NAC Nieuws topic

zwammy

Well-known member
Afgelopen weekend was NAC- den Bosch, na Feyenoord- Twente en Ajax- Cambuur (hoewel nogwel twijfelachtig) de best bezochte wedstrijd van de Nederlandse competitie :D

Best wel knap eigenlijk.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Bezocht, dan heb je het over aanwezige toeschouwers. Dan was NAC dus nummer twee van het weekend. Wel erg opvallend inderdaad. Genoeg clubs met mindere capaciteit dan NAC in de eredivisie die veelal thuis speelde.
 

zwammy

Well-known member
Oud nieuws maar zie hem nu pas staan, NAC heeft een brief naar de gemeenten gestuurd met de klacht over de manier waarop gemeentes in de JL met uitsupporters omgaan.

Goedwillend
De club stuurde alle gemeenten, die een eerste-divisieclub binnen de grenzen hebben, een brief met het nadrukkelijke verzoek om soepeler om te gaan met de vervoersregels. „Omdat wij als club met zo veel mogelijk goed willende supporters op pad willen gaan”, zegt directeur Justin Goetzee. „Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ik schat dat drie ? vier keer zoveel supporters de uitwedstrijden willen bezoeken dan dat nu het geval is. Dat is ook jammer voor de thuisclubs, die daardoor de nodige inkomsten mislopen. En het is beter voor de uitstraling van de eerste divisie wanneer de stadions voller zitten.”

Schrikmodus
Rademakers: „Er zal best een enkeling zijn die af en toe over de schreef gaat, maar het gros van de mensen die meegaan, bestaat uit goedwillende supporters. Daar moet je beleid op durven maken. Nu schiet men nog te gemakkelijk in de schrikmodus.”

Een bijkomend probleem is volgens hem dat clubs in de eerste divisie niet gewend zijn aan het aantal fans dat NAC achterna reist. Ze beschikken over kleine uitvakken of hebben niet de capaciteit om meer dan 250 fans te begeleiden. De Bredanaars zouden graag zien dat de clubs in de eerste divisie voor een keer een groter vak vrijmaken voor de fans van NAC.

Ook aantal parkeerplaatsen medebepalend bij combiregeling

De fans van NAC hebben dit seizoen nog niet ??n keer vrij-uit een uitwedstrijd van hun club kunnen bezoeken. Steeds waren ze aangewezen op de zogenaamde combiregeling. De meest vrije vorm hiervan is de autocombi. Dan moeten de wagens geparkeerd worden op een speciaal daarvoor aangewezen terrein en daar ook pas krijgen de fans het kaartje voor de wedstrijd.

Een vaak bijkomende belemmering hierbij is het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Soms zijn dat er maar 25.

De lastigste vorm blijft de buscombi. Alle meereizende supporters, waar ze ook vandaan komen, zijn verplicht om in Breda op de bus te stappen. Op het internet laat een fan uit Hoogeveen weten hoe vervelend dat is, wanneer hij zijn club bijvoorbeeld wil ondersteunen in Emmen, Almere of Velsen-Zuid.

Veel supporters zien daardoor sowieso af van de combiregeling. Het is volgens NAC de reden waarom niet altijd het maximaal aantal beschikbare kaartjes verkocht wordt.

Een overzicht van de uitwedstrijden van NAC

14 aug: FC Eindhoven – NAC: auto/bus. Max. 450, waarvan 375 met bus ivm beperking aantal parkeerplaatsen (25).

28 aug: Helmond Sport – NAC: auto/bus. Max: 340, waarvan 265 met bus ivm beperking aantal parkeerplaatsen (25).

13 sep: MVV – NAC: bus. Max: 450.

25 sep: Fortuna Sittard – NAC: auto+/bus. Max 400, waarvan 345 met bus.

18 okt: Achilles’29 – NAC: auto/bus. 250 in uitvak, mocht ‘gastvrij’ opgerekt worden tot 400.

30 okt: FC Oss – NAC: bus. Max. 450.

27 nov: RKC – NAC: auto+ (boot)/bus. Max. 450 ivm beperking aantal parkeerplaatsen.

En uiteraard is er weer gezeik met de gemeente Amsterdam:

De politie Amsterdam wil namelijk liever geen uitsupporters ontvangen, want de vorige zes keren dat we met de auto voor de deur van de Arena parkeerden en gebroederlijk tussen de amsterdammers over het voorplein richting het uitvak wandelden was het toch wel erg spannend. Of zoiets.

Als we de geluiden mogen geloven dan gaat Jong Ajax slechts 75 kaarten verstrekken voor het uitvak. Een onmogelijk aantal, want met 55 uitkaarthouders en een bus SV is het absurd om te moeten bepalen wie dan wel en niet mag gaan.

Waar de meeste clubs op eigen vervoer mogen zal ook de vervoersregeling ongetwijfeld worden aangepast voor de bloeddorstige Bredanaars die de moeite nemen op een gure maandagavond in de file aan te sluiten om hun club te ondersteunen. Dit jaar mochten de meeste clubs op eigen vervoer naar de Toekomst, alleen Oss en MVV kregen een buscombi aan hun broek.

Goed, NAC is er mee bezig zeggen ze, ik hoop het. Hou toch eens op met voetbalsupporters als criminelen te zien.
 

zwammy

Well-known member
Wij gaan de strijd aan, klaar met het gezever:

Het lijkt zo'n mooie baan: Burgemeester. De hele dag met een scheepsketting om je nek, al lintjes knippend, door de straten paraderen. Lekker rustig. Je kust zo nu en dan een baby en als je écht geluk hebt dan komt zelfs de goedheiligman in jouw stad aan, zodat je 2 uur kan gaan staan blauwbekken aan een kleine haven omringd door geschminkte kinderen.

Bij ons rijst de vraag; hoe kom je aan zo'n baan? Laten we voor de duidelijkheid een voorbeeld nemen. De burgemeester van Volendam, Willem van Beek!

Allereerst komt de commissaris van de koning naar het palingdorp. Hij gaat in overleg met de gemeenteraad. De gemeenteraad stelt een profiel op, waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. Vervolgens loopt de sollicitatieprocedure via de commissaris van de koning. De gemeenteraad beveelt één van de kandidaten aan, de aanbevolen kandidaat spreekt met de minister van BZK, daarna nog met de koning en uiteindelijk krijgt hij die rare ketting om (incl. gratis hernia). Het leven zal door de ketting echt niet makkelijker worden. Last van je nek, hoofdpijn en eigenlijk loop je gigantisch voor lul, omdat je er uit ziet als een amerikaanse rapper uit de jaren 80 die geen goud kon betalen en daarom maar voor zilver koos.

En net, als je denkt dat de kerstdagen eraan komen, word je door de plaatselijke politiechef om de tafel geroepen. Je stad zal worden overspoeld door criminelen. Uit het diepe zuiden, uit Breda! Doorgesnoven, dronken hooligans, tot de tanden bewapend. Alles moet kapot. 10 punten voor een raam, 20 punten voor een barkruk en 100 punten voor de ketting van de burgemeester. De 'voetbalsupporters' uit Breda laten het hele seizoen een spoor van vernieling na. Overal waar zij komen breekt de pleuris uit.

Maar dat is op te lossen.We naaien ze gewoon een combi aan hun broek. Dan moeten ze ergens op een verlaten parkeerplaats midden in het land, op een kut tijd, het éne kaartje omwisselen voor het andere, dat zal ze leren!

De Breda Loco's zijn klaar met dit angsthazen beleid. De normalisatie is ver te zoeken. De een na de andere combi wordt ons aangenaaid en we kunnen nooit meer op vrij vervoer onze club steunen. Bij iedere burgemeester loopt het dun door de broek wanneer ze horen dat er supporters uit Breda naar de plaatselijke FC komen. Het is nergens op gebaseerd, de tegenpartij lijdt schade, omdat het uitvak niet vol komt en de veiligheid komt mogelijk in het geding, omdat supporters op een andere wijze de wedstrijd gaan bezoeken. Wij (de Breda'se aanhang) willen gewoon gezellig een biertje drinken en onze club aanmoedigen, zoals het hoort. Daarom organiseren de Breda Loco's een alternatieve combi; de omwisselcombi!

Wij roepen iedereen op om 15 januari met ons een feest te bouwen op de dijk in Volendam. Met je autocombikaart kun je in Volendam in een bus van de Breda Loco's stappen, die je naar het omwisselpunt en weer terug naar de kroeg brengt. Zijn de autocombikaarten op? Je kan altijd in een Volendamse kroeg blijven kijken. Heb je al een hotelkamer geboekt? Alle toeristen zijn welkom bij de wedstrijd FC Volendam – NAC Breda. En laat de Breda'se koekhapvereniging dat weekend net een uitje hebben...
Beste Burgemeester van Beek, U en uw wethouders komen toch ook gezellig een biertje doen? Dan kunnen we u gelijk een gelukkig 2016 wensen!

Ook in het nieuwe jaar staan wij voor onze club, onze supporters en onze waarden! Laten we in het begin van de middag massaal neerstrijken in Volendam, zodat we kunnen aantonen dat de combiregelingen nergens op slaan. Meer informatie volgt snel!

HUP NAC, iemand moet er mee beginnen.
 

zwammy

Well-known member
Te lang denk ik.

Volgens mij valt dat wel mee maar ik zie de voorbeelden wel weer verschijnen.
 
Bovenaan