Buitenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

Kralinger

Administrator
Forumleiding
De Britten gaan ook meedoen.
Over een week is er vrede!
Cameron heeft ook net een deal gesloten met Saudi Arabi? die een enorm grote hoeveelheid wapens gaan kopen van de Britten. SA is weer de grootste wapenleverancier aan IS.

Dan kunnen de Britse bommenwerpers straks mooi munitiedepots die vol met hun eigen wapens liggen bombarderen.
 

DeMaster

Active member
Eindelijk eens een politicus die het opneemt voor HUN EIGEN mensen. Fico heeft in deze helemaal gelijk.
.

Slowakije gaat de Europese beslissing aanvechten om EU-landen te verplichten vluchtelingen op te nemen. Het land heeft een aanklacht tegen de Europese Unie ingediend bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg, heeft de Slowaakse premier Fico bekendgemaakt.

Op 22 september besloten de EU-ministers tot een verplichte verdeling van 120.000 vluchtelingen over de EU-lidstaten. Het gaat om asielzoekers die nu nog in overvolle opvangcentra in Itali? en Griekenland verblijven. Eerder werd al besloten tot de verdeling van 40.000 asielzoekers.

Alleen Slowakije, Hongarije, Tsjechi? en Roemeni? stemden tegen. Een dag later liet Slowakije al weten naar de rechter te stappen om het besluit te laten vernietigen.

Hongarije heeft laten weten dat het zich mogelijk aansluit bij het Slowaakse initiatief. De nieuwe Poolse regering liet na de aanslagen in Parijs weten ook niets te voelen voor de komst van de vluchtelingen.

Onuitvoerbaar

De Slowaakse premier Fico noemt het verplichte vluchtelingenquotum "onzinnig en onuitvoerbaar". Hij vindt dat landen vrijwillig moeten kunnen besluiten om asielzoekers onderdak te verlenen. In dat geval is Slowakije bereid 149 christelijke vluchtelingen toe te laten.

Volgens de Brusselse verdeling zou Slowakije 802 migranten toebedeeld krijgen. In totaal zijn dit jaar zo'n 890.000 vluchtelingen op de Europese kusten aangekomen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
In Amerika is er een flinke schietpartij aan de gang bij een centrum voor mensen met een achterstand.

Die achterstand was dat ze geen wapen hadden? Als iedereen een wapen heeft, dan gebeuren dit soort dingen natuurlijk niet.
 

zwammy

Well-known member
In Canada en Amerika reageren gouverneurs/burgemeesters eigenlijk hetzelfde als Slowakije, maar dat is geen Europese gedachte natuurlijk :D
 

gevegt

Well-known member
Heeft Trump al gereageerd met de opmerking dat als de slachtoffers allemaal een Uzi hadden gedragen dit niet was gebeurd?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan