Bizar Nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

erka

Well-known member
Waarom dan het wordt toch nu meer afgekort tot IS?

Dat is waar, maar de associatie bij Isis is ook negatief.

Jood is wel bijzonder. Chris/Christiaan is volkomen normaal maar Jood en Moslim als voornaam blijkbaar niet. Terwijl Jezus dan weer niet erg gangbaar is bij ons (in Spanje bv. doodnormaal) en Abraham en Mohammed weer wel. Apart toch wel.
 

JFK

Well-known member
Ik ga er niet over maar als ik erover ging bij de gemeente zou ik de naam Isis weigeren als iemand zich komt inschrijven daarmee.

Waarom? Is gewoon een normale naam. Wat te doen met mensen die al zo heten?
 

de waan

Well-known member
Ik ken een jongeman die Jihad heet.

Ook leuk..
De voetballer?

Schijnt ook een normale naam te zijn. Wel een beetje wereldvreemd van die ouders. Die hadden toch na kunnen gaan dat zo'n naam in Nederland niet heel handig is.
 

Max

Administrator
Forumleiding
De voetballer?

Schijnt ook een normale naam te zijn. Wel een beetje wereldvreemd van die ouders. Die hadden toch na kunnen gaan dat zo'n naam in Nederland niet heel handig is.

Ik check die naam de laatste jaren en de laatste jaren is er steeds wel een stel geweest die hun kind Jihad noemde.
 

Batigoal

Well-known member
NOS.nl:

Vanaf nu telt het Vliegend Spaghettimonster-geloof ?cht mee

220px-Touched_by_His_Noodly_Appendage.jpg

Nederland is een kerk rijker. De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is sinds gisteren officieel ingeschreven als Kerkgenootschap, schrijft de kerk. Het had heel wat voeten in aarde, maar de Kamer van Koophandel is akkoord.

De gebedsruimte van de Nederlandse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster staat in Nijmegen (de Santa Maria-kapel), hun aanhangers: de pastafarians. Helemaal nieuw is de kerk niet, in de VS bestaat die al sinds 2005. Oprichter Bobby Henderson stoorde zich zo aan het onderwijs dat werd gegeven over het geloof, dat hij in 2006 zelfs een Spaghetti-evangelie publiceerde.

In The Gospel of the Flying Spaghetti Monster staat onder meer beschreven hoe de mens is ontstaan: een onzichtbaar spaghettimonster cre?erde hem in een dronken bui. "Een sliert dna, de bouwsteen van leven, lijkt enorm op de pastasoort fusilli", schrijft Henderson.

Twee bekende pastafarians uit Nederland zijn Arjen Lubach en Georgina Verbaan. Lubach gelooft nog niet zo lang 'officieel', maar is heel blij met deze erkenning, zegt-ie.

"De pastafarians worden nu eindelijk serieus genomen."

Een bekend verhaal over het pastafarianisme is dat van de Oostenrijkse Niko Alm. Hij kreeg het in 2011 voor elkaar om met een vergiet op z'n hoofd op de foto te gaan voor z'n rijbewijs.

Het vergiet is voor pastafarians een 'religieus symbool'. En dus mag je om religieuze redenen met een vergiet op een offici?le foto staan afgebeeld, net als dat met een keppeltje mag,

Aartsbisschop
Dirk Jan Dijkstra is de aartsbisschop van de Nederlandse tak van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Hij legt uit: "Iedereen kan zich bij onze kerk aansluiten. Het is een religie die kritisch is naar andere religies in het algemeen. In plaats van de Tien Geboden, hebben wij de Acht Liever-nietjes."

Op dit moment loopt een verzoek bij de gemeente Emmen voor een identiteitsbewijs voor Dirk Jan waar hij op de pasfoto een vergiet op z'n hoofd heeft. "Tot nu toe heeft de gemeente niet zo moeilijk gedaan, maar vanuit de overheid komt telkens een keiharde nee."

Zullen hier ook extremisten uit ontstaan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan