The Jukebox

Status
Niet open voor verdere reacties.

Unregistere

Well-known member
Omdat hij met Mia dit jaar voor het eerst de Top 2000 heeft bereikt, doneer ik vandaag een muntje aan Gorki. Wel aan een ander nummer.


De titeltrack van Ik Ben Aanwezig, waarop niemand minder dan Tom Barman (dEUS) meezingt.
 

Unregistere

Well-known member
Kerstvakantie, mijn muntjes gaan hard,
maar met zo'n fijne jukebox, zorgt dat niet voor smart.

Muntje gaat naar Seedling, de onvolprezen Nederlandse band met drie dames en ??n heer. Hun album Let's Play Boys & Girls neem ik standaard op in mijn top 100 aller tijden. Helaas weinig van op YouTube te vinden, dus een live-opname deze keer. Hopelijk doet het enig recht aan de plaat, volgens mij wel.


Wijlen John Peel was ook fan.

Zangeres / gitariste Marg maakte later enkele goede soloplaten als Gram, violiste / zangeres Susanne Linssen zat in The Hospital Bombers en begon haar eigen band Beginners. De drumster, Mariken, was kennelijk niet aanwezig, nu ik het clipje zie. Ineens een tweede man in de band, naast de bassist. Die heet, toepasselijk, Bas.
 
Laatst bewerkt:
G

Gast

Guest
Voor een topic als deze is dat thanks systeem dus echt briljant. Nick Cave posten met een van de betere nummers is vrachtladingen vol met thanksjes. Heeeeeeeerlijk nummer.
 

Unregistere

Well-known member
Zo, paar muntjes gevonden onder de kerstboom, dus ik dan de jukebox weer bedienen. Nu ga ik voor een nummer van Ellen Schoenaerts Kwartet. Geweldig intense voordracht, al trekt niet iedereen haar stem. Ik vind het mooi.


En voor wie het niet mooi vindt, morgen of woensdag heb ik wel weer een muntje voor iets anders dan. Of gooi er zelf iets in, mag ook altijd! :duim:
 

Unregistere

Well-known member
"She's painting on my back a green tom, the Beefheart one"

Okee, okee. Muntje voor Captain Beefheart & his Magic Band dan!

 

Unregistere

Well-known member
The Strokes. Alweer 14 jaar geleden maakten die een geweldige plaat. Is This It. Ja, het was h?t op dat moment. Daarna hebben ze dat niveau nooit meer gehaald of zelfs maar benaderd, maar ik vind het nog altijd prima om muntjes te doneren aan nummers van dit fantastische album. Eigenlijk schandalig dat zij niet in de Top 2000 staan en een hoop van die saaie 3FM-bandjes wel. Maar ja.

 

Janssen

Well-known member
Okee, leuk! Wat hangt er nog meer?

Voornamelijk zwart-witte hoezen omdat vrouwlief vind dat het bij het interieur moet passen.



The XX - XX
Bon Iver - For Emma Forever Ago
The National - Trouble Will Find me
Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
Kings of Leon - Because Of The Times
Bloc Party - Silent Alarm
Snow Patrol - Eyes Open
Burial - Untrue

KoL vervang ik binnenkort door Ben Howard - I Forget Where We Were
 

Unregistere

Well-known member
Het eerste muntje van 2016 is voor de Haagse band F. Zij stopten er vorig jaar mee. Best zonde, want ze maakten een leuke mix van hiphop, funk, rock en lekkere lome 'Doe Maar'-muziek. In de clip bij dit nummer duikt een BNN-meisje in haar bikini het zwembad in, dus wie de muziek niet leuk vindt, zou altijd om die reden nog kunnen kijken.

 

Unregistere

Well-known member
Ook maar even een muntje voor Ryley Walker, die verdient dat ook. Zo'n mooie plaat en dan eigenlijk toch vrij weinig aandacht gekregen.

 

DeftonesJP

New member
Ik zit eigenlijk wel te wachten op een opvolger van dit album:


Heerlijke chill muziek en live ook heel erg tof om mee te maken.
 

Unregistere

Well-known member
Ik gooi er eens een muntje in voor Joss Stone. Best een gezellig meisje, goede stem ook en ze heeft wel smaak met die oude soulklassiekers. En een goede White Stripes-cover.

 

Unregistere

Well-known member
Tja, het kan vandaag eigenlijk alleen maar een muntje zijn als eerbetoon aan David Bowie. Dus, wat mij betreft zijn beste nummer:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan