District Zuid II

Joost

Well-known member
Bij GSV 28 V SHH was de vader van Vivian Peeters scheidsrechter. Vooraf ging het gerucht dat hij alleen nog tweede klasse fluit omdat zijn dochter zo in de belangstelling staat. de 70er deed er helemaal niets aan om die geruchten te ontkrachten, hij floot dramatisch. In de laatste minuut maakte SHH via de keeper nog 2-2.
 

Joost

Well-known member
Vivian zelf is best een aardige scheidsrecht(st)er. Pa heeft zijn beste tijd dus wel gehad?

Zeg dat wel.

Vooraf werd er vanaf de kant door een GSV-er al gezegd; ohnee daar is Opa Peeters weer, die hadden er meer slechte ervaringen mee. Hij bakte er echt helemaal niets van vanmiddag. Gaf geel waar donkerrood op z'n plaats was. Floot op de gekste moment niet en op andere momenten weer wel. Halverwege de eerste helft; doeltrap GSV wordt hoog het veld in geschoten. Speler SHH zet stap naar achter om te koppen, daar staat een GSV'er die werkelijk niets doet, niet eens het kopduel aangaat; vrije trap SHH. Tweede helft, speler van GSV mag alleen richting keeper maar wordt gehinderd. Hij gebaart voordeel terwijl er in geen 20 meter een medespeler staat. De trainer van GSV moest flink worden tegengehouden anders was-ie 'm te lijf gegaan (Dat is overigens Josh Vanderlyde, broer van Arnold).
 

Unregistere

Well-known member
Klinkt niet best. Is Josh net als zijn broer ook iemand waar je in principe beter geen ruzie mee kunt krijgen?
 

Joost

Well-known member
Mrt zulke wind viel er eigenlijk niet te voetballen. De reclameborden stonden een moment zelfs haaks op de reling...
 

Joost

Well-known member
Veel inhaalvoetbal vandaag dus tijd voor een tussenstandje.

In 1D had Meerssen op bezoek bij ZSV de kans om de 2e periode te pakken. De thuisploeg had echter al bij de pauze een veilige 3-0 voorsprong en gaf die niet meer weg. Paaszaterdag tegen Deurne is er een nieuwe kans, winst is noodzakelijk anders pakt Minor de periode.

Venray speelde gisteren al 3-3 bij Susteren en blijft op een nacompetitieplaats staan, Deurne won bij RVU en klimt daar juist uit weg.

2G.
Schaesberg pakte de 2e periode en suste direct alle ambitie die Geusselt Sport nog had. De Maastrichtse ploeg kende een belabberde 2e periode met maar 9 punten.

BSV Limburgia won gladjes in Simpelveld en meldt zich in de subtop.

3e klassen.
A. Heer leek makkelijk kampioen te worden maar verloor vorige week en ging deze week onderuit in de topper tegen SVME 1-2, dat staat nu nog maar 1 punt achter.
B. De topper werd een prooi voor Veritas dat Spaubeek met 3-1 versloeg en de champagne nu echt kan bestellen. Onderin zowaar winst voor zowel SVC 2000 als PSV '35/Vlodrop
C. In een kelderduel sloeg Panningen hard toe bij Kwiek Venlo, 1-5. Na het snelle opstomen lijkt die club nu weer in de achteruit.
D. Nummer laatst en voorlaatst Vianen Vooruit en Hapse Boys speelden 2-2 tegen elkaar. Vitesse '08 won van Avesteyn en zorgt ervoor de de vier ondersten al 11 punten achter hebben op de nummer 10.

Lager.
4C. Born won de topper van Lindenheuvel met 1-0 maar de stand vertekend omdat Centrum Boys 2 duels minder speelde, die wonnen wel met 11-2 van Schinnen vandaag.

Het was ook de dag van de puntlozen. Voor dit weekend waren er nog 5. Nu nog maar 2.
Geulsche Boys haalde haar 1e punt van het seizoen tegen IBC '03 werd het 5-5. Griendtsveen speelde de laatste derby tegen Helenaveen 3-3 en SNA won zelfs bij Slekker Boys met 2-3!

Alleen Boekoel en Merselo nog.
Toevallig was ik vandaag bij Boekoel maar dat was een kansloos verhaal; 0-6 tegen RKSVV al viel de eerste treffer pas in de extra tijd van de eerste helft. Ik had daar nog een aandeel in want ik wierp de bal terug over het hek nadat deze het terrein uit geschoten was. Het eerste uur heb ik ook buiten het terrein gestaan. Zoonlief viel namelijk 5 minuten voor aankomst in diepe slaap in de auto...
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
1D.
Chevremont kende weer eens een gemakkelijke middag en zoefde zonder problemen langs Venray; 1-5. Daarmee komt Venray toch echt in de problemen.

Van de achtervolgers kon Minor al in de eerste helft gaan douchen, een hamstringblessure voor de arbiter en het was klaar tegen Wittenhorst. Stand op dat moment; 1-1. Bekkerveld, dat op doelsaldo achter Minor stond, had een eenvoudige middag in Valkenswaard en keerde met 0-4 huiswaarts. Niet dat Bekkerveld of Minor nog enige kans maakt, Chevremont heeft 10 punten voorsprong. Als er niets gek gebeurt dan gaan Minor en Bekkerveld wel de nacompetitie in samen met Meerssen dat de derby tegen RVU al op vrijdagavond met 1-0 won.

De Valk heeft ondanks alles wel een flink gat naar onderen maar verder kijkt iedereen beneden. Dat RVU eruit gaat is vrijwel zeker. Sporting Heerlen heeft 13 punten, 4 minder dan Venray en leek goed op weg vandaag. Tegen Deurne werd tweemaal een voorsprong gepakt maar alsnog 2-4 verloren.

Venray met 17 punten dus op een nacompetitieplaats. De andere herkanser is momenteel SSS '18 met 20 punten. Zij speelden 1-1 tegen ZSV vandaag. Susteren heeft er ook 20 maar kwam niet in actie omdat het veld bij Heidebloem niet bespeelbaar was. Wittenhorst heeft er 22, de buren ZSV en Deurne 23 en Heidebloem 24.

2G.
Schaesberg wint de moeilijke uitwedstrijd in Stein met 0-1 van De Ster. Venlosche Boys blijft in het spoor, op 5 punten, na winst op ADVEO met 2-0.

Onderin klimt Simpelveld na een 0-2 zege in Herten naar plaats 12.

Derde Klassen;
3A. Vanochtend werd eerst Heer afgelast, daarna SVME. De top 2 kwam dus niet in actie en zag SCM niet profiteren met een 3-2 nederlaag bij RKHBS. Onderin een belangrijke overwinning voor Hellas dat van plaats 14 naar 12 gaat.
3B. Koploper Veritas klopt nummer laatst SVC 2000 met 3-1. De Beeker derby tussen Neer en Spau wordt 2-7.
3C. Zowaar een zege voor VOS op bezoek bij GFC '33 maar het gat naar plaats 12 is nog altijd 9 punten. Bovenin een eenvoudige zege voor Oranje Zwart terwijl MVC '' 19 verrassend verliest bij Kwiek. MVC '19 met 2 inhaalduels 8 punten achter.
3D. 3 van de 4 onderin, die alle vier niet meer naar plaats 10 of hoger zullen komen, pakten punten. Hapse Boys hield knap de koploper Rhode op 2-2. Nooit Gedacht speelde gelijk maar winnaar was Vianen Vooruit dat met de zege van 13 naar 12 springt.

Lager;
4A. Dubbele cijfers in de Maastrichtse derby De Heeg v RKVCL 0-10
4B. Weltania vloert buurman Voerendaal waardoor Kerkrade-West kan uitlopen aan kop.
4C. Centrum Boys kwam w??r niet in actie door het weer en heeft pas 12 keer gespeeld na 18 speelrondes.
4D. Haelen bezorgt SC Leeuwen de eerste nederlaag van het seizoen en maakt de titelstrijd weer spannend.
4E. Weer veel afgelastingen hier, VVV '03 speelde 16 keer, Kessel 15 en de rest van de teams pas 13 of 14 keer.
4F. Stiphout en HVV spelen gelijk en komen op 9, zoveel had Leunen er ook voor vanmiddag maar zij winnen van Milheezer Boys
4G. Constantia wint en komt gelijk met Milsbeek maar speelde wel al 4 duels meer.
5F. De grootste stunt van de dag komt op naam van Helenaveen. Voorlaatste met 6 punten maar wel winnen bij de nummer twee Rood Wit '67

Ik was bij Roda, L1 ook.
 

Joost

Well-known member
Ronde 19.

1D.
Koploper Chevremont kreeg nummer 3 Minor op bezoek. Dat leek al snel een eenvoudig klusje want nog voordat de klok 8 minuten telde was het al 2-0. Minor knokte zich echter knap terug en ging met 2-2 rusten. Na de pauze kwamen de bezoekers zelfs op 2-3 maar Chevremont redde een punt.

Nummer 2 Bekkerveld speelde ook gelijk al was dat minder spectaculair; 0-0 bij Wittenhorst.

Hierdoor verandert er bovenin weinig behalve dat Meerssen iets dichterbij komt. Aan de hand van Dogan Golpek hadden zij een makkelijke middag in Venray; 0-4 met een hattrick van Golpek.

Dan de blik naar beneden waar Heidebloem, ZSV en Deurne door winst een gaatje slaan richting de gevaren zone. Heidebloem won 0-4 bij RVU. ZSV versloeg Sporting Heerlen met 4-1 en buurman Deurne won met 3-1 van SSS '18.

Blijft over Susteren v De Valk. De thuisploeg bleef voor vanmiddag SSS '18 alleen voor op doelsaldo, nu is het gat 3 punten. Een hattrick van Kevin Hoffmans, topscorer in 1D, met de winnende in de extra tijd zorgde voor een 3-2 eindstand.

2F.
Hier blijft het door een groot verschil aan aantal gespeelde duels een bende. NWC heeft als nummer 4 de minste verliespunten maar speelde slechts 2-2 vandaag. Koploper Erp won wel, 1-2 in Heeze.

2G.
Koploper Schaesberg kwam nog verrassend op achterstand maar liet daarna weinig heel van Simpelveld; 7-1. Naaste achtervolger Venlosche Boys verloor, 4-1 bij Scharn. Nummer 3 LHC speelde 1-1 bij BSV Limburgia en de nummers 4, 5 en 6 wonnen; Eijsden, Geusselt Sport en De Ster en komen dichterbij.

2H.
Een mooie middag voor Volharding. Zelf had de ploeg geen kind aan Real Lunet, 1-4, en door verlies van Helvoirt en EVVC pakt Volharding de koppositie.

Derde klassen;
A. Zeges voor Heer, SVME, SCM en Sportclub. Onderin doet Hellas goede zaken met winst op Willem I.
B. Een zeldzaam gelijkspel voor Veritas maar Spaubeek verliest van de nieuwe nummer 2; Geleen Zuid. Onderin wint PSV '35/Vlodrop de kraker tegen Vaesrade en slaat een gat van 4 punten.
C. Sparta '18 wint de topper van Oranje Zwart en brengt een beetje spanning terug. Slotlicht VOS wint redelijk opzienbarend met 5-1 van subtopper Baarlo.
D. Spektakel door een aantal verrassende uitslagen. Stormvogels '28 staat er met 29 uit 16 qua verliespunten het beste voor.

4B. Weltania vloerde vorige week al de nummer 2, vandaag werd met het nog ongeslagen Kerkrade West de vloer aangeveegd; 4-1.
4C. Eindelijk mocht Centrum Boys de wei en kon alle opgekropte frustratie eruit; 11-1 tegen FC RIA.
4D. Weer puntverlies voor SC Leeuwen, ditmaal tegen Linne. Budel wint het achtervolgersduel van Haelen en komt op 3 punten met een duel minder.
4E. HBSV wint de topper van VVV '03 en heeft zowel 2 punten meer als 2 duels minder
4G. Na 15 duels op rij verloren te hebben wist Merselo vandaag te winnen! Heijen was met 2-1 de schlemiel.
5G. Toxandria wint de topper van VIOS '38 en vergroot de marge aan kop.

Ik zag SHH vrij kansloos verliezen bij Eijsden; 2-1. Die hebben echt een leuke ploeg daar. Eigen opgeleide jongens en een hecht collectief.

L1 hield de camera binnen.
 

Maasveld

Well-known member
Ik heb Oranje Zwart twee jaar geleden zien voetballen in de nacompetitie. Een vrijwel volledig uit Noord Afrikaanse Nederlanders bestaand team met een kort lontje. Er wordt daar ook wat geld ingepompt.

Er werden al twee duels van ze gestaakt, hopelijk is dit de laatste keer want zulke clubs moet je gewoon uitsluiten.
Ongelofelijk dat de KNVB die club nog niet geroyeerd heeft. Die zijn al een aantal jaren bezig met dit soort praktijken.
 

Joost

Well-known member
Oranje Zwart en Sparta 18 zijn tijdelijk uit de competitie genomen. Volgende week vrijdag is er overleg tussen clubs en bond.
 

Sensini

Active member
In 3B bracht MMC Weert vanmiddag Veritas de eerste nederlaag toe, 2-4. In de heenwedstrijd stond MMC tot 'n paar minuten voor tijd nog voor, maar toen werd toch nog verloren.
 
G

Gast

Guest
Ver van het betaalde voetbal stonden er in de regio met o.a. JVC-De Treffers, SSS-Venray en BAVOS-Milheezer Boys enkele leuke derby's op het programma. Toch viel de keuze vanwege het gemak uiteindelijk op de uitwedstrijd van mijn lokale club in Oostrum, een dorp dat grenst aan Venray en per OV prima bereikbaar, aangezien het treinstation Venray in Oostrum ligt.

Bij veel clubs in de regio heb ik zelf ooit gevoetbald. Zo ook in Oostrum. In mijn gedachten was het daar een zielloos open sportpark maar ik was even het klooster achter het doel vergeten. Dat geeft het veld toch wat meer karakter.
Olympia bakt er dit seizoen niks van terwijl Oostrum met - eveneens - een plaats in de middenmoot naar behoren presteert. Het was Olympia dat in de eerste helft het heft in handen nam en voetballend door de defensie van Oostrum probeerde te komen. Het leverde een gigantische kans op maar de spits vergat te schieten nadat de keeper al omspeeld was. Doelpuntloos met rust dus.

Na rust hoopte ik stiekem op het debuut van een nieuwe speler bij Olympia. Tijdens een duel tegen een team van het asielzoekerscentrum viel er een speler op, en liet uitgerekend deze jonge Syri?r nu naar Boxmeer zijn verhuisd. Naar verluidt bleek bij de overschrijving dat hij speelde hij voor Syri? onder 18 en na twee weken blijkt dat hij het niveau van de A-junioren en het tweede elftal inderdaad al ruimschoots ontstegen is.
Toch kwam het zover niet. Het harde spel van Oostrum eiste maar liefst vier slachtoffers en daarmee gepaard gaande drie noodgedwongen wissels. Tot overmaat van ramp opende de thuisploeg de score en leek het zoveelste hoofdstuk in het dramatisch lopende seizoen voor Olympia geschreven.
Toch zegevierde het recht en nam het veel beter en fairer voetballende Olympia de drie punten mee naar huis door een ingekopte corner in de 88e minuut en een snoeihard schot vanaf 25 meter een minuut later.

Stiekem hopen we in Boxmeer nog op de derde periode, zoals we in Boxmeer altijd hopen, maar eigenlijk nooit iets presteren. Missie 2e klasse in 2020 staat nog steeds, we hebben nog even...



IMG_3442.jpg
 

Joost

Well-known member
De fusiegolf in Zuid II houdt nog niet op.

Volgend jaar zal Heidebloem waarschijnlijk verdwijnen en misschien nog opgaan in Lindenheuvel.
ADVEO, Puth en Schinnen gaan samen verder als Alfa Sport, inderdaad naar het bier.
EMS en RFC spreken in Roermond over een fusie.
Griendtsveen en Helenaveen gaan een provincie overstijgende fusie aan.
PSV '35 en Vlodrop zijn al samen en hebben volgend jaar een nieuwe naam.
 

Joost

Well-known member
Joost, spelen er uit het district Zuid II ook clubs mee in een zaterdagcompetitie van Zuid I ?
Denk jij dat wanneer straks Zuid I en II zijn samengevoegd er zich ook verenigingen uit het oude Zuid II gebied zich ( deels ) gaan opgeven voor zaterdagcompetities ?

Voor zover ik weet worden Zuid 1 en 2 niet samengevoegd. Door het automatische indelen van de poules zijn is er wel op vooral 1e en 2e klasse niveau een behoorlijke vermenging tussen de districten. Dit is logisch doordat de regio's misschien een beetje gek zijn ingedeeld.

Momenteel is er 1 club in Zuid 2 die in het zaterdagvoetbal acteert, dat is VCA uit Sint Agatha vlakbij Boxmeer. Die hebben dat als proef gedaan maar echt succesvol is dat niet. Ze spelen in Oost en zijn wel gepromoveerd maar spelen nu tegen clubs op tientallen kilometers afstand.

Er zijn ook wel een paar clubs uit Zuid 2 die op zaterdag spelen met een lager team maar die zijn op de vingers van 1 hand te tellen. Zaterdagvoetbal is niet enkel vrijwel onbestaand in Zuid 2 maar ook in een groot deel van Zuid 1 en West 1. Ten westen van de lijn Tilburg-Den Bosch is in Brabant geen zaterdagvoetbal aanwezig.

Vroeger zijn er wel een klein aantal clubs geweest die enkel op zaterdag speelden maar door gebrek aan animo zijn die opgeheven. Zaterdagvoetbal bestaat gewoon niet in Zuid 2 en gaat er de komende 25 jaar ook niet komen.
 
Bovenaan