District Noord

Balderas

New member
Op dit niveau schopt slimme Freddy de Grooth ze er nog gemakkelijk in.
Maar deze jongen had zoveel meer uit zijn carriere kunnen halen als hij het niveau van zijn eerste jaren bij PKC '83 vast had kunnen houden.

Tja de frikandellen bij PKC zijn ook zo lekker...

Maar idd, had er veel meer uit kunnen halen, bizar slimme spits, die ondanks zijn postuur menig verdediger het ontzettend moeilijk gaat maken.

Las trouwens net dat Pelikaan S op zoek moet naar een nieuwe trainer.
 

SanMark.

Well-known member
Bij Zuidlaren blijft het rommelen.

Meer dan de helft van de leden heeft het vertrouwen in het bestuur opgezegd , helaas voor die mensen was het geen 2/3deel wat er geen vertrouwen meer in had dus het bestuur blijft nog even aan.

Het onderzoek wat het projectteam had gemaakt met de vraag of Zuidlaren op zaterdag dan wel zondag prestatie moet gaan voetballen rammelde aan alle kanten. Meeste argumenten wat het projectteam had gegeven konden allemaal weerlegt worden door de voorstanders van het zaterdagvoetbal.

Als ik het zo lees, is er volgend jaar prestatievoetbal op zaterdag en heeft Zuidlaren een nieuw bestuur.
 

de waan

Well-known member
Als er zoveel gedoe uit voorkomt, waarom zijn ze dan ?berhaupt gefuseerd?

Ze hadden eventueel ook alleen de jeugdafdeling kunnen samenvoegen.
 

Balderas

New member
Het is toch ook vooral een bestuur wat bestaat uit leden die van de zondag afdeling af komen? Dan zal het vooral een stuk afgunst zijn dat de zaterdag het zo goed doet en de zondag bijna ieder jaar moet vechten voor degradatie naar de 4de klasse. Als dan ook een groot deel van je jeugdspelers steeds weer blijft kiezen voor de zaterdag, ja dan wordt je daar als "zondaglid" niet zo blij van.

Mochten ze alsnog stoppen met de zaterdag dan zal waarschijnlijk 1 club in 2J rechtstreeks degraderen en 2 clubs spelen voor p/d. Er is misschien nog een beetje hoop voor ons.....

Volgend seizoen hopen op weer een seizoen in de tweede klasse en dat met een nieuwe trainer.
 

Abubakari

Well-known member
Gister stond in 1E de topper Oranje Nassau-asv Dronten op het programma, nr 1 vs 3, maar die wedstrijd werd afgelast.
De nummer twee Balk speelde ook in Groningen, uit bij nummer laatst Groen Geel, dus daar even heen gegaan. Verrassend puntje voor Groen Geel, 1-1. Ook nog niet eens onverdiend. Volgende week de kans voor Groen Geel om aansluiting bij de rest onderin te krijgen, moeten ze thuis van nummer 10 Bedum winnen.
 

Abubakari

Well-known member
Heb je gisteren ook nog iets gezien van de 3 - 8 bij GRC - SIOS , Abubakari ?
Of was dat niet op hetzelfde sportcomplex ?
Verrassende uitslag. Eerste puntverlies voor koploper GRC en dat met die cijfers.....

Jazeker, veld verder, klein stukje van gezien. Bizarre uitslag inderdaad. SIOS had er trouwens nog wel 5 of 6 kunnen maken.

Zie ook mijn verslag op mijn blog:
https://abubakaridevries.wordpress.com/2016/01/24/amateurvoetbal-rules-groen-geel-balk-1e/
 
Laatst bewerkt:

Mug

Member
Vv IJhorst. Stond er vorige week een geweldig positief stuk over de vv IJhorst in de meppeler courant, krijgt het bestuur en de trainer, dhr Leffers een konflikt wat tot direkt vertrek van de trainer leide. Hoe is het mogelijk ? Zowel trainer als bestuur willen niets naar buiten brengen.
 

Balderas

New member
Ik was daar ook zeer verbaasd over, heb zelf in de voorbereiding nog tegen ze gespeeld en was onder de indruk van de manier van spelen van ze. Heb IJhorst jaren daar voor ook vaak genoeg gezien, maar toen zat er geen enkele visie achter, nu was er duidelijke spelopvatting die ook goed werkte. Wat daar gebeurd is, dat is mij ook een raadsel.
 

Balderas

New member
En bij DESZ hebben ze per direct afscheid genomen van Trainer Okke Jan Koers. Zou aan het einde van het seizoen al weggaan maar ze zijn nu toch al eerder uit elkaar gegaan.

Nu is het wachten op het nieuws dat er nog een club uit deze klasse hetzelfde gaat doen..
 

Abubakari

Well-known member
Ik weet het nu wel zeker! Morgen in Delfzijl zal er interim duo voor de groep staan.

Zonder schokeffect, NEC-SC Rouveen 3-1.

Ik was vanmiddag bij Mamio-de Heracliden. Mamio staat laatste en won tot vanmiddag pas 1 keer. Vanmiddag werd er zowaar met 6-0 van de Heracliden gewonnen. Waarmee Mamio gelijk weer aansluiting heeft. Bovenin 3C won VVG ook weer.
De keuze tussen of naar Groen Geel-Bedum of naar Mamio gaan pakte trouwens prima uit, Groen Geel-Bedum eindigde in 0-0.
 

bqandy

Well-known member
Goede keuze als het om de doelpunten gaat. En bovendien kun je bij Mamio goed uit de wind staan. :) Echt beroerd was het niet bij Groen Geel - Bedum, maar hartverwarmend ook niet. En op het naast gelegen veld ging FC Groningen A1 ook nog eens met 2-1 onderuit tegen Roda JC.
 

Abubakari

Well-known member
Ik had Groen Geel de week ervoor al gezien. Verdedigend staat het inmiddels aardig, maar aanvallend is het niet veel, dus vreesde al voor een wedstrijd met weinig goals. Dat in combinatie met het vieze nare klot'nweer (Groen Geel is dik 20 minuten fietsen, Mamio 4 minuten lopen) deed mij voor de Goddelijke Kanaries van Selwerd kiezen. En terecht. Eindelijk maakten ze hun bijnaam weer eens waar. Ook Groen Geel had zaterdag gewoon een pak slaag gekregen van Mamio. Zonder Samuel trouwens. Part time spits Mohammed stond weer op doel.
 

Abubakari

Well-known member
Vanmiddag naar de topper Oranje Nassau-Dronten in 1E geweest. 1-1 nadat ON vrijwel de hele tweede helft met 10 man speelde. Na de O-1 was het binnen de minuut weer gelijk.

Dokkum uit bij LEO met 5-1 gewonnen! Buh Kwiek alweer verloren!:duim:
 

Abubakari

Well-known member
Vanmiddag de nog steeds ongeslagen (13x winst, 2x gelijk) koploper uit 3C VVG met 4-0 van Noordwolde zien winnen. Het wordt tijd dat ze promoveren, dit soort wedstrijden doen ze met 2 vingers in de neus.

Slecht nieuws uit Dokkum, VV Dokkum 2-1 verloren Buh Kwak 5-3 gewonnen.
 

Abubakari

Well-known member
Toch maakt ook Pelikaan S nog volop kans op het kampioenschap. Die hadden velen, ook ik, voor de competitie getipt als kampioenskandidaat nr 1.
Appingedam valt dit seizoen wat tegen. Ze blijven te lang hangen in de derde klasse.
Mamio weer terug naar de vierde klasse, Abubakari ?

Pelikaan S wint wel erg vaak op het nippertje, vorige week in de 90' minuut, nu na een 0-2 achterstand, dan is VVG toch wat overtuigender dit seizoen. Zou verwachten dat Peli S straks eens met de hakken in de sloot dondert ipv er telkens net overheen. Maar goed, het zal wel lang spannend blijven.

Tsja, Glimmen uit altijd lastig. Mamio heeft het nog steeds in eigen hand, maar het zal wel erg lastig worden. Maar hoop doet leven.
 

Abubakari

Well-known member
Lekker weer, dus ik dacht na FC Groningen-Ajax ik ga nog effe fijn een potje voetbal kijken. Amicitia en Dalen staan beide in de gevarenzone, de winnaar kon een sprong naar boven maken. Na een werkelijk dramatische eerste helft (??n schot op doel, 983 keer balverlies) was Dalen na rust de betere en won met 0-3. Amicitia gaat het nog zwaar krijgen, wat speelden die slecht zeg.

Bovenin verspeelden GRC en Noordster punten, GRC verloor, Noordster speelde gelijk. Nu staan ze in punten gelijk. Volgende week moeten ze tegen elkaar in Groningen. Maar effe heen!
Groninger Boys won vanmiddag ook weer en kan volgende week bij winst bij Actief de tweede periode pakken.
Volgende week trouwens ook in 1E een topper tussen de nummers 1 en 2, Balk-Oranje Nassau. Daar ga ik niet heen, te ver fietsen. Ik hou het simpel, de derby tussen de twee clubs waar ik dichtst bij woon, Mamio-VV Groningen. de nummer laatst versus de koploper.
 
Bovenaan