Het grote Gianni Infantino topic

De Wolf

Well-known member
Is Gianni Infantino de juiste persoon om schoon schip te maken bij wereldvoetbalbond FIFA? Volgens de S?ddeutsche Zeitung roepen contracten die hij in het verleden als medewerker van de Europese voetbalbond UEFA heeft afgesloten met een bedrijf op een eilandje in de Stille Zuidzee vragen op.
In 2001 sluit de UEFAcontracten af met Cross Trading op het eiland Niue. Het betreft uitzendrechten voor de Champions League in Ecuador voor de drie seizoenen 2006-2009, voor 111.000 dollar. Later komen daar nog de rechten bij voor de UEFACup (tegenwoordig Europa League) en de SuperCup. Deze rechten gaan voor 28.000 dollar van de hand. De contracten zijn ondertekend namens de UEFA door Infantino.

Cross Trading verkoopt de rechten door voor 440.000 dollar. Dat blijkt uit de Panama Papers, de gelekte documenten van het Panamese juridisch advieskantoor Mossack Fonseca.

Cross Trading is eigendom van de Argentijnse vader en zoon Hugo en Mariano Jinkis. Zij komen voor in de aanklacht van de Amerikaanse justitie tegen verdachten in de FIFA-fraude. Als de Duitse krant in september 2015 de UEFA vraagt of zij ooit zaken heeft gedaan met personen op die in de aanklacht voorkomen, volgt een ontkennend antwoord. Op vragen in maart van dit jaar antwoordt de UEFA dat Infantino 'nooit zakelijk of anderszins contact heeft gehad met genoemde personen of bedrijven'.

Later die maand komt de UEFA met een ander antwoord. Uit nader onderzoek blijkt inderdaad dat de voetbalbond zaken heeft gedaan met Cross Trading. De UEFA geeft daarnaast aan met een ander uit de aanklacht zaken te hebben gedaan: Traffic Sports Europe van de Braziliaanse zakenman Jos? Hawilla. Die heeft al bekend schuldig te zijn in de FIFA-fraude.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Het grote Gianni Infantino topic

Precies. Even de voorzitter van de Franse bond doorschuiven, Platini voorzitter Franse bond en over vier jaar omwisselen.
 

Batigoal

Well-known member
Infantino is nog maar net bezig of de ethische commissie wil hem voor 90 dagen schorsen, omdat de Zwitser vorige week een medewerker de opdracht gaf om de opnames van een vergadering te wissen. En dat mag niet volgens de commissie.
 
Laatst bewerkt:

de waan

Well-known member
Als dat wissen van bewijsmateriaal dan maar heel transparant gaat heb ik er niet zo'n moeite mee.
 

de waan

Well-known member
Oh ja, Blatter en zijn maatjes hebben tussen 2011 en 2015 80 miljoen aan salaris en beloningen opgestreken.

Tja, met zo'n armoedig loontje zul je wel wat moeten bijverdienen met steekpenningen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Hoe moet Infantino nou weer weten dat dat niet mag? Kan zo'n medewerker hem toch wel op wijzen?
 

Eef de Kip

Well-known member
Een jaarsalaris van 10 miljoen voor het leiden van zo'n grote organisatie als de FIFA lijkt me andere redelijk marktconform hoor.
 
Bovenaan