Het grote Feyenoord transfertopic

Status
Niet open voor verdere reacties.

Jamel

Administrator
Forumleiding
Janmaat. Transfervrij gehaald en uiteindelijk goed geld aan verdiend. Zo zou het moeten gaan. Helaas is dat met toevallige strandaankoop Pelle een uitzondering. Verder is de scouting beperkt, eenzijdig en vol missers.

Het stemt mij treurig dat wij met van Geel een TD hebben die niet precies kan inschatten waar Feyenoord aan kan verdienen. En dat is toch echt aan Varkenoord. Behoudens een uitzondering als Janmaat (hoewel, eigenlijk ook Varkenoord) en Pelle wordt daar het geld verdiend. Voorbeelden... Wijnaldum en Fer, zelfs met 1 jaar contract nog samen 10 miljoen waard. De Vrij, Martins Indi, Clasie... Daarna stokt het. Maar bij slimmer handelen van Van Geel hadden we geld kunnen verdienen aan o.a. Boetius en Vilhena. Spelers met een restwaarde die nu voor peanuts of gratis de deur uit lopen. Enkel om dat dure aankopen van buitenaf zonder restwaarde klaarblijkelijk meer salaris waard zijn.

Je kunt kortom concluderen dat Varkenoord een noodoplossing was en ondanks zijn reddende waarde niet als volwaardig wordt gezien. In ieder geval niet door Van Geel. Anders beloon je die jongens van Varkenoord meer dan nu het geval is.

We hebben op dit moment nog drie spelers het eerste rondlopen met een restwaarde. Kongolo, Karsdorp en Van Beek. Allen van Varkenoord. Wellicht hebben we nog geluk met Gustafson, maar dat is een wellicht.

Het is droevig dat met weinig centen op de bank beter gepresteerd werd met de jeugd met die restwaarde. Waar nu minder gepresteerd wordt met meer centen en dus aankopen zonder restwaarde. Als dat niet gezien wordt, is dat bestuurder onwaardig.

Ik snap dan ook zeer goed dat twee RvC-leden hun vraagtekens zetten bij Van Geel. En ik vraag me eerlijk gezegd af waarom anderen hem het hand boven het hoofd blijven houden. Ik snap daar helemaal niets van. Met dit beleid zullen we alleen maar verder afzakken.

Natuurlijk, Janmaat. Uitstekende zet was dat. Sorry Martin, je komt er toch een beetje beter vanaf dan ik dacht.

Verder helemaal met je eens, Fabian.
 

Jozsef

New member
Paar gelukstreffers, maar wat 't meest tegen de borst stuit is het feit dat nu er weer een beetje geld is Varkenoord ineens weer erg ver weg ligt.
Een gerichte aankoop die je ?cht sterker maakt, oke.... maar ik zie nu alweer namen voorbij komen waar ik doodmoe van wordt.
 

gevegt

Well-known member
Toch weer dat vermaledijde 'topsportklimaat', beetje kruideniersmentaliteit, wat - vergis jeniet - ook deels vanuit het legioen wordt opgelegd; de 'heertjes' mogen niet klagen en niet te veel verdienen. Mouwen opstropen en werken, je kop boven het maaiveld, daar houden we niet van.

Tja, het zijn natuurlijk wel kenners met een mening.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De meerderheid van de klanten vindt het allemaal prima in De Kuip. Er zijn er enkelen die er iets anders over denken zoals onder andere Jamel, Fabian en ik.
 

Ivanhoe

Active member
Dat zijn eigenlijk Ajacieden, maar ik zie de contouren ontstaan van een nieuwe RVC bij Feyenoord. Er is nog hoop!
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Dat kan kloppen lees de laatste tijd alleen tussen de zinnen door. Druk druk druk! ;)

Volgens mij verwacht niemand hier dat Feyenoord zomaar even kampioen wordt. De afstand naar Ajax en PSV is groot. Vooral financieel. De kritiek uit zich vooral op het negeren van Varkenoord, de scheve salarisverhouding en het matige aankoopbeleid van onze TD.
 

Max

Administrator
Forumleiding
We gaan weer een zomer achter Dost aan. Je had gratis Janssen kunnen hebben als je niet meer brood had gezien in Te Vrede.

De vorige keer dat we dat deden eindigde we met Kazim, ik ben benieuwd waarmee PI-AIR deze zomer komt.
 
Laatst bewerkt:

Fabian

Active member
We gaan weer een zomer achter Dost aan. Je had gratis Janssen kunnen hebben als je niet meer brood had gezien in Te Vrede.

De vorige keer dat we dat deden eindigde we met Kazim, ik ben benieuwd waarmee PI-AIR deze zomer komt.

Opmerkelijk dat dit nieuws naar buiten komt deze ochtend. De dag dat Van Geel onderwerp van gesprek is in de RvC. En dan ook nog de term 'meedoen voor het kampioenschap'.

Ik moest lachen toen ik het artikel las. Het is allemaal zo voorgekookt dit. Het is ook iedere keer De Telegraaf die naar buiten komt met nieuwsfeitjes op het moment dat dit Van Geel gunstig gezind zou zijn.
 

Cees

New member
Is er nou niemand binnen Feyenoord die denkt dat dat een tikje onhaalbaar is?
Ik ben bang van niet, scenario voor de komende weken/maanden:
Dost heeft niet bij voorbaat nee gezegd en heeft bedenktijd gekregen van Feyenoord. Dus de directie blijft wachten en hopen op Bas Dost die over anderhalve maand toch voor een andere betere aanbieding kiest zodat alle andere opties inmiddels ook een andere club hebben en contracteerd vervolgens Wout Weghorst voor 3,5 miljoen.
 

Pascallovic

Well-known member
Gezien de marktwaarde die een Dost in mijn ogen zou moeten vertegenwoordigen, zie ik Feyenoord dat al niet betalen, laat staan dat ze er qua salaris gaan uitkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan