiode, uiteindelijk wel goed. Kan dus nog een beetje alle kanten op, benieuwd hoe hij bij Fortuna zal presteren dan.
 
Bovenaan