District Zuid II

Satyr

Administrator
Forumleiding
Eikenderveld is ook weer ouderwets gezellig bezig lees ik. Twee keer op rij gestaakt. Niet geheel onverwacht trouwens. Naar clubje is dat.
 

Joost

Well-known member
Oranje Zwart al driemaal achtereen dus ze moeten nog een keertje.

Ja bij Eikenderveld is het wachten tot ze geroyeerd worden.
 

Maasveld

Well-known member
Oranje Zwart al driemaal achtereen dus ze moeten nog een keertje.

Ja bij Eikenderveld is het wachten tot ze geroyeerd worden.

Eerlijk is eerlijk, ??n keer raakte de scheidsrechter geblesseerd. Al sluit ik niet uit dat ze ook daar voor gezorgd hebben.
Leuk stuk n.a.v. van de gestaakte wedstrijden overigens op 'Er mag gezongen worden.'

Oranje Zwart wil voortaan zonder scheidsrechter voetballen: ‘We regelen het zelf wel’
Geplaatst: 19 oktober 2015 in Amateurvoetbal


Stakende scheidsrechters en negatieve publiciteit: bij Oranje Zwart zijn ze er helemaal klaar mee. Daarom heeft de Helmondse voetbalclub een opmerkelijk besluit genomen: ze willen voortaan zonder scheidsrechters voetballen.

Teleurstellend
,,Op deze manier is er voor onze leden weinig aan”, zegt bestuurslid Bor van Mariahout zondagavond. ,,Ze komen om voor hun ontspanning een potje te voetballen, maar dat wordt ze onmogelijk gemaakt. Bijna elke keer staakt een scheidsrechter de wedstrijd terwijl het nog lang geen tijd is. Dat is natuurlijk teleurstellend. Als ik tien dagen naar Salou boek, wil ik ook niet na zes dagen al naar huis, om maar een vergelijking te maken.”

Deze maand vaak raak
Volgens Van Mariahout loopt het vooral deze maand de spuitgaten uit. ,,Vandaag werd de wedstrijd van ons eerste elftal gestaakt. Vorige week was er ook al heibel en de week d??rvoor mocht ons vaandelteam zelfs helemaal niet voetballen. Dat was weliswaar omdat ze roostervrij waren, maar het gaat om het principe. Een aanzienlijk deel van onze leden betaalt netjes contributie en zij willen gewoon voetballen voor hun geld.”

Het complex van Oranje Zwart in Helmond.
Het complex van Oranje Zwart in Helmond.

Schuld van de scheidsrechters
Volgens Van Mariahout is het hoge stakingsgemiddelde niet de schuld van zijn club. ,,Ik wil niet met de beschuldigende middelvinger wijzen, maar het is de schuld van de scheidsrechters. Als zij de wedstrijd niet staken, wordt er gewoon negentig minuten gevoetbald. Door al die stakingen krijgen we als club een slechte naam. Nu kan het imago van Oranje Zwart wel een stootje hebben, maar voor je het weet wordt er negatief over je gesproken.”

Compleet overbodig
Het liefste zou de bestuurder zien dat de wedstrijden van Oranje Zwart voortaan niet meer geleid worden door een scheidsrechter. ,,Die lui zijn compleet overbodig. We regelen onze eigen zaakjes wel op het veld. Een aantal supporters van ons is een paar jaar geleden al begonnen met het uitschakelen van overbodige scheidsrechters, maar dat initiatief kreeg weinig steun. Nu hoop ik via deze oproep de KNVB te bereiken, zodat ze voortaan geen slechte fluitisten meer op ons af sturen.”

Inventieve supporters van Oranje Zwart wilden in 2009 al afrekenen met scheidsrechters. Foto: G? Hirdes.
Inventieve supporters van Oranje Zwart wilden in 2009 al afrekenen met scheidsrechters. Foto: G? Hirdes.

Positieve reacties op voorstel
De KNVB sluit niet uit, dat het aan het opmerkelijke verzoek van Oranje Zwart wil voldoen, zo laat competitieleider Marcel Lenoir weten. ,,Ik ben verbaasd door de positieve reacties van onze scheidsrechters. Ze vinden het vreemd genoeg geen probleem om niet meer naar wedstrijden van Oranje Zwart te hoeven. Uiterst merkwaardig.”

Tegemoetkoming
Bor van Mariahout hoopt dat de KNVB gehoor geeft aan zijn oproep. ,,Het wordt tijd dat ze ons eindelijk eens serieus nemen. Wat er gebeurt als ze niet naar ons luisteren? In dat geval gaan we staken. Daarin zijn we inmiddels aardig geoefend.”
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Raar stukje. OZ is dus een lief schattig clubje (uit Helmond...) dat structureel door te vroeg affluitende scheidsrechters wordt benadeeld?
 

Joost

Well-known member
Raar stukje. OZ is dus een lief schattig clubje (uit Helmond...) dat structureel door te vroeg affluitende scheidsrechters wordt benadeeld?

Het is een soort De Speld als ik het goed zie.

Maar wel erg overtuigend geschreven want ik dacht ook eerst dat het inhoudelijk niet klopte.
 

Joost

Well-known member
Vandaag toch een koekwaus als scheidsrechter gezien, niet te geloven. Als er dit seizoen een jonge scheidsrechter komt opdraven weet je eigenlijk wel zeker dat er een goede komt fluiten en wanneer hij boven de 40 is, enfin...

Binnen twintig minuten had hij beide grensrechters al gewaarschuwd omdat ze naar zijn idee verkeerd om hadden gevlagd bij een onduidelijke ingooi. De dieptepunten in zijn one man show; Een kwartier voor tijd knallen er twee spelers met hun hoofd tegen elkaar, hij laat doorspelen waarna er een grote kans ontstaat die gemist wordt. En in de extra tijd is er een hoekschop waarbij een aanvaller een elleboog uitdeelt. De verdediger grijpt naar zijn hoofd en krijgt op dat moment de bal tegen zijn hand. Penalty.
 

Joost

Well-known member
Weer een kleine nabeschouwing.

1D.
Veel aandacht ging vandaag uit naar de topper tussen Bekkerveld en Chevremont. De gasten uit Kerkrade wonnen het duel met 0-2 en slaan zo een gat van 7 punten met Bekkerveld.

Alleen Minor lijkt nog te kunnen aanhaken op 2 punten. Zij wonnen met 1-0 van SSS '18. Heidebloem verloor de aansluiting na een thuisnederlaag tegen Meerssen, 0-1.

Verrassend was de 2-5 van ZSV bij De Valk. De thuisploeg was juist bezig aan een goede reeks terwijl ZSV na de goede start al sinds 11 oktober niet meer had gewonnen.

Onderin won Susteren van RVU met 3-0 en duwt die ploeg wel erg richting 2e klasse ook al is het nog november. Sporting Heerlen en Venray speelde 1-1 tegen elkaar en daar schiet niemand iets mee op.

Tenslotte Deurne dat wel erg ruim won bij Wittenhorst, 0-4.

2G.
Schaesberg vergroot de marge aan kop nadat er zelf met 6-0 gewonnen werd van Scharn en LHC gelijkspeelde bij GSV '28. Venlosche Boys pakte zelfs de 2e plaats over na een hele knappe 2-4 overwinning bij De Ster.

Ik vond De Ster een hele goede ploeg maar die spelen veel te veel duels gelijk en verliezen dit keer dus zelfs.

Onderin heeft Simpelveld de smaak te pakken en won een tweede keer.

2H.
Volharding ziet haar voorsprong aan kop groter worden na de 2-1 zege op Prinses Irene.

Derde klasses;
A. De voorsprong van Heer groeit naar 9 punten, zelf won de ploeg met 2-0 van BMR.
B. Zelfs een 0-2 voorsprong bij rust was niet voldoende voor SVC 2000, DESM won alsnog met 3-2. De 11e nederlaag voor SVC 2000, Veritas boekte juist de 11e zege en heeft al 10 punten voorsprong.
C. De topper tussen SJVV en Sparta '18 eindigde onbeslist; 3-3. Onderin de eerste zege van VOS tegen de voorlaatste, Panningen. Het werd 4-3.
D. Rhode heeft na een zege bij Avanti '31 wat ruimte bovenin gekregen. Het kelderduel tussen Hapse Boys en Vianen Vooruit werd afgelast.

Lager.
4B. voerendaal wint de topper bij Heksenberg en staat daardoor alleen aan kop. In dezelfde klasse wint nummer laatst KVC Oranje met liefst 6-2. en Eindigt het middenmootduel tussen RKTSV en Weltania op 1-8.
4D. SC Leeuwen blijft maar winnen, tegen een van de weinig overgebleven concurrenten Budel werd het 3-0
4G. Milsbeek wint de topper bij Constantia met 1-2 en heeft een gaatje bovenin. Milsbeek kennende gaan die dat na Carnaval erg knap weer verspelen.
5B. Het duel van Eikenderveld tegen RKSVB haalde zowaar het einde, 3-0
5D. De strijd tussen Vesta en Boekoel die nog zonder zege waren was spannen en werd door Vesta met 2-1 gewonnen.
5E. Ajax speelde uit dus Griendtsveen had een keeper, vandaar dat koploper Olympia Boys er maar met 0-2 won

L1 ging ijshockeyen.

Ik ging taart eten vanwege de verjaardag van SHH en zag dat de arbiter ADVEO een punt cadeau deed.
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
6 December

1D
Chevremont slaat ondertussen een flink gat. In een slechte pot tegen Wittenhorst werd met 3-0 verloren maar Minor verloor bij Meerssen met 2-1. Heidebloem, verlies in Venray, en Bekkerveld, 1-1 bij ZSV, profiteerden ook niet. Daardoor kon Meerssen naar plaats 4 springen en De Valk naar plaats 3. Zij hadden een vrij eenvoudige middag bij RVU; 1-5.

De zege van Venray tegen Heidebloem was broodnodig en een beetje opmerkelijk. Heidebloem kwam na de pauze met 1-2 voor en zo stond het ook nog vlak voor tijd. Binnen 60 seconden draaide Venray echter de score en in de extra tijd werd ook nog de beslissende 4-2.

Onderin klimt Deurne weg van de onderste zone na een 4-2 zege op Susteren. Maar de belangrijkste pot onderin was SSS '18 - Sporting Heerlen. Daarin wist de thuisploeg al snel een voorsprong te nemen van 2-0 en daar bleef het bij.

2G
Schaesberg had een mooie middag. De overwinning bij Caesar was krap, 1-2, maar van de achtervolgers won enkel Venlosche Boys; Geusselt Sport werd met liefst 6-1 vernederd.

LHC blijft aanmodderen en verloor voor de 3e keer in 4 duels, nu van De Ster met 1-2. De voormalig trots koploper staat inmiddels 7 punten achter.

Onderin een belangrijke ontwikkeling. De nummers 8, 9 en 10 (Eijsden, SHH en ADVEO) wonnen van de nummers 12, 13 en 14 (Simpelveld, Scharn en Langeberg)

3e klassen;
A. Heer speelde enkel gelijk bij SCM maar de achtervolging is erg vedeeld met 6 ploegen op 2 punten maar allen op meer dan 10 punten van Heer.
B. Na 11 nederlagen op rij won SVC 2000, 6-1 liefst tegen Neerbeek. Veritas won ook haar 12e duel.
C. Sparta '18 speelde slechts gelijk tegen SC Irene en ziet de concurrentie dichterbij komen.
D. Rhode won net als de meeste andere ploegen bovenin. Enkel Volkel verloor.

Lager;
4B. Heksenberg won haar eerste 9 duels maar verloor nu al driemaal op 3. De achterstand op koploper Voerendaal is alweer 5 punten.
4C. Lindenheuvel wint van Obbicht de topper en slaat een gaatje van 4 punten. Volgende week wacht Born, de enige nog ongeslagen ploeg die slechts 3 verliespunten minder heeft.
4F. De uitspraken van de trainer van HVV worden steeds lachwekkender, koploper Handel haalde zelfs dubbele cijfers, 1-10.

En dan natuurlijk de topper van het weekend. Ruwaard v VCO. Beide teams nog zonder punten in 5I en zo bleef het niet! 3-3 was de eindstand waardoor ze beide een puntje hebben. VCO blijft vooralsnog Ruwaard op doelsaldo voor -47 om -64.

Ik was bij Langeberg v SHH. De thuisploeg staat onderin en SHH doet het beter maar won al 5 keer op rij niet. Eerste stuk ging gelijk op maar daarna werd SHH sterker en scoorde na 55 minuten de verdiende 0-1. Langeberg kreeg niet veel later rood wegens natrappen maar werd sterker en scoorde een kwartier voor tijd 1-1. Gelukkig gin SHH daarna weer voetballen en werd er nog gewonnen; 1-2.

L1 ging weer eens naar SCM.
http://www.l1.nl/video/l1sprt-amateurvoetbal-scm-heer

Leuk stukje, mooie gelijkmaker en wacht absoluut tot het einde van het filmpje...!
 
G

Gast

Guest
Eindelijk weer beginnen komend weekend. Olympia mag heropenen tegen Merselo, die halverwege op nul punten staan en doelcijfers van 9-52 hebben. Drie punten zijn dus een must, maar Olympia kennende...

... grootste vraag is echter of er gevoetbald gaat worden. De voorspellingen zijn niet slecht maar in NL weet je het nooit.
 

Joost

Well-known member
Tis maar weer eens tijd voor een nabeschouwing.

In 1D bleef Chevremont winnen al gebeurde dat pas in de slotfase. Deurne bleef lang overeind maar ging toch met 1-2 onderuit. Deurne was eerder dit seizoen wel de enige club geweest die Chevremont wist te verslaan.

In het kielzog van de koploper was het Bekkerveld dat Minor met 2-0 versloeg. De achterstand van Minor wordt daardoor 8 punten, Bekkerveld heeft er 11 minder dan Chevremont dat zich kan gaa opmaken voor de Hoofdklasse.

Verder kon Sporting Heerlen niet verrassen tegen De Valk en verloor met 2-1. De mafste uitslag kwam uit Horst. Wittenhorst begon de dag met 3 punten minder dan Heidebloem en een behoorlijk minder doelsaldo. Na de 9-0 winst is dat doelsaldo omgekeerd. Heidebloem verloor na 4 minuten haar keeper met rood maar zelfs dan is 9-0 ongewoon.

2F.
Nieuw Woensel won de topper bij Rood Wit Veldhoven en nadert tot op 1 punt.

2G.
Schaesberg en Venlosche Boys maakten geen fout en wonnen na een vlotte voorsprong. Venlosche Boys had na 10 minuten al een 0-2 te pakken bij Langeberg en won met 0-3. Schaesberg stoomde tegen GSV '28 door naar 8-0 en houdt 6 punten voorsprong aan kop.

SHH verraste Geusselt Sport met 2-1 nadat het lange tijd met 0-1 achter stond. Onderin was er een belangrijke zege voor Scharn tegen Caesar; 4-1.

2H
EVVC en Sparta '25 pakten nuttige zeges in de degradatiestijd tegen concurrenten. Verder werd vrijwel alles afgelast.

3e klassen;
A. Heer gaf zaterdagavond een 2-0 voorsprong weg tegen UOW '02; 2-2 maar SCM profiteerde niet en speelde in de derby tegen Leonidas W ook 2-2.
B Haslou en Vaesrade verloren opnieuw en hebben ondertussen een flinke achterstand op de veilige plaatsen. Voor beide wordt het achter zich houden van SVC 2000 en Oranje Blauw '15 belangrijker.
C. De koploper Oranje Zwart hield het bescheiden tussen rode lantaarn VOS; 1-2.
D. DAW komt door winst op Vianen VOoruit op gelijke hoogte met koploper Rhode maar speelde 2 duels meer.

Lager;
4D. Linne wint de kraker tegen SVH '39 en duwt de concurrent al bijna naar de 5e klasse.
4E. Hierin werd wederom alles afgelast, er is dit kalenderjaar nog geen duel gespeeld.
4G. Olympia '18 wint van Juliana Mill waardoor de Millenaren geen koploper in de periode meer zijn.
5A. De studenten van DBSV winnen en nemen de kop over.

L1 had aandacht voor de bekerfinale van het ijshockey en natuurlijk Roda v Ajax.

Volgende week is het carnaval dus dan spelen we niet in Zuid II.
 

Joost

Well-known member
Bij Heidebloem moest in de 4e minuut zelfs een speler in doel... Er was geen reservedoelman.
 

Joost

Well-known member
Misschien was die wel op vakantie. Of ziek. Of geblesseerd.

Heidebloem heeft slechts 3 elftallen waarvan er twee in de lage regionen van de 6e reserveklasse spelen. In het eerste wordt flink betaald, vandaar dat ze 1e klasse spelen.
Op de teamfoto van dit seizoen staat in ieder geval geen 2e keeper, op die van vorig jaar ook niet.
 

Joost

Well-known member
Hebben ze geen jeugd?

Haha, nee dat hebben ze niet. Ik weet eigenlijk niet of ze dat zelfs ooit gehad hebben.
Als ik me niet vergis is de club opgericht om onderdak te bieden aan de lagere teams van Maurits, dat opging in Fortuna '54. Ze hebben ook vrij lange tijd enkel in de zomeravondcompetitie gespeeld. Pas halverwege jaren 80 zijn ze toegetreden tot de laagste klasse van district Limburg. In mum van tijd opgeklommen tot 3e klasse en in 2008 werd er geld ingepompt en zijn ze naar de 1e klasse geholpen.
 
Bovenaan