Topklasse zondag seizoen 2015/2016

Unregistere

Well-known member
Magreb '90 heeft dan toch nog een nieuwe trainer aangesteld. Eerder leek de interim-trainer het seizoen af te maken, maar dat viel kennelijk toch wat tegen. Daarom is nu Alami Ahannach, een oude bekende in de topklasse, vastgelegd. Benieuwd of hij ze nog naar de top 7 kan leiden!
 

de waan

Well-known member
Hoeveel zijn ze daar kwijt aan glasschade voor omwonenden bij De Treffers?

Daar hebben ze denk ik regelmatig voltreffers. Het is echt heel apart zo dicht als die huizen op het veld zijn neergezet. Zullen weinig Achilles-fans wonen waarschijnlijk.
 

Unregistere

Well-known member
WKE en FC Chabab. Volgens mij bij beide clubs zelf weggegaan vanwege bestuurlijke onenigheid? Weet ik niet helemaal zeker.

Dat weet ik ook niet exact meer. Ik dacht dat hij bij Chabab juist stopte omdat toch iedereen tegen hen was, vooral de KNVB en de arbitrage. Maar of dat de hoofdreden was?

Gert Kruys is overigens ook aangesteld door Magreb. Hij wordt technisch adviseur.
 

Unnekuukse

Active member

De Groene Scout

Well-known member
Lijkt steeds meer op amateurtje-pesten.
Ook geen idee wat het doel erachter is.
Rode kaarten waar bij de profs 1 duel voor staat, zijn er bij de amateurs standaard 7.
 

De Groene Scout

Well-known member
Na vorige week is de stand flink in elkaar geschoven. Onderin werden veel punten gepakt en bovenin door meerdere clubs punten gemorst. Hoe zal dat komende zondag gaan? Dit is het programma:

OJC Rosmalen - Magreb'90
SWZ Boso Sneek - HBS
Hercules - De Treffers
VVSB - FC Lienden
TEC - WKE
HSC'21 - Kon. HFC
AFC - EVV
JVC Cuijk - UNA

TEC-WKE mogen we op dit moment wel een topper noemen. TEC doet het verrassend goed en WKE pakt ook opvallend veel punten terwijl ze vooraf nog dachten een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. De kaartenlast kon ze de komende periode echter wel eens op gaan breken.
De 4 ploegen die momenteel de onderste 4 plekken bezetten spelen toevallig zondag ook tegen elkaar. OJC - Magreb en Sneek - HBS kunnen we dus bestempelen als 6 punten duels. Leuke en spannende zondag derhalve.
 

De Groene Scout

Well-known member
Aangezien het vorige week goed ging (qua resultaat dan) toen ik er niet bij was, blijf ik vandaag ook maar thuis.
Nee, dat is niet de reden. Ik heb het idee dat ik een beetje voetbal-moe ben en niet de drive heb om naar HSC'21 te gaan, mede ook vanwege enorme drukte thuis, bij de club en op het werk. Ga mijn tijd dus anders invullen vanmiddag.

O ja, nog wel even een HUP HSC natuurlijk.
 

Joost

Well-known member
De KNVB moet echt eens stoppen met dit soort dingen. Excelsior Maassluis heeft dit recent aangekaart bij de bond, mogelijk komt er een reactie. Al hebben ze wel al gezegd volgend seizoen meer evenwicht te zoeken met het betaalde voetbal, mede door de komst van de landelijke divisie.

Niet de beste bron, maar ze hebben het stukje uit AD aardig samengevat:

http://www.regiorijnmondvoetbal.nl/amateur-voetbal/excelsior-m-vraagt-tekst-en-uitleg/

Het probleem ligt erin dat de profs en amateurs gescheiden tuchtreglement hebben en dat de KNVB met hoge straffen juist de excessen in het amateurvoetbal aan wilt pakken.

Bij de profs staan er tien camera's die vanuit elk punt de situatie goed weergeven, bij de amateurs wordt vrijwel alleen vertrouwd op het oordeel van de scheidsrechter. Gelukkig worden daar nu wel camerabeelden toegelaten. Het oordeel van de scheidsrechter blijft voor het meerendeel van de duels dus wel doorslaggevend en dat kan in zo'n geval als bij JVC dus helemaal verkeerd uitpakken. Scheids oordeelt slaan en er is niets om tegenin te brengen, tenzij de tegenstander in kwestie een ontlastende verklaring aflegt, maar dat is helaas zeldzaam.

Ik heb het vorig jaar ook gezien bij SHH. Een tackle waarbij keurig de bal werd gespeeld en die totaal niet gevaarlijk is leidt tot een rode kaart en 4 duels schorsing. Dat was net als nu bij JVC bijna een kwart van het seizoen.

Ik denk dat het absurd hoog straffen in de standaardklassen niet werkt. De meeste raddraaiers zitten in het reservevoetbal. Het zou dus veel beter zijn gerichter te schorsen dan voor iedere rode kaart zulke idiote schorsingen uit te spreken. In het geval van de JVC speler zou zijn historie ook mee moeten spelen.
 

De Groene Scout

Well-known member
Misschien moet ik gewoon nooit meer gaan kijken. HSC'21 binnen het half uur met 2-0 voor.
Door het ontbreken van Basut, Grondman en Caglar Uguz moesyt er verdedigend wel even gesleuteld worden, maar de omzettingen pakken tot dusverre goed uit.
1-0 via Cenk Uguz en 2-0 via een pingel van ter Hogt, nadat een snelle counter binnen de beruchte lijnen onschadelijk werd gemaakt.

Kon. HFC moet overigens nu een uur met 10 man verder na een rode prent (slaan) voor El Yaakoubi
Die kan dus met kerstvakantie, gezien de hierboven reeds genoemde absurde straffen in het amateurvoetbal.
 

De Groene Scout

Well-known member
Tussenstanden / ruststanden:

OJC Rosmalen - Magreb'90 0-1
SWZ Boso Sneek - HBS 2-0
Hercules - De Treffers 1-2
VVSB - FC Lienden 0-0
TEC - WKE 1-2
HSC'21 - Kon. HFC 3-0
AFC - EVV 0-0
JVC Cuijk - UNA 0-0
 

De Groene Scout

Well-known member
HSC'21 komt op 4-0. Zelfs de niet-scorende spits Postma maakt een doelpunt. Het komt dus allemaal goed met de Groenen.
Nog 20 minuten, omdat het even stil lag vanwege een blessure van de scheids.

De eerste 5 eindstanden:
OJC Rosmalen - Magreb'90 1-1
SWZ Boso Sneek - HBS 3-0
Hercules - De Treffers 1-5
VVSB - FC Lienden 0-0
TEC - WKE 1-2

Nog eventjes bij:
HSC'21 - Kon. HFC 4-0
AFC - EVV 0-0
JVC Cuijk - UNA 2-0
 

Unnekuukse

Active member
JVC-trainer Arno Arts had na het debacle van vorige week tegen Kon. HFC besloten zijn team compacter te laten spelen. Verder inzakken op de eigen helft, extra slot op de deur op het middenveld, meer lange ballen op spits Eind die de bal vervolgens moest vasthouden voor de aansluitende middenvelders.
Tegen UNA pakte die tactiek prima uit. Verdedigend kwam JVC Cuijk nauwelijks in de problemen. Een terecht afgekeurd buitenspeldoelpunt was in negentig minuten de enige serieuze kans voor UNA. JVC Cuijk had er niet veel meer, maar scoorde wel tweemaal. Eind en Zaimi waren de doelpuntenmakers.
 
Bovenaan