Buitenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

zwammy

Well-known member
De regering kritische krant Zaman is pro Erdogan sinds vandaag. Gewoon de redacteur ontslagen en een eigen poppetje neergezet. En de EU zegt er helemaal niets van. Oh ja, Poetin is een lul.
 

Pascallovic

Well-known member
Turkse premier wil niet-Syrische migranten opnemen

BRUSSEL - De migrantentop in Brussel gaat uitlopen nu de Turkse premier Davutoglu ? nieuwe idee?n? op tafel heeft gelegd die verder gaan dan Ankara tot op heden wilde gaan.

Tijdens een lunch ontvouwt de Turkse premier een voorstel om alle niet-Syrische migranten die geen asiel krijgen in Europa terug te nemen, plus alle migranten die in de Turkse kustwateren kunnen worden tegengehouden.

?De Turken bieden meer aan, maar vragen ook meer,? aldus bij de onderhandelingen betrokken diplomaten.

Zo wil Turkije meer dan de 3 miljard euro die nu al is aangeboden door de EU, namelijk het dubbele: 6 miljard. Daarnaast willen ze vanaf de lente al visumvrij reizen voor alle Turken in Europa in plaats van pas in oktober.

Na de lunch gaan de regeringsleiders zonder de Turken praten over de voorstellen, bij het diner vanavond zijn de Turken dan wel weer uitgenodigd en horen ze hoe ver de EU wil gaan.

Bron: telegraaf.nl

6 miljard en visumvrij reizen per z.s.m. in ruil voor wat toezeggingen over het terugnemen van vluchtelingen en het beter controleren van het vertrek van bootjes aan de Turkse kust. Zal de EU zo dom zijn om bij het kruisje te tekenen?
 

Ska P 187

Well-known member
Zo lekker zaken doen met Erdogan. Ik hoop dat er ondertussen wel een plan B voorbereid wordt voordat we Turkije daadwerkelijk de EU in moeten laten.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Turkij? komt niet bij de EU, daar zijn ze ten eerste totaal niet klaar voor. De vraag is ook of ze dat zelf nog willen. Daarnaast moet ieder land toestemmen. Er zijn zat landen die daar vraagtekens bij hebben, niet in de laatste plaats Cyprus en Griekenland...
 

gevegt

Well-known member
Volgens Kerry verliest IS veel terrein.
Mocht dat waar zijn, zullen de aanslagen in Europa binnenkort loskomen.
 

Batigoal

Well-known member
Te beginnen met een zelfmoordaanslag in Ankara. Flink aantal doden alweer. Turkije is geen goeie bestemming tegenwoordig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan