Derde divisie zondag 2016/2017

Status
Niet open voor verdere reacties.

bqandy

Well-known member
Gelukkig doen trainers en mensen betrokken bij de clubs -off the record- bij mij dat wel.
Dus ik heb een aardig beeld wat men zo ongeveer "vangt".

En ik heb het elders ook een keer gemeld. Als spelers (mij verteld door enkele vertrekkene spelers door de jaren heen) bij BQ 350 euro zouden krijgen, kan de club voorkomen dat men in Sneek, Harkema of Assen gaat spelen. Dan verdienen ze nog een stuk minder, maar dan kunnen ze wel gewoon op de fiets naar de Esserberg ipv vier keer per week een eind onderweg zijn. HHC Hardenberg (vd Leij, T v Hezel) is een ander verhaal. Dat is echt een sportieve verbetering.
 

Unnekuukse

Active member
JVC Cuijk gaat komend seizoen, na overleg met de andere clubs in de 3e Divisie, veel wedstrijden op zaterdagavond spelen.
"We denken hiermee ook meer publiek uit de regio te trekken omdat supporters van andere clubs in de regio hiermee op zondag toch bij hun eigen club kunnen gaan kijken en op zaterdag de mogelijkheid hebben om bij JVC Cuijk te komen kijken. Daarnaast verwachten we veel van de sfeer en ambiance van avondwedstrijden", aldus een bericht op de website van JVC Cuijk.

Ik begrijp het wel, maar ik had toch liever gehad dat ze hun thuiswedstrijden gewoon op zondagmiddag hadden afgewerkt.
 

Bonehead

Well-known member
Ik heb ook geen idee. Dat zal wel bij de spelersvakbond vandaan komen.

Ongetwijfeld doet de KNVB aan werkverschaffing. Maar laten die clubs dat lekker zelf uitzoeken. Overigens krijg ik een punthoofd van clubs die spelers uit de wijde omgeving aantrekken en zeggen dat die spelers bij hun clubje komen voetballen omdat hun gras groener is dan elders. Die clubs houden vooral zichzelf voor de gek. Of het rechtsom is of linksom, er wordt flink betaald in het "amateur" voetbal.
 

ALenstra

Well-known member
Helaas is dit de realiteit. Het wordt blijkbaar als vies en voos gezien als je voor een paar centen meer bij een andere club aansluit. Terwijl als je zoiets in het bedrijfsleven doet dat als heel normaal wordt beschouwd. Maar inderdaad moeten clubs en spelers er niet hyprociet over doen. Gewoon zeggen dat je verkast omdat je elders meer kan vangen.
 

Sensini

Active member
13403748_1047144512032889_4177617180696511562_o.jpg
 

bqandy

Well-known member
Blij met de promotie van Udi'19. Altijd aantrekkelijke duels tussen Udi en JVC. Bovendien ook als vereniging een aanwinst voor de 3e Divisie.
Zien we volgend jaar Fons en Sam weer eens.
Ik had liever gezien dat Sneek zich had gehandhaafd. Dan had Be Quick 1887 nog een beetje een derby gehad. Maar ja 3-0 zijn duidelijke cijfers. De felicitaties aan UDI'19.
 

Batigoal

Well-known member
Een ramp is wat overtrokken. Maar het is ergens wel zonde, want het gaat ten koste van mooie amateurclubs. Achilles '29 heeft nooit beloften gehad en profiteert nu dus optimaal van deze mogelijkheid. En Brabant United is echt drie keer niks, dus in dat opzicht vind ik het jammer dat deze twee ploegen dus wel een plekje hebben gekregen. Maar goed, waarschijnlijk degraderen ze inderdaad vrij snel.

Al is Brabant United nu dus weer Jong FC Den Bosch... Standaard zaterdag om 18.00 uur lijkt me onmogelijk zonder toestemming van de tegenstander inderdaad, aangezien ze zullen worden aangemerkt als zondagvereniging.

Waarom gaan ze trouwens Jong FC Den Bosch heten? Verdwijnen de andere Brabantse clubs dan uit dat team?
 

Sensini

Active member
Waarom gaan ze trouwens Jong FC Den Bosch heten? Verdwijnen de andere Brabantse clubs dan uit dat team?

Ik denk omdat FC Den Bosch de kar gaat trekken en RKC (de enige andere club, want zo united is Brabant niet...) een passieve rol gaat spelen.
http://www.bd.nl/sport/fc-den-bosch-neemt-heft-in-handen-bij-brabant-united-1.5804506

Edit:
De clubs blijven als Brabant United samenwerken tot de A-jeugd, RKC Waalwijk begint het komende seizoen met een eigen beloftenteam dat uitkomt in een gesloten competitie met onder meer Feyenoord en Willem II.
http://www.destentor.nl/algemeen/sp...ordt-jong-fc-den-bosch-in-topklasse-1.6068366
 
Laatst bewerkt:

DeMaster

Active member
Blij met de promotie van Udi'19. Altijd aantrekkelijke duels tussen Udi en JVC. Bovendien ook als vereniging een aanwinst voor de 3e Divisie.

Eens. Alleen geen "klassiekers" meer tegen Blauw Geel'38.

@bqandy, Fons idd, waar is die eigenlijk gebleven als onze UDI watcher op het forum?
 

bqandy

Well-known member
Selectie Be Quick 1887 is rond:
Nieuw: Thomas Careman (Achilles 1894, aanvaller), Jorrit Kunst (WKE, verdediger, halverwege seizoen gekomen en blijft), Stefan Lukic (FC Meppel, middenvelder), Michiel Rusch (De Valk, aanvaller, ovb inloting studie), Raymond Bolt (Harkemase Boys, middenvelder), Joram Smits (Harkemase Boys, aanvaller), Ahmed Ndayisaba (Nieuw Buinen, aanvaller) Stefan Viel (Borger, doelman), Rik Graver (Nieuw Buinen, verdediger), Erik Nederhoed (SWZ Sneek, middenvelder), Daro Faraj ( FC Groningen 2, verdediger/middenvelder ), Twan Nieboer (FC Groningen A1, verdediger). Daarnaast stromen 6 A-junioren door naar de 1e/2e selectie.

Weg: Frank Harms (Oranje Nassau, 2/3 doelman), Rene Westerveen (Asser Boys, aanvaller), Aron Strengholt (ONS Boso Sneek, middenvelder), Bjorn Adams (Harkemase Boys, verdediger), Fabian Stevens (ONS Boso Sneek, aanvaller), Willem Bouwkamp (Omlandia, 2/3 doelman). Vanuit de tweede selectie verdwijnt ook nog het een en ander.
 

bqandy

Well-known member
Een leek zou zeggen 'ordinaire koopclub'
Zou ik ook zeggen. Toch is er nauwelijks moeite gedaan om spelers te benaderen. En de spelers die benaderd zijn besloten om wat lager te gaan ballen. Bij Groen Geel bijvoorbeeld, dat ongeveer 10 oud eerste elftal spelers van BQ in de gelederen heeft. IK had bijvoorbeeld graag Sander van Dijken als linksback terug gezien bij BQ na de periode bij Harkema. Het werd echter Groen Geel.

Maar niet iedereen gaat het eerste elftal halen natuurlijk. De lijst van vertrekkers is groter dan ik geplaatst heb, maar die jongens hebben (zowat) nooit in het eerste gespeeld. Zaterdag eerste klasser Omlandia uit Ten Boer (12 kilometer naar het noorden) schijnt dit seizoen een grote afnemer van ons 2e te zijn.

En verder lijkt het wel aardig koopgedrag met jongens die van clubs buiten de stad komen. Maar Careman (Achilles Assen) woont op tweehonderd meter van de Esserberg en de rest studeert en woont zowat ook allemaal in Groningen, of komt er wonen. En als je ambitie hebt om hoger te spelen of half afgeserveerd wordt bij een club zodat je je plezier verliest is BQ toch de club om het op te pakken.

Verder is er weinig alternatief op zondag voor spelers met ambitie. De dichtsbijzijnde plaats met een club op dat niveau schijnt Oldenzaal of Haaksbergen te zijn in het mooie Twente. :)
 

Unregistere

Well-known member
Wat gaat Michiel Rusch studeren dat hij helemaal vanuit Valkenswaard naar Groningen komt?

Overigens denk ik dat Be Quick zeker profiteert van de status in de regio. Weinig concurrentie op niveau op zondag, dus dan snap ik wel dat spelers snel voor de club kiezen. Volgens mij ook een mooie club om voor te spelen, al baseer ik me dan vooral op de bekerwedstrijd die wij er met ASWH in 2009 speelden. En op de verhalen van Andy natuurlijk!
 

bqandy

Well-known member
Kijk mooi te horen!

Michiel Rusch gaat iets in de richting bedrijfskunde/economie doen. Niet onbelangrijk is dat zijn vriendin al in Groningen woont en studeert.
 

bqandy

Well-known member
Ik kreeg overigens een berichtje van Be Quick dat 2e doelman Frank Harms niet naar Oranje Nassau gaat, maar naar Actief uit Eelde Paterswolde.
Op de site van ON worden acht nieuwe spelers voorgesteld en daar staat Harms inderdaad ineens niet meer bij. Eerder meldde ON wel de komst van Harms.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan